AanvalsplanZeker niet te missen: 

- Dragon Khan (Steel Multi Looper)
- Stampida (Wooden Coaster)
- Grand Canyon Rapid (Rapid River)
- Tutuki Splash (Shoot-the-Chute)
- Sea Odyssey (Dynamic Cinema)
- Templo del Fuego (Tocht met special effects)
- Fantasia Magica de China (Show)
- El Sol de Oriente (Show)
- Sueno de una Noche Mexicana (Show)
- Poquer, Balas y Can Can (show)De strategie:

Als je – zoals elke doorwinterde fanaat – om 10u00 klaar staat om het park te veroveren, kan je wel eens teleurgesteld geraken. Je wordt immers met zijn allen richting Polynesië gestuurd, dus er is geen ontkomen aan de drukte. Als je het parkplan bekijkt, dan merk je dat Port Aventura uit één grote lus bestaat. Voorstel is om te beginnen met een flinke wandeling en meteen door te stappen richting Dragon Khan, hoe verleidelijk Tutuki Splash en Sea Oddysea er ook bij liggen.

Na enkele ritjes op Dragon Khan stap je door richting Mexico (vergeet Hurakan Condor niet, want de wachttijden kunnen hier enorm oplopen tijdens de dag. Een uurtje aanschuiven is hier heel normaal). In de Far West zijn de boomstammetjes en vooral Stampida aanraders. Ook bij deze twee kunnen de wachttrijden nogal oplopen. Bij Stampida durft de wachtrij tergend langzaam te schuiven, dus maak hier zeker gebruik van Universal Express (de plaatselijke Fastpass). Op die manier beperk je het wachten tot een minuutje of 5.

Intussen zal de grote massa ook opgeshoven zijn in het park, dus het is dan het moment om de attracties die je in begin verleidelijk toezwaaiden te bezoeken. Je begeeft je dan opnieuw richting Polynesië. Vergeet tussendoor niet te genieten van de adembenemende thematisering van het park. Laat ook de hamburgers achterwege en geniet van de wereldkeuken die het park je biedt: Chinees, Mexicaans, Italiaans, ... je vindt het er allemaal aan redelijke prijzen.

Aan de attracties staan intussen overal lange wachtrijen in het hoofdseizoen, dus neem ook de tijd om te genieten van hoogstaande shows. Absolute aanraders zijn: Fort Frenzee (véél humor en stunts), Aloha Tahiti (veel sfeer) en de show in de Saloon inclusief de French Cancan. En om je pretparkdag te besluiten zoek je best een halfuurtje voor parksluiting een plaatsje rond het meer aan de ingang. Er staat dan al heel wat volk, maar er is zeker nog plaats te vinden om te genieten van Fiëstaventura, de show die al heel wat prijzen wegkaapte.
Auteur: Burth Hollebeke