Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Bellewaerde start bouw aquapark en geeft maquette en concepts vrij!
Share
Auteur: Juan Martínez @ 19 Jan 18

De werkzaamheden voor de realisatie van Bellewaerde Aquapark starten. Het indoorwaterpark heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. Voor de bouw wordt beroep gedaan op veel lokale bedrijven en is er een investeringsportefeuille van 17 miljoen euro voorzien. De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019.

Het indoorwaterpark heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. Tijdens de persvoorstelling, stelden Bellewaerde en LD Architecten de inhoud van  Bellewaerde Aquapark voor aan de hand van een maquette. Hierop zien we dat er verschillende waterspeeltuigen zullen geplaatst worden in een oase van groen, waarbij een tiental bomen en ander groen worden aangeplant. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op twee interactieve expeditieboten of in de speelzone met een grote kantelende emmer en tal van verrassingen. Ook de allerkleinsten beleven plezier in een peuterbad en speelzone op hun maat. Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs ondermeer een grot, een klimmuur en tal van watereffecten. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien. Bezoekers kunnen tevens iets eten of drinken in het restaurant bij Bellewaerde Aquapark, alsook plaatsnemen op het terras naast het zwembad of op het zonneterras buiten. Het hele jaar door zal men kunnen genieten van een aangename temperatuur van 34°C in het waterpark.

Bellewaerde Aquapark draagt ook zijn steentje bij aan het milieu. Er wordt met een speciaal waterrecuperatiesysteem gewerkt om het waterverbruik sterk te beperken, hierdoor wordt er weinig afvalwater geloosd. Dit weinige afvalwater wordt gezuiverd via de algemene waterzuiveringsinstallatie op de site van Bellewaerde.

Top secret glijbanen

Diverse leveranciers zijn druk in de weer om unieke en op maat gemaakte waterglijbanen voor te stellen. Voorlopig kan er enkel meegegeven worden dat Bellewaerde Aquapark het comfort en de veiligheid van de bezoeker voorop stelt en kiest voor een uniek transportsysteem waarbij de banden automatisch naar boven worden gebracht. De exacte samenstelling van de glijbanen laten we nog even aan de verbeelding over en wordt pas later vrijgegeven.

Lokale bedrijven

Voor de bouw van Bellewaerde Aquapark wordt er beroep gedaan op veel lokale bedrijven zoals LD Architecten uit Kortrijk en hoofdaannemer Monument-Vandekerckhove uit Ingelmunster. De komst van Bellewaerde Aquapark betekent meteen de grootste investering ooit voor Bellewaerde. Voor het volledige project is er 17 miljoen euro voorzien. De werkzaamheden zullen ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen.  De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019.

Bron & Foto's: Bellewaerde

Groen licht voor bouw aquapark in Bellewaerde
Share
Auteur: Juan Martínez @ 24 Nov 17

Pret- en dierenpark Bellewaerde te Ieper heeft de vergunning voor een in 2018 te bouwen aquapark van 3000m² beet. Donderdag 23 november heeft de deputatie van de provincie West-Vlaanderen de omgevingsvergunning onder voorwaarden verleend.

Eerder dit jaar berichtten we reeds over de intenties van Bellewaerde om in 2019 een eigen aquapark te openen. Na gisteren is het park alvast een stap dichter bij het effectief realiseren van dit grote project ter waarde van €17 miljoen. Immers, gisteren heeft het park een omgevingsvergunning bekomen van de bevoegde instantie. Het waterpark komt te liggen binnen de voorziene zone voor dagrecreatie van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Bellewaerde, in concreto op de huidige parking aan de Meenseweg.

Zoals tegenwoordig wel vaker gebeurt, worden er voorwaarden gesteld aan de verlening van de vergunning, onder andere op het vlak van de impact op de waterhuishouding en de groeninkleding. NV Belpark moet zorgen voor de opvang en buffering van alle hemelwater afkomstig van het waterpark en er moeten 63 nieuwe hoogstambomen geplant worden ter compensatie van de 56 te rooien hoogstambomen. Tevens moet het park ook zorgen voor voldoende parkeermogelijkheden en een goede bereikbaarheid.

Het waterpark zou enkele glijbanen krijgen, een Lazy River, een welness zone en daarnaast vooral enkele kindgerichte attracties zoals speeltuigen, een speelzone en een peuterbad. De opening is dus voorzien begin 2019. 

Tekst: Juan Martínez - Pretparken.be // Foto: © Bellewaerde // Bron: Nieuwsblad

Bellewaerde investeert 17 miljoen in de bouw van een waterpark
Share
Auteur: Jonas Claes @ 19 Mei 17

Bellewaerde opent in 2019 een gloednieuw indoorwaterpark: dat de naam 'Bellewaerde Aquapark' zal dragen. Het waterpark komt op de parking aan de Meenseweg en krijgt een oppervlakte van maar liefst 3000 m². Er zijn verschillende waterglijbanen en een lazy river voorzien. Er wordt 17 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwigheid.

Recent heeft het moederbedrijf Compagnie des Alpes groen licht gegeven voor de bouw van een gloednieuw indoorwaterpark in Bellewaerde. Voor de bouw van Bellewaerde Aquapark is een investeringsportefeuille voorzien van 17 miljoen euro. De werkzaamheden zullen anderhalf jaar in beslag nemen. Opening is voorzien in het voorjaar van 2019.

Bellewaerde Aquapark

Het gloednieuwe indoorwaterpark, dat Bellewaerde Aquapark zal heten, heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. De volledige site zal zo’n 3000 m² zijn en zich op de parking aan de Meenseweg bevinden. Zoals steeds gaat Bellewaerde op zoek naar innovatieve concepten om de bezoekers authentieke en onvergetelijke momenten samen te laten beleven. In Bellewaerde Aquapark zullen verschillende waterglijbanen en waterspeeltuigen geplaatst worden in een oase van groen. Ook de allerkleinsten worden niet vergeten met een speelzone en peuterbad op hun maat. Ouders zullen dan weer kunnen relaxen in de vele strandstoelen en de welnesszone. Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs ondermeer een grot en tal van watereffecten. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien. De werkzaamheden voor Bellewaerde Aquapark zullen ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019.

Grootste investering ooit

De komst van Bellewaerde Aquapark betekent meteen de grootste investering ooit voor Bellewaerde. Voor het volledige project is er 17 miljoen euro voorzien. “Meerdere marktstudies toonden het potentieel van de combinatie van Bellewaerde met een indoorwaterpark, het ganse Bellewaerdeteam is dan ook trots dat we dit belangrijke project kunnen realiseren. Dit bevestigt tevens dat onze aandeelhouder Compagnie des Alpes gelooft in onze site en onze strategie. Het aquapark zal een algehele positieve impact hebben op Bellewaerde alsook op de werkgelegenheid daar er minimum 10 extra mensen zullen aangeworven worden”, zegt Stefaan Lemey, algemeen directeur van Bellewaerde.

Over Compagnie des Alpes

Compagnie des Alpes, Europees recreatieleider, beheert al meer dan 25 jaar de grootste skiresorts in de Franse Alpen alsook attractieparken met een sterke identiteit. Op vandaag exporteert de groep haar unieke know-how op vlak van ontwerp en management bij de ontwikkeling van projecten buiten Europa: skistations, attractieparken, indoorparken… Uitzonderlijke recreatiedomeinen voor groot en klein waarbij een sterke territoriale en regionale verankering zorgen voor een toegevoegde waarde voor allen. Compagnie des Alpes beheert 8 pretparken, wat van hen de vierde grootste Europese operator maakt. Een greep uit het aanbod: Parc Astérix, Futuroscope, France Miniature, Walibi Rhône-Alpes, Walibi Holland, Walibi Belgium, Aqualibi Belgium, Bellewaerde, Musée Grévin,..

Tekst: © Bellewaerde // Foto's: © Bellewaerde

Dawson Duel in Bellewaerde opent op 5 mei
Share
Auteur: Bjorn Venken @ 4 Mei 17

Op vrijdag 5 mei opent de nieuwe attractie Dawson Duel voor het publiek in Bellewaerde. Na de technische inspectie door een externe keuringsorganisatie, is de attractie goedgekeurd voor opening. Bezoekers van Bellewaerde kunnen, na een wandeling tot 25 meter hoog, met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op begane grond. De eerste Duelling Alpine Coaster in Europa is een investering van 4 miljoen euro voor het park. 

Afgelopen weken werd de attractie verder afgewerkt en uitvoerig getest. Na een grondige keuring door de externe keuringsorganisatie staat het licht op groen om de attractie te openen voor het publiek. 

“Na een lange voorbereidingstijd en een intensieve constructiefase, kunnen we eindelijk deze dubbele Europese primeur openen voor het publiek. Een typische familieattractie waar jong en oud samen plezier en avontuur kunnen beleven in een groene omgeving,” aldus Stefaan Lemey, algemeen directeur Bellewaerde. 

Dawson Duel

Met de nieuwe attractie Dawson Duel heeft Bellewaerde een dubbele Europese primeur te pakken. Voor het eerst in Europa is er een duellerende Alpine Coaster gebouwd. Bovendien is deze niet gebouwd op een heuvelrug, maar werd deze op maat geconstrueerd op palen. 

De attractie bestaat uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Hierdoor kunnen bezoekers met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op de begane grond. Vooraleer de bezoekers dit duel kunnen aanvatten, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten. Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog. 

Voor de bouw van deze attractie werd een investeringsportefeuille van meer dan 4 miljoen euro aangewend. Praktisch Dawson Duel is geopend vanaf vrijdag 5 mei 2017. Voor de meeste recente openingskalender, tickets en abonnementen, ga naar bellewaerde.be.

Bron: © Bellewaerde // Foto: © Tom Vandenbroucke - Pretparken.be // Video: © Bellewaerde

Bellewaerde maakt naam en specificaties Duelling Alpine Coasters bekend
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 27 Jan 17

Tijdens een werfbezoek aan de bouwsite van de nieuwe attractie in Bellewaerde, werd aan de verzamelde pers en pretparkfans de nieuwe naam van de eerste Duelling Alpine Coaster in Europa onthult. De dubbele Europese primeur krijgt de naam ‘Dawson Duel’. Een knipoog naar de Canadese stad Dawson City en de jaarlijkse internationale hondensledewedstrijd waarin de stad een belangrijke rol speelt. Bezoekers zullen vanaf het voorjaar 2017, na een wandeling tot 25 meter hoog, al racend tegen elkaar in sledes de afdaling kunnen maken. Voor de ontwikkeling en de bouw van deze attractie is een investeringsportefeuile van 4 miljoen euro voorzien.

Dawson Duel, de naam

De naam van de nieuwe attractie is gelinkt aan Dawson City, een stad in de Yukon regio van Canada. De stad is onlosmakelijk gelinkt aan de Klondike Gold Rush. Elke februari is Dawson City een belangrijk rustpunt halfweg in de Yukon International Sled Dog Race. Deelnemers aan het evenement moeten verplicht 36 uur rust inlassen, alvorens het tweede deel van ’s werelds zwaarste hondensledewedstrijd aan te vatten. Het is dus een echt duel om deze fantastische wedstrijd uit te rijden.

Met deze kleine geschiedenis in het achterhoofd en de verschillende overlappingen in het park met de Canadazone, de Yukon Jack General Store, de stunt & dive show..., is de naam Dawson Duel de perfecte naam voor deze unieke attractie.

De wandeling naar de toren tot op een hoogte van 25 meter is voor velen al een duel op zich. De toren kan dan weer gezien worden als een rustplaats waar de bezoekers genieten van het uitzicht, vooraleer ze het tweede deel van de challenge aanvatten. Een duel op sledes waarmee ze aan sneltempo tussen de bomen racen naar de finish.

Dawson Duel, de specificaties

Bezoekers zullen via een wandelbrug, langswaar ze van een prachtig uitzicht kunnen genieten, tot een hoogte van 25 meter klimmen om datzelfde hoogteverschil terug af te leggen met de alpine coaster. Elke baan wordt 450 meter lang waardoor een ritje ongeveer anderhalve minuut zal gaan duren. De maximumsnelheid zal 40km/u bedragen. Voorts zullen er op beide banen twintig gondels komen te staan, wat betekent dat er 40 karretjes zullen zijn met elk twee zitplaatsen wat een capaciteit oplevert van zo'n 800 personen per uur.

