Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Welke pretparken zijn open tot de paasvakantie?
Share
Auteur: Nico Reynders @ 16 Maa 11

Van 14 maart tot 8 april 2011 zijn er geen vakanties in België en Nederland. De meeste pretparken zijn tijdens deze periode niet geopend. We zetten voor u graag de uitzonderingen op een rij van België en de buurlanden.

België

Het enige Belgische park dat geopend is, ligt in het Limburgse Hasselt: Plopsa Indoor Hasselt. Het indoorpark is niet weergevoelig omdat het grotendeels overdekt is. Het park is enkel geopend op woensdag van 10h30 tot 17h00 en zaterdag en zondag van 10h00 tot 18h00.

Tip: Het carnaval evenement in Plopsa Indoor Hasselt is afgelopen, maar in Hasselt centrum kan je op 3 april wel terecht voor de internationale carnavalstoet die door de stad trekt. Het pretpark biedt arrangementen aan via Holiday Inn Hasselt om er een leuk weekend van te maken.

De toegansprijzen voor Plopsa Indoor Hasselt vindt u op deze pagina in onze Parkgids.

Koop je tickets online en ontvang tot € 2,00 korting, het aantal bezoekers per dag is immers beperkt! Verifieer de drukte op de dag van je bezoek en bel de PLOPSA-DRUKTELIJN: +32 (0)70 69 69 70

Frankrijk

In Frankrijk is het aantal geopende parken beperkt tot de 2 parken van het Disneyland Resort nabij Parijs: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Beide parken zijn alle dagen van het jaar geopend en beschikken over een groot aantal overdekte attracties. Er zijn geen speciale evenementen in het park. Wel is maart de laatste maand van het jaarevenement in het kader van 'de nieuwe generatie' Disney-figuren.

In 2010 openden er 3 attracties in het Walt Disney Studios Park met het Toy Story-thema, waaronder ook een vrij uniek type achtbaan in U-vorm: RC Racer.

Het Disneyland Park is op zaterdag en zondag geopend van 10h tot 22h en op weekdagen van 10u tot 20u. Het Walt Disney Studios Park is op zaterdag en zondag geopend van 10h tot 19h en op weekdagen van 10h tot 18h. De toegangsprijzen voor de Disneyparken vindt u op deze pagina in onze Parkgids.

Nederland

Naast Plopsaland Indoor Coevorden, een gelijkaardig park als het park in Hasselt, biedt Nederland ook 2 grotere pretparken aan die het gehele jaar geopend zijn, en dus ook in de krokusvakantie.

De Efteling is alle dagen geopend van 10u tot 18u, behalve op de resterende zaterdagen en zondagen van maart 2011, wanneer het park is uitverkocht aan bedrijven. Tijdens deze periode worden er geen speciale evenementen georganiseerd. De nieuwe parkshow gaat pas van start vanaf 8 april 2011. Wegens onderhoud zijn bepaalde attracties gesloten tijdens deze periode:

  • Python tot 28 maart 2011
  • Monsieur Cannibale van 14 maart tot 19 maart 2011
  • Stoomtrein van 21 maart tot 26 maart 2011
  • Joris en de Draak van 21 maart tot 2 april 2011
  • Gondoletta doordeweeks van 21 maart tot 2 april 2011
  • Avonturen Doolhof vanaf 4 april 2011

De toegangsprijzen voor de Efteling vindt u op deze pagina in onze Parkgids. Deze tarieven stijgen op 1 april 2011. 

Het Bumba Carnavalsfeest van Plopsaland Indoor Coevorden is ook al afgelopen. Er vinden tijdens deze periode geen evenementen plaats. Het park is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10u30 tot 17u en op zaterdagen en zondagen van 10u tot 17u30.

De toegangsprijzen voor Plopsaland Indoor Coevorden zijn dezelfde als in Plopsaland Indoor Hasselt.

Toverland is alle dagen geopend van 10u tot 18u.  Een groot deel van het park is overdekt en is dus niet weersgevoelig. De attracties in het Troy-gebied en het survivalparcours zijn gesloten op maandag, dinsdag donderdag en vrijdag. Op deze dagen is het zeer rustig in Toverland en worden sommige attracties geopend volgens een tijdsschema, andere worden speciaal op jouw verzoek geopend!

Op zaterdag 2 april 2011 vindt er het speciale evenement 'Magic Night' plaats met een verlengde opening tot 23h00. Maak tijdens de Magic Night kennis met betoverende artiesten en acts in magische sferen. Naast unieke rides by night beloven wij u een speciale avond vol illusie en magie. De hoofdact is Magic Unlimited met hun nieuwe theatershow. 

Alle informatie vindt u in dit persbericht.

In 2010 openden er 2 nieuwe attracties in Toverland, waaronder ook het prachtige en intense schommelschip Scorpios. Deze attracties zijn enkel open op woensdag, zaterdag en zondag.

De toegangsprijzen voor Toverland vindt u op deze pagina in onze Parkgids. Deze tarieven stijgen op 1 april 2011 naar het zomertarief.

Duitsland

In Duitsland zijn er een aantal parken die openen op 1 april 2011.

Phantasialand is alle dagen geopend van 10u tot 18u. Een groot deel van de attracties in Phantasialand is overdekt en niet weersgevoelig. Het is momenteel niet geweten of de nieuwe attractie 'Maus au Chocolat' zal opengaan bij de opening van het park. Tijdens deze periode worden er geen evenementen georganiseerd. Wél loopt er een interessante acties in Phantasialand gedurende geheel apri. Tijdens het bezoek kan je je dagticket omruilen voor een gratis persoonlijk ticket voor de volgende keer, geldig gedurende het ganse jaar.

De toegangsprijzen voor Phantasialand vindt u op deze pagina in onze parkgids. Sinds dit seizoen geldt er het gereduceerd tarief van 17 euro voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

In Movie Park Germany zwieren de poorten eveneens open op 1 apri 2011. Het park is tot de start van de paasvakantie slechts geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Tijdens deze periode worde er geen evenementen georganiseerd. De nieuwe attractie opent pas later in het seizoen.

De toegangsprijzen van Movie Park Germany vindt u op deze pagina in onze parkgids.

Tekst: © 2011 - Nico Reynders - Pretparken.be

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.