Wat bijzonder is aan Dawson Duel is dat er geen manuele rem op de gondels zal staan, waardoor afremmen tijdens de afdaling niet mogelijk zal zijn. Tijdens de rit zal je drie maal boven de hoofden van de bezoekers op het wandelpad racen en er zullen twee neerwaartse helixen in de lay-out van de baan zitten. Ten slotte zal de attractie toegankelijk zijn voor personen die groter zijn dan een meter.

Dawson Duel, een dubbele Europese primeur

Met de komst van Dawson Duel heeft Bellewaerde meteen een dubbele Europese primeur te pakken. Voor het eerst zal er in Europa een duellerende Alpine Coaster gebouwd worden, die bovendien niet op een natuurlijke helling is geplaatst.

De attractie zal bestaan uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Hierdoor kunnen de bezoekers met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op de begane grond. Vooraleer de bezoekers dit duel kunnen aanvatten, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten. Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog.

Dawson Duel, de bouw

Voor de bouw van de attractie doet Bellewaerde beroep op heel wat lokale bedrijven en eigen diensten. Dagelijks werken zo’n 30 technici en arbeiders om de attractie op tijd klaar te krijgen in het voorjaar van 2017. Een uitdagend duel dat ze aangaan met tal van factoren zoals het gure winterweer en de strakke timing.

Opvallend is dat de enkel de Track door de Duitse fabrikant 'Wiegand' geleverd wordt en de overige materialen door lokale bedrijven (denk aan de supports, het gebruikte hout...). De lay-out van de Dawson Duel is door Bellewaerde zelf ontworpen, in samenspraak met Wiegand zelf en andere studiebureaus.

Ondertussen staan al heel wat van de constructie recht in het park. Verschillende supports staan al recht en zopas is men begonnen met de eerste trackdelen van Wiegand hierop te bevestigen.

Het meest recente nieuws omtrent Dawson Duel kan gevonden worden op: www.bellewaerde.be/dawsonduel

Dawson Duel, de investering

Voor de ontwikkeling en bouw van deze attractie is een investeringsportefeuille van 4 miljoen euro voorzien, duurder dan oorspronkelijk gepland, maar Bellewaerde was zo enthousiast dat ze er toch mee door zijn blijven gaan. “Deze unieke attractie is op maat ontworpen voor ons familiepubliek, waarbij zowel de wandeling naar de 25 meter hoge toren als de race naar beneden een uitdagend duel zijn,” aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde. “De investering in deze attractie is één van de grootste sinds 1999 en benadrukt het vertrouwen van ons moederbedrijf Compagnie des Alpes in Bellewaerde,” vervolgt Stefaan.

► Discussieer mee over dit onderwerp op ons forum: http://bit.ly/2jYxbUe

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be, Bellewaerde // Foto's: © Tom Vandenbroucke en Kris Peeters - Pretparken.be, Bellewaerde

Bellewaerde bouwt Duelling Alpine Coaster!
Share
Auteur: Jonas Claes @ 12 Sep 16

Dit najaar start Bellewaerde met de bouw van een nieuwe attractie. Voor het eerst zal er in Europa een Duelling Alpine Coaster worden gebouwd op een niet-natuurlijke helling wat meteen 2 primeurs oplevert voor het Ieperse themapark. Bezoekers zullen na een wandeling tot 25 meter hoog, kunnen plaatsnemen in gondels en zo de afdaling al racend tegen elkaar starten. Voor de ontwikkeling en bouw van deze attractie is een investeringsportefeuille van 4 miljoen euro voorzien.

Europese primeur
Bellewaerde start dit najaar met de bouw van de eerste Duelling Alpine Coaster in Europa. Daarnaast zal voor het eerst dit type attractie op een niet-natuurlijke helling worden gebouwd, waardoor Bellewaerde meteen 2 Europese primeurs op zak heeft. De attractie zal bestaan uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Hierdoor kunnen bezoekers met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op de begane grond.

Familie-uitstap op 25 meter hoogte
Vooraleer de bezoekers het duel met elkaar kunnen aangaan, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten. Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog. Vanuit deze toren krijgen ze een mooi zicht over Bellewaerde.

Investering

Voor de ontwikkeling en bouw van deze attractie is een investeringsportefeuille van 4 miljoen euro voorzien. "Deze unieke attractie is op maat ontworpen voor ons familiaal doelpubliek, maar enkel de combinatie met onze gemotiveerde, vriendelijke en servicegerichte medewerkers maakt het mogelijk om de missie van Bellewaerde waar te maken: het aanbieden van plezier en avontuur in een natuurlijke omgeving waar familie en vrienden samen authentieke en onvergetelijke momenten beleven", aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde.

Wat is een alpine coaster?

De Alpine Coaster is een attractietype ontwikkeld en gefabriceerd door het Duits-Amerikaanse bedrijf Wiegand, gebaseerd op de sport rodelen. Het systeem onderscheidt zich van andere rodelbanen doordat het meer weg heeft van een achtbaan op een berg. De sleetjes worden omhooggetrokken door middel van een kabellift die op de baan zelf ligt of met een kabelbaan, meestal een stoeltjeslift. De snelheid van de karretjes kan worden bepaald door de inzittenden zelf, maar de maximale snelheid van de sleetjes wordt beperkt tot 42 kilometer per uur. De maximale capaciteit van de Alpine Coasters is 500 personen per uur, indien er in elk karretje twee personen plaatsnemen. Als de sleeën zich niet op de rail bevinden, maar in een vrije baan, dan wordt er gesproken over een rodelbaan.

Wiegand heeft in 28 landen een Alpine Coaster gebouwd. In Europa vind je de meeste banen in de Alpenlanden zoals Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk waar ze vaak als losstaande attractie in een toeristische locatie te vinden zijn. In pretparken kom je dit type attractie niet zo vaak tegen. De bekendste is Trapper Slider in het Duitse familiepark Fort Fun nabij Winterberg. De dichtstbijzijnde Alpine Coaster voor ons bevindt zich in Nederland, met name in het Limburgse Landgraaf, bij indoorskibaan SnowWorld.

 

Tekst: © Bellewaerde, © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Bellewaerde, © Wiegand, © Bob Van Dyck - Pretparken.be

Waterattractie Bellewaerde vastgelopen en geëvacueerd
Share
Auteur: Juan Martínez @ 23 Aug 16

Niets leuker dan op een warme zomerdag een verfrissende waterattractie in een pretpark doen. Maar gisteren, op 22 augustus, kregen enkele bezoekers van de waterattractie Bengal Rapid River in Bellewaerde een beetje extra avontuur wanneer twee bootjes vast kwamen te zitten op het parcours en de attractie geëvacueerd moest worden. Eén bootje kwam daarbij in een hachelijke positie te zitten. Marketingmanager Kristof Louagie vertelt ons wat er juist gebeurd is en hoe het park zulk incident afhandelt.

Bengal Rapid River is een populaire waterattractie waarbij bezoekers in een ronde boot een wildwaterparcours afleggen. Er zijn verschillende bouwers van dit type attractie en de variant in het Ieperse pret- en dierenpark komt uit de stal van Vekoma. Deze variant onderscheidt zich doordat de boten vier aparte compartimenten hebben waarin telkens twee bezoekers kunnen plaatsnemen en waardoor je meer het gevoel krijgt van op een vlot het parcours af te leggen.

"Gisterennamiddag liep het even mis toen twee boten na ongeveer driekwart van het parcours afgelegd te hebben, vastliepen in de laatste bocht voor de tunnel die leidt naar de transportband van het station", aldus marketingmanager Kristof Louagie. "Doordat twee boten geklemd zaten, kwamen alle andere boten die inmiddels vertrokken waren mee in die wachtrij. De operator merkte het probleem meteen op, waarop de noodstop werd ingedrukt. Hierdoor loopt het water uit de baan zodat alle boten stil en stabiel komen te liggen en er veilig tot evacuatie overgegaan kan worden. Het vreemde beeld op de foto is dus het gevolg van deze procedure. Er waren geen passagiers in het hellende compartiment op het moment dat het begon te hellen door het dalen van het water. Na hooguit 45 minuten kon de attractie gewoon opnieuw opengaan voor onze bezoekers."

In andere rapid rivers zoals Radja River in Walibi Belgium en Piraña in Efteling kunnen twee boten elkaar perfect voorbijsteken op bepaalde delen van het parcours en kan het dus geen kwaad dat twee boten elkaar onderweg tegenkomen. In Bellewaerde is dit echter niet het geval. Zoals aangehaald gaat het om andere boten en een ander type baan. "Bij Bengal Rapid River is het niet de bedoeling dat twee boten elkaar tegenkomen of voorbijsteken. Het is dus van belang dat de operator voldoende tijd laat tussen het vetrek van twee boten. Echter, niet elke boot zit altijd vol en ook de samenstelling ervan, volwassen versus kinderen, maakt dat elke boot een ander gewicht heeft, wat de snelheid beïnvloedt waarmee een boot het parcours aflegt. Daardoor kan het dus gebeuren dat een boot een andere inhaalt en in uitzonderlijke gevallen leidt tot een blokkade."

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto: © Mies Einherjer // Bron: Bellewaerde

Namen zeldzame Amoerluipaarden in Bellewaerde bekend
Share
Auteur: Juan Martínez @ 6 Aug 16

Tijdens een medische check-up in Bellewaerde werden de namen van de zeldzame Amoerluipaardwelpen bekend gemaakt door peter Stef Wauters en meter Mindy Vonck. De welpen kregen de namen Esra en Zyra en werden tijdens de babyborrel officieel geregistreerd in het geboorteregister. Sinds kort kan het publiek de schattige kleintjes zien ravotten in het buitenverblijf. 

Uit meer dan 2.500 naamsinzendingen hebben de dierenverzorgers de naam Esra, een voorstel van Tracey Artois uit Vlamertinge, en Zyra, een voorstel van Mindy Vonck uit Westerlo, gekozen.

De namen werden tijdens de babyborrel officieel geregistreerd in het geboorteregister door burgemeester van Ieper Jan Durnez, peter Stef Wauters en meters Iris Mittenaere* (Miss France 2016), Tracey Artois* en Mindy Vonck.

"Ik had al een petekindje, Julia, dat is een echte tijgerin, een luipaardje leek mij een perfecte match.  Alle gekheid op een stokje, ik heb het peterschap aanvaard omdat ik het project van Bellewaerde steun om de Amoerluipaarden als soort in stand te houden.  Daarom is het superbelangrijk dat Esra en Zyra binnen een tweetal jaar in het wild worden uitgezet", aldus Stef Wauters.

Mindy vult aan "Ik ben zeer blij en vereerd dat ik meter ben geworden van dit heel bijzondere diertje. Ik kan niet wachten om het te zien opgroeien."Zichtbaar voor het publiek

Sinds kort kan het publiek de schattige kleintjes samen met mama Vlada zien ravotten in het buitenverblijf. Esra en Zyra hebben zeker en vast geen hoogtevrees en klimmen al tot 6 meter hoog in de bomen. Op de website baby.bellewaerde.be zijn er alvast een aantal leuke foto’s en filmpjes te zien van hun avonturen.

Sterk bedreigde diersoort

De welpjes werden op zaterdag 21 mei, na een dracht van ongeveer 95 dagen, geboren in Bellewaerde.  
Amoerluipaarden zijn een ernstig bedreigde diersoort, waarvan er nog slechts 70 dieren in het wild leven. Bellewaerde neemt deel aan een internationaal kweekprogramma met als doel de nakomelingen, geboren in dierentuinen, terug in het wild uit te zetten in een beschermd natuurreservaat in Rusland.  De welpjes geboren in Bellewaerde zullen in de toekomst ook een belangrijke rol spelen in dit programma.

Bron & Foto's: © Bellewaerde

Vijf zomernocturnes in Bellewaerde
Share
Auteur: Kris Peeters @ 22 Jul 15

Vanaf 25 juli kunnen bezoekers vijf zaterdagen op rij, extra lang genieten van hun bezoek aan Bellewaerde!  Tijdens de zomernocturnes is er heel wat bijkomende animatie voorzien in het park en is het mogelijk om ’s avonds te smullen van een overheerlijke barbecue met zicht op de Savanne.  Tot slot kunnen de bezoekers genieten van een spectaculaire vuurshow om 22u op het Mexicoplein.

Plezier tot 22 uur

Nog tot en met 22 augustus kunnen de bezoekers elke zaterdag tot 22 uur extra lang genieten van hun bezoek aan Bellewaerde.  Naast de attracties, de dieren en de nieuwe Stunt & Dive Show “Gold Rush” staat er extra animatie op het programma.  Zeldzame Paradijsvogels en Elfjes verwonderen jong en oud en nemen bezoekers mee naar hun droomwereld.  ’s Avonds wordt de zomernocturne afgesloten met een adembenemend vuurspektakel op het Mexicoplein.

Summer BBQ met zicht op de Savanne

Met zicht op de giraffen, zebra’s en watoetsies, kunnen bezoekers vanaf 18 uur terecht in het Barbecue Grill Restaurant van Bellewaerde voor een overheerlijke Barbecue à volonté met een uitgebreid saladebuffet en dessert.  De plaatsen voor dit exclusieve diner zijn echter beperkt!  Inschrijven kan op voorhand online of de dag zelf tot 16 uur bij het restaurant Barbecue Grill.

Praktische informatie

Tijdens de zomer is Bellewaerde elke dag open vanaf 10 uur. Tijdens de zomernocturnes op 25 juli en 1, 8, 15 en 22 augustus is het park open tot 22 uur.  Voor de meest recente openingskalender, tickets en abonnementen ga naar www.bellewaerde.be.

© Tekst: Bellewaerde.

Bellewaerde investeert in beleving in 2015
Share
Auteur: Kris Peeters @ 9 Maa 15

Bellewaerde investeert volop in beleving in 2015. Bovenop een nieuwe show, een nieuwe 4D film en een roofvogeldemonstratie, zal het park een aantal topattracties upgraden met special effects, digitale borden met wachttijden installeren en doorgedreven renovatiewerken in het park uitvoeren. De totale investeringsportefueille bedraagt 4 miljoen euro.

 

Gold Rush, Stunt & Dive Show

Vanaf 4 april kunnen de bezoekers de gloednieuwe Stunt & Dive Show: Gold Rush ontdekken. Tijdens deze spectaculaire show wordt het publiek ondergedompeld in de jaren 1800 en beleven ze samen met een groep goudzoekers een adembenemend avontuur in en rond een onderwatergelopen goudmijn. In de hoop om het goud te vinden, wordt een ultieme hoogtesprong van 25m uitgevoerd. Voor het eerst in Europa zal deze uiterst gewaagde sprong door 2 duikers op hetzelfde moment gebeuren in een zwembad van slechts 10m diameter en amper 4m diep.

Omdat deze show vanaf het begin van het seizoen zal worden opgevoerd, zal er een nieuwe overdekte tribune worden gebouwd. Deze tribune wordt uitgerust met special effects en een surround geluidsinstallatie zodat het publiek zich als het ware middenin het avontuur bevindt.

 

De Kleine Prins (4D)

Ook in de 4D cinema speelt zich een nieuw avontuur af. De Kleine Prins vertelt het meeslepend mooie verhaal van Antoine de Saint-Exupéry waarbij een jonge prins de kijker meeneemt in zijn reis naar planeten die bewoond worden door de meest wonderlijke volwassenen. De belevenis van de film wordt nog intenser dankzij de driedimensionele beelden en de vierde dimensie met de dynamische cinemazetels en andere verrassingseffecten.

 

Roofvogeldemonstratie

Naast de Gold Rush Show en de 4D film worden de bezoekers van Bellewaerde dit jaar extra verwend met een roofvogeldemonstratie op een nieuwe brug over de grote Bellewaerde vijver. Vanaf de zomer kan het publiek van zeer dichtbij kennismaken met indrukwekkende roofvogels met onder andere een zwarte wouw en een woestijnbuizerd.

 

Special effects, digitale borden en andere investeringen

Naast bovenstaande vernieuwingen investeert Bellewaerde eveneens in extra special effects voor de topattracties van het park. Zo wordt het indoorgedeelte van de familiecoaster Huracan voorzien van extra licht- & lasereffecten.  Publiekslieveling Bengal Rapid River krijgt dan weer bijkomende watereffecten.

Om het comfort van de bezoekers te verhogen, worden er doorheen het park digitale borden geplaatst waarop de wachttijden van de attracties worden vermeld. Daarnaast kunnen de bezoekers met behulp van een nieuwe smartphone applicatie hun parkbezoek nog beter voorbereiden.

Verder vinden er in het volledige park doorgedreven renovatiewerken plaats. Zo wordt het sanitaire blok van het grootste parkrestaurant volledig vernieuwd. Ook het palendorp in KidsPark krijgt een grondige opknapbeurt.

Bellewaerde is ervan overtuigd dat met deze investeringen de kwaliteit van het parkbezoek gevoelig wordt verhoogd en de bezoekers zo een onvergetelijke dag vol fun en avontuur samen met hun familie en vrienden zullen beleven.

©2015 - Bellewaerde

Nieuwe show en exclusieve avondopening voor halloween in Bellewaerde
Share
Auteur: Kris Peeters @ 13 Okt 14

Voor de 13de editie van halloween pakt Bellewaerde dit jaar uit met een nieuwe show en een exclusieve avondopening.  Daarnaast blijft halloween in Bellewaerde garant staan voor een gezellig familiedagje uit in een park vol halloweenattracties, tonnen pompoenen, verbluffende decors en verrassend griezelige momenten.

Halloween ZoorRror voor de hele familie

Vanaf 18 oktober ademt Bellewaerde halloween uit.  De 5 ZoorRror Monsters hebben elk hun angstaanjagende zone met gehalloweeniseerde attracties en decors in het park.  Speciaal voor de allerkleinsten is KidsPark omgetoverd tot een Slime Zone waar kleurrijke monstertjes happy halloween vieren.  Deze unieke mix van halloweenattracties, tonnen pompoenen, verbluffende decors en verrassend griezelige momenten staat garant voor een gezellig familiedagje uit.

Nieuwe show: ZoorRror Circus

Tijdens de nieuwe familieshow gaat een circusdirecteur de strijd aan met gemuteerde monsters in zijn circus.  Tijdens de 20 minuten durende voorstelling vallen de toeschouwers van de ene verbazing in de andere en zijn ze getuige van geheimzinnige illusies en adembenemende acts.

Nieuw: Bellewaerde KNT - Halloween Night

Op vrijdag 24 oktober opent Bellewaerde voor jongeren en volwassenen van 18 tot 23 uur.  Tijdens deze exclusieve avondopening gaat het er extra heavy aan toe met meer dan 30 halloweenacteurs, 17 attracties, haunted houses, scare zones en een finale DJ Show met vuurwerk en special effects.  Dit evenement onder het BellewaerdeKNT*-label is afgeraden onder 16 jaar.  Meer informatie op www.bellewaerdeKNT.be (*Kinderen niet toegelaten).

Halloween ZoorRror Nocturnes

Hoe later op de avond, hoe griezeliger Bellewaerde wordt!  Op 25, 26 & 31 oktober en 1 november is Bellewaerde geopend tot 21 uur.  Tijdens deze nocturnes kunnen de bezoekers extra lang genieten van de attracties en wordt de avond afgesloten met een spectaculair muzikaal vuurwerk op het Mexicoplein.

Praktische informatie

Halloween ZoorRror is er op 18 en 19 oktober en van 25 oktober tot 2 november van 10 uur tot 18 uur.

Tijdens de Halloween ZoorRror Nocturnes op 25, 26 & 31 oktober en 1 november kunnen bezoekers extra lang genieten van alle attracties tot 21 uur. Als afsluiter van de avond is er een spectaculair muzikaal vuurwerk op het Mexicoplein.

Bellewaerde KNT - Halloween Night op 24 oktober van 18 tot 23 uur.

Voor meer informatie en tickets, surf naar www.bellewaerde.be.

©2014 - Bellewaerde

Vier zaterdagen extra lang genieten in Bellewaerde
Share
Auteur: Kris Peeters @ 29 Jul 14

Komende vier zaterdagen kunnen bezoekers elke zaterdag extra lang genieten van de attracties en dieren in Bellewaerde!  Tijdens de zomernocturnes is er heel wat bijkomende animatie voorzien in het park en kan er ’s avonds genoten worden van een overheerlijke barbecue met zicht op de Savanne.  Als afsluiter worden de bezoekers getrakteerd op een spectaculaire vuurshow om 22u op het Mexicoplein.

Extra lang genieten

Nog tot en met 23 augustus kunnen de bezoekers elke zaterdag tot 22 uur extra lang genieten van de attracties en de dieren in Bellewaerde.  Bovendien is er gezorgd voor heel wat animatie in het park.  Steltenlopers, komische straattheaterartiesten en jongleurs geven het beste van zichzelf.  ’s Avonds wordt de zomernocturne afgesloten met een spectaculaire vuurshow op het Mexicoplein.

Summer BBQ met zicht op de Savanne

Bezoekers wanen zich in het hartje van Afrika tijdens een overheerlijke barbecue met zicht op de Savanne van Bellewaerde.  Terwijl de giraffen, zebra’s en watoetsi’s rustig voorbij kuieren worden de gasten verwend met Barbecue à volonté, een uitgebreid saladebuffet en dessert.  De plaatsen voor dit exclusieve diner zijn echter beperkt!  Inschrijven kan de dag zelf tot 16 uur bij het restaurant Barbecue Grill.

Praktische informatie

Tijdens de zomer is Bellewaerde elke dag open vanaf 10 uur. Tijdens de zomernocturnes op 2, 9, 16 en 23 augustus is het park open tot 22 uur.  Tickets kunnen zowel aan de kassa van het park als online worden besteld.

©2014 - Bellewaerde

Amoerluipaarden officieel verwelkomd in Bellewaerde.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 19 Jun 14

Vandaag werd in Bellewaerde het nieuwe verblijf voor de Amoerluipaarden officieel geopend door Jo Cook, een vertegenwoordigster van ALTA (Amour Leopard and Tiger Alliance), en wereldrecordhouder piratenbootschommelen Sam Clauw.  Amoerluipaarden zijn een sterkbedreigde diersoort waarvan er nog minder dan 40 leven in het wild.  Bellewaerde stapt met de komst van deze luipaarden in een Internationaal kweekprogramma met als doel de nakomelingen van deze dieren terug in het wild te introduceren.

Officiële opening en Internationaal kweekprogramma

Jo Cook, een vertegenwoordigster van ALTA (Amour Leopard and Tiger Alliance) en tevens de verantwoordelijke voor het internationaal kweekprogramma van de Amoerluipaarden, heeft vandaag samen met Sam Clauw, wereldrecordhouder “het langst op een attractie zitten in een pretpark”, het Amoerluipaardenverblijf officieel geopend.

Jo Cook drukte tijdens haar speech haar vreugde uit dat nu ook Bellewaerde is toegetreden tot het internationaal kweekprogramma voor Amoerluipaarden.  “Het is essentieel dat we de wereld bewust maken van de problemen waarmee deze geweldige dieren worden geconfronteerd in het wild, zodat de nodige projecten kunnen opgestart worden om de conservatie van deze dieren te ondersteunen.” aldus Jo Cook.  “De kweekprogramma’s in dierentuinen en de herintroductie in hun oorspronkelijke habitat, zal het overleven van de wilde Amoerluipaarden helpen verzekeren.  Waardoor elke deelnemende dierentuin een directe of indirecte rol hierin speelt.” besluit Jo.

Op het einde van de openingsceremonie overhandigde Sam Clauw een cheque met de opbrengst van de geldinzameling naar aanleiding van zijn wereldrecordpoging op de piratenboot.  Met het geld zal ALTA investeren in de verschillende conservatieprojecten voor de Amoerluipaarden.

Aangepaste verblijven

Het luipaardenverblijf is specifiek gebouwd volgens normen opgelegd door de Belgische overheid en EAZA (European Association for Zoos and Aquaria).  Eén daarvan is dat elk dier zijn eigen verblijf heeft omdat deze dieren solitair zijn en elkaar slechts opzoeken om te paren.

Elk verblijf is ook uitgerust met een trainingsmuur waar de Amoerluipaarden een dagelijkse training zullen krijgen.  Deze training zal het publiek kunnen bijwonen en is nodig om de dieren op gedrags- en medisch vlak nauwgezet te kunnen opvolgen.

Daarnaast zijn er per buitenverblijf grote vensters geïnstalleerd zodat de Amoerluipaarden van zeer dichtbij zichtbaar zullen zijn voor de bezoekers.

De totale investering voor het Amoerluipaardenproject bedraagt ongeveer 1 miljoen euro.

 

©2014 - Bellewaerde

Sam slaagt in wereldrecordpoging
Share
Auteur: Sven Martens @ 4 Mei 14

Op donderdag 1 mei slaagde Bellewaerde-fan, Sam Clauw, in zijn opzet om een gooi te doen naar het wereldrecord « langste rit op een pretparkattractie ».  Het vorige Guinness World Record stond op 48 uur 8 minuten en 25 seconden en werd verbeterd met 2 uur. 

 

 

 

 

50 uur op de piratenboot

Sam zat gedurende 50 uur op de piratenboot in Bellewaerde.  “Deze recordpoging was voor mij een zeer unieke ervaring” aldus Sam  “Het is toch wel een beetje zot om 50 uur op de piratenboot te zitten, maar ik ben zeer blij dat ik erin geslaagd ben het wereldrecord te verbreken.”  “De nachten waren het zwaarst, maar met de hulp van heel wat vrienden, kennissen en het Bellewaerde personeel gingen deze gelukkig snel voorbij.”
 

Amoerluipaarden

Tijdens de recordpoging heeft Sam 1280,72 euro ingezameld om de Amur Leopard and Tiger Alliance (ALTA) te steunen in hun conservatie van de Amoerluipaarden.  Dat bedrag werd door Bellewaerde verdubbeld tot een totaalbedrag van 2561,44 euro, dat integraal zal geschonken worden aan ALTA.

Half juni zal Bellewaerde drie Amoerluipaarden verwelkomen in het park.  Met de komst van de luipaarden zal Bellewaerde instappen in een internationaal kweekprogramma met de bedoeling om de nakomelingen terug in het wild te herintroduceren.

 

 

 

Tekst en foto: ©2014 - Bellewaerde Park

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Wereldrecordpoging in Bellewaerde om Amoerluipaarden te redden.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 23 Apr 14

Op dinsdag 29 april zal Bellewaerde-fan, Sam Clauw, een gooi doen naar het record « langste rit op een pretparkattractie » Het huidige Guinness World Record staat op 48 uur 8 minuten en 25 seconden en werd vastgelegd op een reuzenrad in Chicago (VS).  Sam zal zijn recordpoging vestigen op de Piratenbootattractie in Bellewaerde.  Het Ieperse bedrijf R.T.S. Voice Data Video Communication zal instaan voor de registratie van de recordpoging met observatiecamera’s.

Tijdens de recordpoging wil Sam geld inzamelen om de Amur Leopard and Tiger Alliance (ALTA) te steunen in hun conservatie van de Amoerluipaarden.  Het zijn diezelfde luipaarden die Bellewaerde half juni ontvangt in het kader van een Internationaal Kweekprogramma en later via een ALTA-project terug in het wild wil introduceren.

Steun Sam en red de Amoerluipaarden!

Via een speciale pagina op de website van Bellewaerde (www.bellewaerde.be/nl/wereldrecord) kan Sam gesteund worden en de Amoerluipaarden gered worden door zich op te geven als donor en een bedrag te storten.  Alle ingezamelde bedragen worden integraal doorgestort naar ALTA voor de projecten ter conservatie van de Amoerluipaarden.

Praktische info

©2014 - Bellewaerde Park

Rebranding en Amoerluipaarden in Bellewaerde.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 1 Apr 14

Bellewaerde opent opnieuw zijn deuren op 5 april.  Naar aanleiding van de 60ste verjaardag vindt Bellewaerde zichzelf opnieuw uit om zo in te spelen op de huidige trends in de samenleving.  Daarnaast mag het park in het voorjaar uiterst zeldzame Amoerluipaarden verwelkomen, waarvan er nog slechts een 40-tal in het wild leven.  Tijdens het openingsweekend trakteert Bellewaerde overigens iedere bezoeker met paaseieren !

Rebranding

Naar aanleiding van de 60ste verjaardag vindt Bellewaerde zichzelf opnieuw uit om zo in te spelen op de huidige trends in de samenleving.  Quality time, authenticiteit, verbondenheid, traditie, plezier, ontspanning, ervaringen delen, samen beleven, zijn maar een paar van de sleutelwoorden die we terugvinden in studies en waarop Bellewaerde meer en meer gaat inzetten. Door middel van de aanwezigheid van dieren en attracties in een overweldigende natuur kan Bellewaerde meer dan wie ook in België of Europa een pasklaar antwoord bieden voor deze behoeften in de samenleving.

Op deze manier wil Bellewaerde zijn unieke positie innemen die het verdient in de wereld van zoos en themaparken.

Amoer luipaarden (Nieuw vanaf het voorjaar)

Daarnaast mag Bellewaerde in het voorjaar een nieuwe diersoort verwelkomen.  Maar liefst 3 van de uiterst zeldzame Amoerluipaarden komen naar Bellewaerde in het kader van een internationaal kweekprogramma in samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).  Er zijn nog slechts een 40-tal van deze dieren in het wild.

Amoerluipaarden leven in de bossen van het zuidwesten van Rusland en het noordoosten van China.  Hun volledig nieuw verblijf zal in de Indiazone van het park gebouwd worden en zal de natuurlijke omgeving van de dieren zo waarheidsgetrouw mogelijk nabootsen met groen, rotsen en een waterpartij.

 

Dagelijks zullen de dieren getraind worden voor het publiek.  Deze training stelt de verzorgers in staat om de dieren op medisch gebied en gedragsvlak beter te kunnen opvolgen.

Doelstelling is om na verloop van tijd deze dieren en hun nakomelingen terug te kunnen uitzetten in hun natuurlijke habitat in Rusland en Noord-China.

HURACAN, populairste attractie in 2014?

In 2014 gaat Huracan zijn tweede seizoen in.  De razend spannende en sterk gethematiseerde familiecoaster werd vorig jaar meteen de populairste attractie van het park.  Bellewaerde verwacht dat de hoge publiekswaardering voor Huracan ook dit jaar wordt bevestigd.

Bellewaerde en ISIS trakteren met paaseieren

Tijdens het openingsweekend op 5 en 6 april trakteert Bellewaerde met gratis paaseieren.  Bij het verlaten van het park vanaf 16u krijgt iedere bezoeker een zakje heerlijke Belgische Tonkeys chocolade eieren van het bedrijf Isis uit Komen.

Evenementen

Dit seizoen keren een aantal klassiekers terug.  Tijdens de zomermaanden geven de indianen het beste van zichzelf in de Pow Wow stunt & dive show.

Op 26 juli en 2, 9, 16 en 23 augustus kunnen bezoekers extra lang genieten tot  22u tijdens de zomernocturnes.

In het najaar kan er van 18 oktober tot en met 2 november de confrontatie worden aangegaan met weerzinwekkende monsters en angstaanjagende creaturen tijdens de 3de editie van Halloween ZoorRror.

Praktisch

Bellewaerde opent zijn deuren vanaf 5 april en sluit het seizoen af op 2 november.

De ticketprijzen bijven in 2014 ongewijzigd:

  • Volwassene: 30 €
  • Kinderen tussen 1m en 1m40: 26 €
  • Kinderen kleiner dan 1m: GRATIS

Momenteel loopt er een promotie op de website waar tickets al vanaf 22,50 euro kunnen gekocht worden.  Dat is maar liefst 7,50 euro korting!

©2014 - Bellewaerde Park

Babygiraf Overleden bij geboorte
Share
Auteur: Sven Martens @ 31 Aug 13

Bellewaerde Park en de dierenverzorgers van de de dierenafdeling van het park moeten met veel droefheid meedelen dat de bevalling van het langverwachte 2de babytje niet goed is afgelopen.

Gisterenavond omstreeks 21u30 werd de bevalling van giraf Ghonda ingezet.  Gedurende geruime tijd was er slechts één pootje te zien.  Vervolgens kwam het tweede pootje en het hoofdje van het kalfje naar buiten.  Na een lange en uitputtende bevallingsarbeid werd het kalfje uiteindelijk op natuurlijke wijze geboren.  Jammer genoeg bleef het roerloos liggen en heeft de dierenarts van de Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent moeten vaststellen dat het kalfje overleden was bij de geboorte.

Ondanks alle inspanningen van Ghonda en de dierenverzorgers om een optimale bevalling te kunnen verkrijgen, wordt het diep betreurd dat er geen speelkameraadje aan Albert (babygiraf geboren op 3 juli ll.) kan geschonken worden.

Ghonda stelt het gezien de omstandigheden goed en zal de komende dagen samen met de rest van de giraffenfamilie in Bellewaerde Park het verdriet verwerken na deze zware bevalling. Wij gunnen haar alle rust om deze moeilijke momenten te boven te komen.

 

©2013 - Bellewaerde Park

Mexican Nocturnes in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Kris Peeters @ 24 Jul 13

De zomernocturnes in Bellewaerde Park krijgen een Mexicaans thema, naar aanleiding van de populaire nieuwe familiale achtbaan 'Huracan'. Zaterdag 27 juli en 3, 10, 17 & 24 augustus is het park extra lang open tijdens de Mexican Nocturnes. Bezoekers kunnen genieten van heel wat extra Mexicaanse animatie, naast de vele attracties en dieren.  Bellewaerde Park is tijdens de nocturnes open tot 22 uur met een spetterende vuurshow als afsluiter.

MEXICAN FIESTA

Mexican Fiesta staat vanaf 16u garant voor een kleurrijk en sfeervol feestgedruis met authentieke dansers op het Mexicoplein in Bellewaerde
Park.  Op de tonen van typische Mexicaanse dansmuziek zullen de bezoekers zich even in Mexico wanen.  Onmogelijk om stil te blijven staan !

SPETTERENDE VUURSHOW: DINERO EN FUEGO

Om 22 uur is er op het Mexicoplein de nieuwe vuurshow "Dinero en Fuego".  Tijdens een spannende show vol licht- en vuureffecten, magie,
stunts, acrobatie en heel erg veel vuur, gaat de lokale Mexicaanse volksheld Salvador op zoek naar het geld van de corrupte rijkeluizen. 
Tijdens zijn avontuur gaat hij de confrontatie aan met een aantal slapjanussen van de Mexicaanse politie.

 SUMMER BBQ

Diverse soorten gegrild vlees en een uitgebreid groentenbuffet zijn de ingrediënten voor een feestelijke maaltijd in een uniek kader.  Met
zicht op giraffen en de zebra's van de Savanne van Bellewaerde Park kunnen de bezoekers vanaf 18u terecht in het BQQ Grill restaurant voor
de Summer BBQ. (reservatie vooraf verplicht)

HISTORISCH JAAR

2013 is op alle vlak een historisch jaar voor Bellewaerde Park.  Aan het begin van het pretparkseizoen opende het Ieperse attractiepark
Huracan, een wervelende familiecoaster, die op heel wat bijval kan rekenen bij jong en oud.  In juni verwelkomde Bellewaerde Park zijn
eerste babyzebra in de Afrikaanse Savanne en op 3 juli werd Rothschild giraf Albert geboren.  De tweede geboorte bij de giraffen wordt in de
zomer verwacht.

Tekst  en  foto's:  © 2013 Bellewaerde Park.


 

Uitbreiding van de bizonfamilie in Bellewaerde Park!
Share
Auteur: Nico Reynders @ 10 Jul 13

 

De babyboom in Bellewaerde Park gaat verder ! Dinsdagnacht, om 6 uur, is een kleine Europese bizon geboren. De geboorte van deze bizon, die behoort tot de familie van de grootste landzoogdieren van Europa, is heel belangrijk voor het park dat actief deelneemt aan een programma voor het instandhouden van dit ras.

 

 

De geboorte van de kleine bizon

Na een dracht van ongeveer 9 maand heeft mama Estépa gisterenmorgen om 6 uur het leven geschonken aan een klein kalf. De bevalling is heel goed verlopen op natuurlijke wijze waardoor geen interventie nodig was. De kleine vrouwelijke bizon doet het goed, ze weegt reeds 40 kg en lust graag moedermelk.

 

De grootste landzoogdieren van Europa

De bizon bonasus, of wisent, is het grootste zoogdier van Europa en één van de Europese grote grazers. Hij behoort tot de familie van de Bovidea. Een volwassen mannetje weegt tussen 800 kg en 1,200 ton en de grootte ervan kan tot 2 meter bereiken op schouderhoogte. Het vrouwtje is een beetje kleiner en haar gewicht varieert van 350 kg tot 600 kg. In Bellewaerde Park bestaat de kudde uit 4 vrouwtjes en 1 mannetje. U kan de babybizon en zijn familie reeds bewonderen in de weide die zich rechtover de attractie «Keverbaan » in de Far West zone bevindt.

 

De Europese bizon : een bedreigde diersoort

De Europese bizon (of wisent) is een bedreigde diersoort. Tengevolge van de Tweede Wereldoorlog zijn deze bizons volledig verdwenen. Na herintroductie van deze Europese bizons in hun natuurlijke milieu, is er een nieuwe populatie tot stand gekomen maar deze nieuwe populatie blijft heel beperkt. In zoos blijft de wisent een zeldzame diersoort. In dierenparken, lid van EAZA*, verblijven er momenteel 329 Europese bizons. Met de komst van de Europese bizons in Bellewaerde Park in 2012 heeft het park zich sterk ingezet voor het internationaal kweekprogramma. De geboorte van de babybizon is dan ook een grote beloning voor de dierenverzorgers. (*Association of European Zoos and Aquaria)

 

Tekst en foto: Bellewaerde Park

BABYGIRAF GEBOREN IN BELLEWAERDE PARK!
Share
Auteur: Nico Reynders @ 3 Jul 13

Iedereen heeft er vol ongeduld op gewacht. Eerst werd de geboorte in de lente verwacht, maar de baby is uiteindelijk op woensdag 3 juli 2013 geboren om 13u28, toevallig ook de geboortedag van Bellewaerde Park zelf. De babygiraf maakt het super. De komst van de babygiraf is een grote opsteker voor Bellewaerde Park en het Europese kweekprogramma. Volgens het EAZA-rapport telt de populatie van de Rothschild giraffen nog slechts 650 dieren in de hele wereld.

 

Simone voor de derde maal mama

Simone, de mamagiraf is acht jaar oud. Dit is haar derde bevalling in Bellewaerde Park. De zwangerschap bij een giraf duurt ongeveer 14 maand en de bevalling kan soms complex verlopen. De verzorgers en de dierenarts waren gedurende de hele periode van de bevalling aanwezig. Gelukkig verliep de bevalling zonder problemen en toonde de babygiraf zijn snuitje op natuurlijke wijze. Na een halfuurtje ging de babygiraf rechtstaan om te drinken bij de mama. Jammer genoeg weigerde Simone dit en toonde ze geen interesse in haar jong. Op dit moment zijn de dierenverzorgers het verblijf naar binnengestapt om de babygiraf zijn eerste melk te geven en hebben ze kunnen vaststellen dat het een jongen is geworden. In de eerste weken zal de babygiraf ongeveer vier liter melk per dag drinken. Ondertussen zullen de dierenverzorgers met veel zorg de groei observeren.

Ontmoeting met het publiek

Op dit moment, blijft de baby dicht in de buurt van de mama om warm te hebben. Binnen een aantal dagen en als het weer het toelaat (minimum 15°C), kan de baby de buitenwereld ontdekken. In de Savanne, krijgt de babygiraf een ruimte dicht bij de observatietoren. Later zal hij kunnen ravotten met de andere giraffen van het park.

www.babybellewaerde.com

U kunt de eerste nieuwtjes volgen van de babygiraf op www.babybellewaerde.com. Deze site bevat foto’s, filmpjes, interessante getuigenissen van de verzorgers.

Belangrijke geboorte voor Bellewaerde Park

De komst van de babygiraf is een grote opsteker voor het park. Bellewaerde Park neemt deel aan een EEP* kweekprogramma. Dit programma is ontwikkeld voor het behoud van de Rotschild giraffen. Volgens het EAZA** rapport telt de populatie van de Rotschild giraffen slechts 650 dieren. *(European Endangered Species Programme) **(European Associations for Zoos and Aquaria)

Babyboom

Het jaar 2013 ziet er heel goed uit voor de dierenbevolking van Bellewaerde Park. Op 4 april werd een witkopmaki geboren. Witkopmaki’s zijn een bedreigde diersoort en komen zelden voor in Europese dierenparken. Daarna was de vrouwelijke zebra, Amber, aan de beurt, op 14 juni werd de kleine Itzae geboren. Bovendien hebben de dierenverzorgens vastgesteld dat ook Ghonda, de tweede vrouwelijke giraf, in blijde verwachting is van een kleintje. Ook hier wordt de zwangerschap op de voet gevolgd en komen de dierenarts-specialisten van de Universiteit Gent om de twee weken een echografie nemen.

Tekst en foto's: Bellewaerde Park

Dankzij nieuwe attractie 20 procent meer bezoekers in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Kris Peeters @ 15 Apr 13

 

  
De nieuwste familiale attractie Huracan is meteen een schot in de roos voor Bellewaerde Park. Ondanks het koude en regenachtige weer vinden de mensen dus de weg naar het park. Dankzij de komst van deze nieuwe familiecoaster mocht Bellewaerde Park ruim 20% meer bezoekers ten opzichte van vorig jaar verwelkomen.
 

HURACAN WORDT GESMAAKT DOOR JONG EN OUD

Sinds het begin van de paasvakantie kunnen de bezoekers HURACAN, de nieuwste familiecoaster van Bellewaerde Park ontdekken. Huracan is de God van wind, storm, water en vuur die werd opgesloten in een Mayaanse tempel. De bezoekers krijgen de kans om deze mythologische Maya god te bezoeken sa men met een tweehoofdige slang. De investering voor de nieuwe attractie is de grootste sinds 1999 en bedraagt vier miljoen euro.

Uit de reacties blijkt dat HURACAN in de smaak valt. Zowel het darkridegedeelte met zijn prachtig uitgewerkte decors als het verrassende coastergedeelte kunnen op heel wat bijval rekenen.

20% MEER BEZOEKERS IN DE PAASVAKANTIE

Ondanks het koude en regenachtige weer vinden de mensen hun weg naar Bellewaerde Park. Dankzij de komst van de nieuwe familiecoaster, HURACAN, mocht Bellewaerde Park ruim 20% meer bezoekers ten opzichte van vorig jaar verwelkomen.
 

MOOIE LENTE IN HET VOORUITZICHT

De lente ziet er heel mooi uit voor Bellewaerde Park. Op 4 april werd een witkopmaki geboren. Witkopmaki's zijn een bedreigde diersoort en komen zelden voor in Europese dierenparken. Bovendien zijn 2 giraffen en 1 zebra in blijde verwachting van een kleintje. Volgens de schattingen van de dierenverzorgers zullen de geboortes binnenkort plaatsvinden.
 

Tekst  en  foto's:  © 2013 Bellewaerde Park.

Bellewaerde Park klaar voor een Historisch jaar
Share
Auteur: Nico Reynders @ 25 Maa 13

Op zaterdag 30 maart opent Bellewaerde Park zijn grootste investering sinds 1999. Hiervoor dook Bellewaerde Park in de geschiedenis van de Maya’s om HURACAN te creëren, een unieke op maat gemaakte familiecoaster. Bovendien zullen een babyboom in het voorjaar, Mexicaanse zomernocturnes, gratis WIFI in het park, Halloween ZoorRror... zorgen voor onvergetelijke belevenissen met familie en vrienden

Huracan

Op 30 maart opent HURACAN, de nieuwste familiecoaster van Bellewaerde Park. Huracan is de God van wind, storm en vuur die werd opgesloten in een Mayaanse tempel. Een indoor-outdoorcoaster met unieke bijzonderheden, effecten en onboard muziek brengen de bezoekers in contact met deze mythologische figuur Huracan. De investering voor de nieuwe attractie is de grootste sinds 1999 en bedraagt vier miljoen euro.

Babyboom

Deze lente is er een heuse babyboom in het park. Er zullen 2 Rothschild giraffen en 1 Grant Zebra geboren worden. Alle evoluties in de zwangerschappen en de meest recentste nieuwtjes worden op de speciaal gemaakte blog www.babybellewaerde.com geplaatst. Camera’s en foto’s brengen deze gebeurtenissen dichterbij.

Gratis Wifi

Het Ieperse pretpark biedt zijn gasten dit jaar ook gratis wifi aan. Wie in Bellewaerde Park dus even de parksite wenst te checken voor de laatste info of een foto wil delen met zijn vrienden op sociale media, kan dit vanaf de seizoensstart volledig kosteloos.

Mexicaanse zomernocturnes

Tijdens de zomermaanden juli en augustus kan er 5 zaterdagen op rij extra lang van Bellewaerde Park worden genoten. Het park blijft dan open tot 22u. Deze avondopeningen krijgen een Mexicaans tintje.

Halloween ZoorRor

In het najaar kunnen de families zich opmaken voor een nog spannender editie Halloween ZoorRror. De meest bizarre monsters en weerzinwekkende wezens komen uit de grond gekropen om iedereen de stuipen op het lijf te jagen.

Praktische informatie

Bellewaerde Park is open van 30 maart tot en met 3 november 2013.

Mexicaanse zomernocturners op zaterdag 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus 2013, open tot 22u.

Halloween ZoorRror : 19 & 20 oktober en van 26 oktober tot en met 3 november 2013. (Halloween Nocturnes 26, 27 en 31 oktober en 1 november 2013)

Data, openingsuren en voordelige tickets online op www.bellewaerdepark.be

Tekst en foto's: ©2013 - Bellewaerde Park

Babyboom in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Kris Peeters @ 14 Feb 13

2 girafjes en 1 zebraatje verwacht in de lente

Het worden drukke tijden in de savanne van Bellewaerde Park voor het eerst zijn er 3 dieren op hetzelfde moment in blijde verwachting. Deze lente zullen er 2 rothschild giraffen en 1 grant zebra geboren worden.

De geboortes zijn een opsteker voor bellewaerde park die actief meewerkt aan europese kweekprogramma’s voor bedreigde diersoorten (eep).

2 babygirafjes, een primeur !

Aan de hand van een mestonderzoek hebben de verzorgers kunnen vaststellen dat zowel giraf Simone als Ghonda zwanger zijn. Een primeur voor Bellewaerde Park en een opsteker in het kader van het Europees kweekprogramma voor bedreigde diersoorten. Uit een recent rapport van EAZA (European Association for Zoos and Aquaria) blijkt dat de populatie van Rothschild giraffen in het wild is teruggevallen op slechts 650 exemplaren.

Een bevalling bij een giraf is steeds een complexe onderneming. Zo heeft de dierenarts vastgesteld dat Ghonda een zeer smal bekken heeft en er hierdoor complicaties kunnen optreden. Daarnaast waren er reeds in het verleden een aantal moeilijkheden met Simone, die weigerde haar jongen te laten drinken.

Het is voorlopig gissen naar de exacte bevallingsdatum omdat die bij giraffen zeer moeilijk te bepalen is. In de natuur houden giraffen hun zwangerschap zo lang mogelijk verborgen en er kan geen echografie uitgevoerd worden wegens de hoge stress die dat met zich meebrengt. Op basis van huidige analyses en inschattingen worden de babygirafjes in het voorjaar verwacht.

Een kleine gestreepte pyjama

Om de verrassing helemaal compleet te maken, verwacht één van de Grant Zebra's een kleine babyzebra. Afgelopen weken veranderde de buik van mama Amber drastisch en werd deze peervormig wat wijst op een zwangerschap.

Ook dit is voor Bellewaerde Park een belangrijk evenement. Voor het eerst in zijn geschiedenis verwelkomt het park een babyzebra. De kleine gestreepte pyjama van het dier heeft een hoge aaibaarheidsfactor en zal een unieke beleving bezorgen aan de bezoekers van het park.

www.babybellewaerde.com

Speciaal voor deze unieke geboortes heeft het park een website aangemaakt waar alle evoluties in de zwangerschap en meest recentste nieuwtjes zullen worden geplaatst. Camera's en foto's brengen deze gebeurtenissen dichterbij.

Tekst  en  foto's:  © 2013 Bellewaerde Park.

Bellewaerde Park stelt nieuwe attractie voor tijdens werfbezoek
Share
Auteur: Kris Peeters @ 26 Jan 13

In het voorjaar van 2013 opent Bellewaerde Park een nieuwe  familiecoaster. Dit is de  grootste investering voor het park sinds 1999. De coaster is op maat gemaakt voor  Bellewaerde Park. De werken zijn hiervoor volop aan de gang, maar hoe wordt zo'n attractie nu  eigenlijk gebouwd? Hoe zal de attractie eruit zien? Wat mogen de  bezoekers van de attractie verwachten? ...

Vandaag werd tijdens een werfbezoek een unieke blik achter de  werkhekkens gegeven. Bij aanvang werd in de 4D cinema een presentatie  gegeven waar concepttekeningen van de attractie werden getoond, alsook  een videosimulatie van de rit.

In primeur kregen de aanwezige pers en pretparkfans één van de twee  treinen te zien. De coastertreinen zijn gedecoreerd als tweekoppige  slangen en kunnen elk 20 personen vervoeren. Samen zullen deze twee  treinen een capaciteit hebben van 1000 personen per uur. Uniek aan deze  trein is de onboard muziek. Als enige coaster in België zal een
geluidsinstallatie aan boord van de wagons een extra beleving geven aan  de rit.

Tijdens een bezoek aan de werf, gaf parkdirecteur, Stefaan Lemey, meer  tekst en uitleg over de werkzaamheden en de technische aspecten van de coaster. Voor de montage van deze coaster zijn met meer dan 80 vrachtwagens de onderdelen uit de Zierer-fabriek getransporteerd.
Dagelijks werken zo'n 30 technici en arbeiders om de attractie op tijd klaar te krijgen voor aanvang van het seizoen 2013

Met deze nieuwe attractie wil Bellewaerde Park zijn reputatie als  pretpark voor de hele familie bevestigen door hen een nieuwe ervaring aan te bieden. De investering voor de nieuwe attractie bedraagt 4 miljoen euro.

Tekst  en  foto's:  © 2013 Bellewaerde Park

 

Eerste Wisent Geboorte in Bellewaerde Park.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 10 Okt 12

 

Eerste Wisent Geboorte in Bellewaerde Park.

IN BELLEWAERDE PARK WERD EEN EUROPESE BIZON OF WISENT GEBOREN. HET DIERTJE IS EEN BELANGRIJKE AANWINST VOOR HET KWEEKPROGRAMMA VAN DEZE STERK BEDREIGDE DIERSOORT.

Sinds dit voorjaar verblijft een groep wisenten (bison bonasus) in Bellewaerde Park en daar is nu een kleintje bij gekomen. Na een dracht van ongeveer 9 maanden kwam het jong ter wereld.

De geboorte verliep heel vlot en enkele bezoekers waren getuige van de wonderlijke gebeurtenis. In de late namiddag kwamen de dierenverzorgers ter plaatse waar ze konden vaststellen dat moeder bizon perste om haar jong ter wereld te brengen. Ook de dierenarts kwam er onmiddellijk bij, maar een interventie was niet nodig, alles verliep op natuurlijke wijze.

Van zodra het jonge kalfje ter wereld was gekomen waren de oogjes open en bewoog het kopje vrijwel meteen. Mama Esperança likte haar jong schoon en ook de 3 andere bizons toonden veel belangstelling voor het kleintje. Na een twintigtal minuten ondernam de pasgeborene enkele pogingen om recht te staan tot groot jolijt van een honderdtal bezoekers die alles hadden gevolgd. Enkele schuchtere pogingen en gekke bokkensprongen later stond het diertje recht en kreeg een spontaan
applaus van het publiek.

Vervolgens ging het jong op zoek naar eten bij de mama en niet veel later dronk het zijn eerste melk, de biestmelk die hoefdieren nodig hebben om te kunnen overleven. Het diertje dartelde vrolijk rond en zo konden we ook al snel het geslacht vaststellen: een meisje.

De baby bizon stelt het heel goed en kan je vanaf dit weekend komen bezoeken in Bellewaerde Park. Je kan het jonge kalfje samen met haar moeder en de 3 andere volwassen dieren zien in hun verblijf recht tegenover de keverbaan.

De geboorte kon van A tot Z gefilmd worden en dat leverde unieke beelden op. Meestal worden deze dieren 's nachts geboren of zonderen moeders zich af in een hoekje maar nu kon iedereen het van dichtbij volgen. De beelden kan je bekijken op de website van Bellewaerde Park via deze link: . Wisenten: een bedreigde diersoort

De Europese bizon of wisent is een sterk bedreigde diersoort, die in het wild was uitgestorven na de tweede wereldoorlog. Door herintroducties van wisenten uit dierentuinen is er nu terug een beperkte populatie in de natuur.

Maar ook in dierentuinen blijft dit een zeldzame soort. In EAZA (European Association for Zoos and Aquaria) dierentuinen zijn er op dit ogenblik slechts 328 wisenten (op 60 verschillende lokaties). Daarom is de geboorte van dit dier heel belangrijk voor de conservatie van de Europese bizon.

Ook in de toekomst wil Bellewaerde Park een rol blijven spelen binnen dit internationaal kweekprogramma en hopen we op nog meer geboortes bij de wisent vrouwtjes.
 

Tekst en foto's 2012 Bellewaerde Park

Nieuwe family coaster in Bellewaerde Park in 2013
Share
Auteur: Steven Loockx @ 15 Sep 12

Grootste investering sinds 1999

Bellewaerde Park kondigt de bouw aan van een nieuwe familiale attractie, die geopend wordt in het voorjaar van 2013. Het park kiest voor een indoor family coaster met een gedeelte dark ride en een stuk outdoor op het Mexicoplein. De constructie van deze familiale rollercoaster is voor Bellewaerde Park het grootste project sinds jaren.

Family Coaster

De nieuwe achtbaan wordt ontworpen en speciaal op maat gemaakt voor Bellewaerde Park. Het is een indoor rollercoaster met unieke bijzonderheden en effecten. Zo zal de family coaster op een bepaald moment het gebouw verlaten voor een outdoor bocht boven het Mexicoplein, voorafgegaan door een dark ride waar de bezoekers blootgesteld worden aan vuur-, water- en windeffecten in verrassende authentieke Mayadecors.

In het indoor gedeelte komt de achtbaan op kruissnelheid en maken verschillende special effects en onboard muziek (uniek in België) de beleving compleet voor jong en oud.

Met deze attractie trekt Bellewaerde Park resoluut de kaart van de families: een nieuwe sensatie voor het hele gezin. 

De constructeur van de attractie, Zierer, start de werken nog deze maand. De attractie wordt geconstrueerd in de bestaande gebouwen op het Mexicoplein. De opening is voorzien voor de start van het nieuwe seizoen in 2013.

Mayathema

Voor het thema van de attractie vond Bellewaerde Park zijn inspiratie in de boeiende cultuur en de rijke geschiedenis van de Maya’s. Voor het design van deze nieuwe attractie werden de typische architecturale bouwelementen en authentieke figuren van dit oude volk bestudeerd. Een mythologische kracht uit de eeuwenoude Mayacultuur speelt de hoofdrol en dompelt de families onder in het avontuur.

Investering

Met deze nieuwe attractie is Bellewaerde Park toe aan zijn grootste investering sinds 1999. Het kostenplaatje bedraagt 4 miljoen euro.

Tekst: ©2012 - Bellewaerde Park

 

Zomerse geboortes in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Steven Loockx @ 2 Aug 12

Bellewaerde Park heeft er 4 nieuwe bewoners bij!

Bij de Boliviaanse doodshoofdaapjes werd een jong geboren en ook de capibara’s kregen gisteren, woensdag 1 augustus, 3 kleintjes.

Capibara's

De maand augustus ging van start met een blijde gebeurtenis bij de capibara’s in Bellewaerde Park. Voor het eerst sinds zij vertoeven langs de oever van de attractie Jungle Mission is er een geboorte bij het grootste knaagdier ter wereld, ook wel “waterzwijn” genoemd. Er werden gisteren (1 augustus) drie kleintjes geboren. Capibara’s zijn nestvlieders. Dit betekent dat de jongen van bij de geboorte al genoeg ontwikkeld zijn om de plaats waar ze geboren zijn te verlaten, zelfstandig te eten en op eigen kracht de moeder te volgen. Momenteel eten ze voornamelijk bamboeblaadjes en worden ze gezoogd door hun mama. Bezoekers die de jonge capibara’s willen zien kunnen een tochtje maken in de bootjes van Jungle Mission.

Boliviaanse doodhoofdaapjes

Ook bij de Boliviaanse doodshoofdaapjes is er gezinsuitbreiding. Het koppeltje is pas sinds januari bij elkaar en zorgde meteen voor een nakomeling. Onderzoek heeft aangetoond dat het vaak lang duurt voordat deze dieren kweken en dit maakt het heel uniek. Het kleine aapje is intussen enkele weken oud en groeit snel. Boliviaanse doodshoofdaapjes zijn een bedreigde diersoort en staan op de “IUCN Red List of Threatened Species”. Tot vorig jaar leefde in Bellewaerde Park een andere niet-bedreigde soort doodshoofdaapjes, maar sinds 2012 heeft Bellewaerde Park een kweekgroep met de meer zeldzame Boliviaanse soort. Op die manier wil het park een rol spelen in de conservatie van deze apensoort. De bezoekers kunnen op “kraambezoek” komen op het eiland van de doodshoofdaapjes, dat elke dag open is voor publiek tussen 13u en 16u.

Kweekprogramma's en geboortes

In de lente waren er ook al geboortes bij de witoorpenseelaapjes (een tweeling), de wallaby’s (5 baby’s) en de witkopmaki’s (1 jong). Daarnaast participeert Bellewaerde Park in internationale kweekprogramma’s met de Rotschild giraffen en sinds dit jaar ook met de zebra’s en de Europese bizons.

Tekst: ©2012 - Bellewaerde Park

 

 

H2O pret voor de dieren in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Steven Loockx @ 27 Jul 12

Het zomert in Bellewaerde Park! De waterattracties draaien op volle toeren maar niet alleen de bezoekers houden van een deugddoende verfrissing. De olifanten zijn niet weg te slaan onder hun douche, de leeuwen maken kennis met een watersproeier en de tijgers en aapjes genieten van lekkere waterijsjes.


Watersproeier voor de leeuwen

De leeuwen zoeken de schaduw op van de bomen en luieren maar al te graag met dit weer. Maar vandaag kregen ze een nieuw speelgoedje! Een watersproeier werd geïnstalleerd in het leeuwenperk. De tuinslang werd verstopt in een ijzeren buis en vastgemaakt in het gras. De leeuwen waren meteen heel benieuwd naar dat rare voorwerp waarbij ze al naderend toch wat nattigheid voelden... De pronostieken voor de levensduur van de sproeier voorspelden niet veel goeds en dat bleek niet onterecht. Het natuurlijk instinct van de leeuwen werd aangewakkerd en alles werd onherroepelijk ‘gesloopt’ na een tiental minuten. Eén van de vrouwtjes slaagde erin om de buizen los te maken, ging met de tuinslang aan de haal en beet ze kapot, terwijl de mannetjesleeuw zijn tanden zette in de sproeier zelf... Deze activiteit werd georganiseerd als een vorm van enrichment of gedragsverrijking voor de dieren.

Olifanten douche en zwembad

De olifanten genieten van het warme weer maar zoeken ook regelmatig verkoeling. Dit doen ze door zand over hun rug te gooien met hun slurf en zich regelmatig te verfrissen in hun zwembad of onder hun buitendouche. De twee jonge mannetjes Fahim en Tunga zijn echte speelvogels en maken er graag een waterspektakel van, tot groot jolijt van de kinderen in het park. Een olifant drinkt dagelijks zo’n 100 liter water... En op warme dagen kan dat nog oplopen.

Waterijsjes voor apen en tijgers

Op een zomerdag als vandaag gaan er vele ijsjes over de toonbank in het park maar ook de dieren genieten van een lekker ijsje. Bij hoge temperaturen zorgen de dierenverzorgers ervoor dat er iets lekkers in de diepvries zit! De ijsjes zijn eigen creaties van de verzorgers waarbij rekening wordt gehouden met de voorkeuren op het menu van de verschillende diersoorten.

De ijslolly voor de tijgers wordt door de verzorgers geserveerd in hun zwembad. Zo kunnen de tijgers van een dubbele verfrissing genieten. Een groot bot wordt bevroren in een emmer met water en bloed om het natuurlijk instinct van de tijgers te stimuleren. De tijgers ruiken het meteen als er iets lekkers in het water ligt en nemen een plons om op verkenning te gaan en de mergpijp te verslinden.

Ook de doodshoofdaapjes en lemuren kunnen echt genieten van een warme zomerdag. Voor de apen maken de verzorgers waterijsjes met stukjes fruit, groenten en meelwormen, daar zijn ze gek op. Deze vorm van food enrichment is bedoeld om de dieren langer bezig te houden met hun eten. Ze moeten zelf een inspanning leveren om het eten te kunnen bemachtigen en het is bovendien goed om hen te verfrissen.

Tekst en foto’s: ©2012 - Bellewaerde Park

 

Bellewaerde Park stelt zijn zomernocturnes voor
Share
Auteur: Steven Loockx @ 19 Jul 12

 

Ook in Bellewaerde Park belooft het weer een spetterende zomer te worden. Tussen 21 juli en 18 augustus zal het park immers uitpakken met vele extra's en verlengde openingstijden tot in de late uurtjes en dat dus 5 zaterdagen op rij. Het programma oogt alvast boeiend!

 

 

 

Van bij het dagen van de zon...

Al bij de ingang van het park worden bezoekers door vrolijke, bizarre en wonderbaarlijke fluorescerende wezens op stelten begroet, met vingers van zelfs 1 meter lang. Dit olijke trio zal jong en oud verwonderen en vormen nog maar de opwarming van wat volgt.

Extra spektakel

Op verschillende momenten wordt er immers ook een interactieve show tegenover de Flying Carroussel opgevoerd. Het Zeepbellen circus pakt uit met kleine en grote bellen, als ook met gigantische zeeptubes die toeschouwers helemaal inpakken. Daarnaast wordt door twee danseressen aan de vijver van de Barbecue Grill een gebalanceerd spektakel opgevoerd onder de titel "Spheric Emotion". 's Avonds (om 22u) wordt de nocturne dan weer afgerond met het vuurspektakel "Aeroglobe" op het Mexicoplein, waarvan een heus vuurwerkfontein en vlammenwerpers van ruim 10m hoog enkele onderdelen zijn.

Barbecue XXL

Van al dat spektakel zou een mens honger krijgen, maar ook daar is aandacht aan geschonken. Vanaf 18u kan je in de Barbecue Grill immers terecht voor een BBQ à volonté. Om praktische reden wordt er wel gevraagd je hiervoor overdag in te schrijven, zodat alle gasten van voldoende lekkers voorzien kunnen worden, op het overdekte terras aan de vijver.

Bellewaerde Park belooft dus zeer zeker mooie zomernocturnes aan te bieden en hoopt alvast ook jou te mogen verwelkomen.

Tekst: Bellewaerde Park
Foto’s: ©2012 - Bellewaerde Park

Pow Wow: nieuwe stunt & diveshow in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Sven Martens @ 8 Jul 12

De hele zomer lang zijn 6 stuntmannen (en -vrouwen) op post in Bellewaerde Park. Elke dag brengen ze een nieuw spektakel voor jong en oud. Pow Wow is een familieshow met stunts, duiksprongen en komische intermezzo’s.

Nieuwe show

Pow Wow is de nieuwe zomershow in Bellewaerde Park. Elke dag in juli en augustus zijn er meerdere voorstellingen.
In Pow Wow krijgt het opperhoofd van de Indianen een teken van zijn voorvaderen. Het is tijd om zijn macht over te dragen en een waardige opvolger te vinden. Het opperhoofd daagt zijn moedigste krijgers uit om de 4 natuurelementen water, aarde, vuur en lucht te overwinnen. De best presterende indiaan wordt het nieuwe opperhoofd van de stam.

Wordt het Tasty Buffalo, Burning Eagle, Tayanitha, Running Woolf, Tiny Bear Claw of de grappige Stinky Small foot? De 6 krijgers gooien alles in de strijd en trotseren ontploffingen en vuurduiken. Synchrone duiksprongen en salto’s volgen elkaar op en Stinky Small foot zorgt steevast voor de komische noot.

 

 

Pow Wow

Pow Wow is een krachtige naam en verwijst naar een traditie bij de Noord-Amerikaanse en Canadese indianen. Tijdens een Pow Wow komen de indianen bijeen om te dansen, te drummen en te zingen. Een Pow Wow is een feestelijke ceremonie waar tradities bewaard worden voor de toekomstige generaties.
Net zoals op een Pow Wow gaat de show in Bellewaerde Park van start met drum en dans. Koning Leeuw is de ceremoniemeester van dienst en heeft zijn indianenkostuum aangetrokken. Hij nodigt enkele kids uit om samen met hem te drummen op indiaanse muziek, als opwarmer van de show!


6 duikers met wereldklasse


De crew bestaat uit 6 topatleten afkomstig van Latijns-Amerika. De duikers hebben verschillende internationale titels achter hun naam, waaronder “national champion diving” van Mexico én Brazilië. Maar ook deelnames aan de Pre-Olympic Games (Athene en Japan) en het World Championship Highdive bleven niet onopgemerkt en leverde voor één van de duikers zelfs een zilveren medaille op.
Alle duiksprongen en stunts zijn nauw getimed en geprogrammeerd. Iedereen houdt zijn adem in bij de allerlaatste duik. De atleet die op een hoogte van 25 meter door de lucht tuimelt en landt in een bassin van 3 meter wordt terecht het nieuwe opperhoofd van de stam.

Tekst en Foto: ©2012 - Bellewaerde Park

Bellewearde Olifant heeft slagtanden verloren
Share
Auteur: Sven Martens @ 28 Mei 12

De meimaand is gekend als de communiemaand. En ook in Bellewaerde Park lijkt de jonge olifant Fahim tegenwoordig op een tandloos communiecantje. Fahim verloor echter geen melktandje maar zijn slagtanden. Beide tanden zijn afgebroken tijdens een speels gevecht met zijn kompaan, de olifant Tunga.

Olifant zonder slagtand

Tijdens het spelen en ravotten zijn bij Fahim afgelopen weekend de “tushes” (dit zijn korte slagtanden) afgebroken. ’s Avonds werden de olifanten binnengelaten en hebben de verzorgers vastgesteld dat Fahim aan beide kanten een stuk slagtand miste van zo’n 10 cm lang. Bij een slagtand is er een deel dat zichtbaar is maar binnenin ligt een kanaal dat in verbinding staat met de zenuw. Als dit bloot komt te liggen krijgt de olifant tandpijn en kan er een ontsteking ontstaan en dit is precies wat vermeden moet worden.

Er werd onmiddellijk contact opgenomen met de veearts en de Amerikaanse olifantenspecialist Alan Roocroft, die het olifantenteam van Bellewaerde Park reeds jarenlang adviseert en begeleidt.
Gezien een tandartsbezoekje voor olifanten niet zo evident is doen de verzorgers er alles aan om ontstekingen te vermijden. Fahim krijgt nu een aantal extra controles. Zijn temperatuur wordt nauwgezet in de gaten gehouden, zijn gedrag wordt extra geobserveerd en er worden geregeld spoelingen uitgevoerd als ontstekingsremmer.
Met de juiste zorgen kan vermeden worden dat Fahim pijn krijgt en kan de wonde goed dichtgroeien.

Olifantentrainning in Bellewaerde Park

De jonge olifanten Fahim en Tunga krijgen dagelijks een training van de verzorgers. Zo’n training staat volledig in het teken van de algemene en medische verzorging van het dier, zoals pootverzorging, de mond leren openen (voor tandhygiëne), het oor aanreiken (voor bloedafname), ... De training steunt steeds op het principe van “positive reinforcement” of beloning: de dieren worden met voedsel beloond.

“Trainingen zijn nodig om de dieren vrijwillig dichtbij te laten komen en te laten wennen aan contact en aanraking, zodat een eventuele medische verzorging bij ziekte makkelijker wordt.” zegt Nadimir Maslov, curator van Bellewaerde Park. “Bij de huidige situatie werpt de training zijn vruchten af en kunnen we de tandproblemen van Fahim goed verzorgen.”

Sinds vorig jaar worden de trainingen buiten gehouden (telkens om 14u) en kunnen de bezoekers dit ook zien. Het trainingsschema werd samen met de Amerikaanse “olifantenconsultant” Alan Roocroft opgesteld om zowel het welzijn van de dieren te garanderen als de veiligheid van de verzorgers te waarborgen bij hun dagelijkse omgang met de olifanten.

Tekst en foto: ©2012 - Bellewaerde Park

Pyjamadag in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Sven Martens @ 28 Maa 12

Op zaterdag 31 maart 2012 ontwaakt Bellewaerde Park uit zijn winterslaap, klaar voor een nieuw pretparkseizoen. Het park nodigt iedereen uit om die dag in pyjama naar het park te komen. Iedereen die zich inschrijft op de website en in pyjama naar het park komt om 9u geniet van halve prijs!

Pyjamadag

Om 9u wordt iedereen in pyjama verwacht aan de kassa’s van Bellewaerde Park. Een half uurtje later rinkelt de wekker en gaan de poorten open. Koning Leeuw, die wakker wordt in zijn kingsize bed is tegen die tijd helemaal klaar voor zijn dagelijks ochtendritueel. Bellewaerde Park wil zoveel mogelijk mensen samenbrengen in pyjama voor een unieke groepsfoto en een sessie ochtendgymnastiek. Vanaf 10u kan iedereen het park vrij bezoeken.

Halve prijs voor iedereen in pyjama

Wie zich inschrijft op www.bellewaerdepark.be én in pyjama naar het park komt op 31 maart om 9u zal kunnen genieten van een korting van 50% op het volwassenentarief. De pyjama mag uiteraard boven “normale” kledij gedragen worden, gezien we niet kunnen voorspellen wat de weergoden die dag voor ons in petto zullen hebben.

Optredens van Scala & Laura Lynn

Maar er is meer... in de namiddag komen ook enkele muzikale gasten langs. Op het Mexicoplein staan er enkele showcases op het programma van onder meer de meisjes van Scala, onder leiding van de broers Kolacny. Ook schlagerkoningin Laura Lynn, die pas haar zwangerschap aankondigde, zal van de partij zijn.

Tekst en foto: ©2012 - Bellewaerde Park

 

De nieuwigheden van Bellewaerde Park 2012
Share
Auteur: Nico Reynders @ 17 Maa 12

 

Over enkele weken opent Bellewaerde Park zijn deuren voor een nieuw seizoen. Momenteel bruist het er van de bedrijvigheid: op verschillende werven in het park wordt hard gewerkt om het park klaar te stomen en de bezoekers vanaf 31 maart te verrassen met enkele markante nieuwigheden.

Elk jaar investeert Bellewaerde Park in verbeteringen die de kwaliteit, beleving en het comfort van de bezoeker verhogen. Dit jaar wordt hiervoor ruim 2,2 miljoen euro geïnvesteerd.

Nieuw: bizons

In de Far West zone kwam je tot voor kort geen dieren tegen, maar daar komt nu verandering in! Vier wisents of Europese bizons krijgen een thuis in het nieuw aangelegde bizonverblijf recht tegenover de Keverbaan. Wisents zijn de grootste Europese zoogdieren. Er werd bewust gekozen voor de Europese variant omdat wisenten een sterk bedreigde diersoort zijn, die na de 2e wereldoorlog bijna uitgestorven waren. In het kader van een kweekprogramma in samenwerking met EAZA gaat Bellewaerde Park van start met een kweekgroep met 1 mannetje en 3 vrouwtjes.

Nieuw: leeuwen spotten

Wie de leeuwen in Bellewaerde Park wil spotten krijgt vanaf dit seizoen een leuk alternatief voor de Bengal Express. Kids kunnen binnenkort de koning der dieren en zijn vrouwelijke metgezellen bekijken aan het stuur van een speciale “leeuwenproof” jeep. Twee speciaal aangepaste terreinwagens worden gemonteerd in een constructie met gelaagd en gehard veiligheidsglas van 22 mm dik. Dit nieuwe “leeuwen uitkijkpunt” wordt gebouwd in Bengaalse stijl en vind je vlak naast het station van de Bengal Express.

Winterwerken

Niet alleen bij de bizons en leeuwen heerst er bedrijvigheid. Op verschillende plaatsen in het park zijn de technische ploegen en bouwvakkers druk in de weer met verbouwingen, onderhouds- en verbeteringswerken. Zo krijgt de Keverbaan een nieuwe carrosserie en wordt een geluidsdempende muur opgetrokken. De rails van de Boomerang worden afgestoomd en krijgen een nieuwe Mexicaanse tint. De souvenirwinkel aan de hoofdingang krijgt een volledig nieuwe look aangemeten en de parking aan de Meenseweg wordt uitgebreid.

Tekst en foto's: Bellewaerde Park

Dieren vieren Halloween in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Sven Martens @ 29 Okt 11

Niet alleen de bezoekers van Bellewaerde Park houden van Halloween! Pompoenen blijven hét Halloween symbool bij uitstek en daar zijn de dieren van het park maar wat blij om! Ze zijn dol op pompoenen, om mee te spelen én om van te smullen! De olifanten verpletteren zonder moeite een reuzepompoen van maar liefst 300 kg, voor de tijgers en de leeuwen wordt er een scheutje bloed over gegoten en voor de aapjes zijn uitgeholde pompoenen een gedroomde schuilplaats om verstoppertje te spelen.

Elke dag tijdens Halloween krijgen de dieren pompoenen om mee te spelen en van te smullen! Ook voor de bezoekers is dit een leuk schouwspel.

Reuzepompoen voor olifanten

Een pompoen van 300 kg? Da’s een peulschil voor de jonge olifanten Tunga en Fahim, die zelf ruim 10 keer zo zwaar zijn. Van zodra ze de pompoen zien gaan ze recht op hun doel af en wordt die in luttele seconden verpletterd met de voorpoten. Daarna spelen ze ermee en wordt er hier en daar een stuk pompoen opgepeuzeld. Al gauw worden de verbrijzelde stukken pompoen herleid tot een massa oranje smurrie.

Pompoen voor carnivoren?

Tijgers en leeuwen met een pompoen? Niet meteen iets voor vleeseters, zou je denken. Maar als er een beetje bloed over gegoten wordt dan krijg je meteen een ander verhaal. Het natuurlijk instinct van de katachtigen wordt aangewakkerd en met de pompoen in de mond proberen deze roofdieren hun “prooi” weg te kapen voor de neus van de andere dieren. Eens ze hun pompoen in veiligheid gebracht laten ze die ook niet meer afpakken! Als er toch een ander dier nadert wordt meteen duidelijk gemaakt wie de “rechtmatige eigenaar” is: brullen en dreigen tot het gevaar is geweken...

Speelgoed voor apen en lemuren

Voor de aapjes worden de pompoenen uitgehold of maken de dierenverzorgers hier en daar gaatjes in de schil om er lekkers in te verstoppen. Vooral bij de lemuren levert dat grappige beelden op! Er zijn er zelfs die volledig in de pompoen kruipen. Spelen ze graag verstoppertje, of blijven ze gewoon zitten in de pompoen om alle lekkere apenootjes voor zichzelf te houden? Zelfs wanneer alles op is blijft zo’n pompoen een hele leuke bal om mee te spelen: uren fun!

Halloween Nocturnes en herfstvakantie

Bellewaerde Park is open elke dag van de herfstvakantie (t.e.m. zondag 6 november) van 10u tot 18u. Nocturnes met vuurwerk om 21u op 29, 30 & 31 oktober en op 1 november. Nieuw: Halloween show Rattatie Rattata en Jungle Terror (exclusieve griezelattractie tijdens de nocturnes vanaf 18u)
Meer info en voordeeltickets op www.bellewaerdepark.be.

Tekst en foto's: ©2011 - Bellewaerde Park

De ratten zijn terug in Bellewaerde park!
Share
Auteur: Sven Martens @ 22 Okt 11

 

Halloween: 22-23 oktober en van 29 oktober tot 6 november

Nocturnes tot 21u: 29, 30 & 31 oktober en 1 november

 

Tijdens de natte Belgische zomer hebben de ratten zich bijzonder goed kunnen voorbereiden om Bellewaerde Park aan te vallen. De rattenkoning en zijn leger knaagdieren zijn terug in het park vanaf 22 oktober en zetten er alles op stelten!

In Bellewaerde Park kunnen de bezoekers lekker griezelen en een unieke Halloweensfeer komen opsnuiven! Aan de ingang van het park krijgen alle kinderen een anti-rat tattoo om zich te beschermen... Iedereen moet op zijn hoede zijn want er zijn honderden ratten, 2 spookhuizen (waarvan eentje voor het hele gezin), de 4D film Haunted House, 5 getransformeerde attracties, de nieuwe Halloween show Rattatie-Rattataa en 4 nocturnes mét speciale Halloween attractie Jungle Terror. Sidder en beef!

 

Reuze pompoenen in KidsPark

Het KidsPark is de enige zone die nog volledig ratvrij is. Om zijn 'koninkrijk' te beschermen heeft Koning Leeuw er een versterkte burcht van gemaakt. Met een reuze pompoenkatapult wil hij de ratten voor eens en voor altijd verslaan. Dit jaar deed de leeuw zelfs beroep op enkele gespecialiseerde pompoenkwekers en werden een tiental reuzepompoenen naar Bellewaerde Park gebracht. De zwaarste weegt zelfs meer dan 300 kg!

Nieuw: Rattatie Rattataa!

Ook magische krachten worden ingeschakeld om de ratten definitief te verjagen uit Bellewaerde Park. In de nieuwe Halloween show doet Koning Leeuw beroep op illusionist Latif. Samen met het publiek en de kinderen doet hij er alles aan om de magische scepter in handen te krijgen. Rattatie Rattataa!

 

 

 

 

Nocturnes met nieuwe Halloween attractie “Jungle Terror”

Op 29, 30 & 31 oktober en 1 november worden de Halloween Nocturnes georganiseerd.
Voor het eerst in de Halloween geschiedenis van Bellewaerde Park is er een attractie die exclusief open is tijdens de nocturnes, vanaf 18u (toegang vanaf 12 jaar).
Bij het vallen van de avond verandert de nieuwe attractie Jungle Mission in Jungle Terror! De junglebewoners jagen de bezoekers samen met de ratten de daver op het lijf...

Tijdens de nocturnes wordt het Halloween feest telkens afgesloten met een vuurwerk op het Mexicoplein. 

Info: www.bellewaerdepark.be <

Tekst en Foto: 

 

Wakanda Stunt Show verlengd wegens succes
Share
Auteur: Michiel De Sutter @ 6 Jul 11

Wakanda - Stunt & Dive Show

De zomervakantie is begonnen en ook de artiesten van Wakanda zijn terug in Bellewaerde Park! Elke dag van de vakantie brengen ze een familiespektakel met humor, stunts, duizelingwekkende duiksprongen én als hoogtepunt een highdive vanop 25m hoogte!

 

 

 

 

Wakanda: verlengd wegens succes

In de zomer van 2010 ging Wakanda in première in Bellewaerde Park. Het familiespektakel scoorde uitstekend bij jong en oud en is deze zomer terug! Elke dag in juli en augustus trakteren de internationale artiesten het publiek op een humoristische show met stunts en acrobatische sprongen.
De crew bestaat uit 8 topatleten, afkomstig van Mexico, Brazilië en Oekraïne. Deze professionele duikers halen alles uit de kast om de bezoekers te entertainen van de eerste tot de laatste seconde.

 

Wakanda: Stunt & Dive Show

De zoektocht naar de schat en het gouden medaillon van Wakanda vormt de rode draad doorheen het spektakel. De Canadese Rangers en de Indianen leven op voet van oorlog en doen er alles aan om de tegenpartij uit te schakelen en de schat binnen te rijven. Een verboden liefde geeft een extra dimensie aan het conflict tussen de Rangers en de Indianen...
Wakanda is een show voor de hele familie met stunts, komische situaties en synchrone duiksprongen. De spanning bereikt zijn hoogtepunt met een high dive vanop 25 meter, in een bassin van slechts 3 meter diep.
Vinden ze de schat terug? Zal de liefde zegevieren? En zullen de Rangers en de Indianen de vredespijp roken...? 

 

Tekst en foto's: ©2011 Bellewaerde Park

Tijgers jarig in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Michiel De Sutter @ 13 Mei 11

Tijgervierling viert 10e verjaardag in Bellewaerde Park

Maandag 16 mei valt er iets te vieren in Bellewaerde Park! De Bengaalse tijgers Zimba, Kiara, Kenza en Mira worden 10 jaar. Zimba (het mannetje van de vierling) en zijn 3 zussen zijn hier geboren en ze verblijven nog steeds allen in Bellewaerde Park.

Tien jaar geleden waren ze nog schattige welpjes, maar ondertussen zijn het prachtige volwassen dieren.

 

 

 

Lekker en leuk verjaardagscadeau

Vandaag kregen ze al een vroeg verjaardagscadeautje! De vier kregen deze morgen hun lievelingseten (elk een rauwe steak nature van ruim 6 kg) geserveerd in de “catchbal”. Dit tijgerspeeltje is ontworpen om het jachtinstinct van de roofdieren te stimuleren. Het speeltuig bestaat uit een uitgeholde boksbal vastgemaakt op een veer.  Binnenin de bal wordt het vlees gelegd, zodat het voor de dieren een uitdaging is om hun lekkere hapjes te bemachtigen. Door tegen de bal te springen valt het vlees uit de gaten aan de zijkant van de bal.

Bengaalse tijgers

Bengaalse tijgers zijn een bedreigde diersoort en staan op de zogenaamde Rode Lijst*. In de natuur worden deze tijgers 10 à 15 jaar, maar in gevangenschap kunnen ze tot 25 jaar oud worden. De Bengaalse Tijger of ‘Panthera Tigris’ kan tot 3,20m lang worden en weegt zo’n 180 à 225 kg. In Bellewaerde Park zijn er 6 tijgers. Naast de 4 jarigen zijn er nog 2 vrouwtjes van 16 jaar.

* IUCN Red list of threatened species

Tekst en foto's: ©2011 Bellewaerde Park

Bellewaerde Park heeft goede paasvakantie achter de rug!
Share
Auteur: Michiel De Sutter @ 26 Apr 11

Dankzij Jungle Mission en het mooie weer 20% bezoekers meer in Bellewaerde Park tijdens de Paasvakantie.

 

20% bezoekers meer

Bellewaerde Park heeft de afgelopen paasvakantie 20% meer bezoekers ontvangen dan de al zeer succesvolle zelfde periode van vorig jaar. De nieuwe attractie Jungle Mission en het stralende weer zijn duidelijk de belangrijkste factoren geweest voor deze stijging. Heel wat bezoekers zijn benieuwd naar de nieuwe familieattractie Jungle Mission en wagen zich aan een avontuurlijke boottocht naar het hartje van de Jungle.  Voor de realisatie van deze attractie heeft Bellewaerde Park het unieke project “de Jungle Kids” in het leven geroepen, waarbij 10 Vlaamse kinderen samen met 5 Bekende Creatievelingen de attractie mee hebben ontworpen en gerealiseerd. De totale investering voor deze nieuwe attractie bedraagt ruim 1 miljoen euro.

 

Seizoen 2011 - vervolg

Bellewaerde Park gaat het seizoen 2011 vol vertrouwen tegemoet.  Vorig jaar was de stunt en duikshow Wakanda een zeer groot succes en op algemeen verzoek zal er tijdens juli en augustus een Wakanda zomershow met een aangepast scenario zijn. De laatste 2 zaterdagen van juli en de eerste 3 zaterdagen van augustus zijn er de Zomernocturnes waarbij het park tot 22 uur open blijft met extra animatie. In het najaar is er de derde editie van Halloween Rat Attack, waarbij de strijd tussen Koning Leeuw en Koning Rat dit jaar definitief beslecht zal worden.

Voor meer info over Bellewaerde Park, surf dan even naar onze parkgids.
Indien je je eigen ervaringen met Jungle Mission wil neerpennen verwijzen wij u graag door naar ons forum.

 

Tekst: ©2011 Bellewaerde Park
Foto's: ©2011 Bellewaerde Park
Bron: Bellewaerde Park

TV-serie toont het ontwerpen van Jungle Mission
Share
Auteur: Michiel De Sutter @ 15 Maa 11

TV-serie toont hoe bezoekers meehelpen aan het ontwerpen van een nieuwe attractie voor Bellewaerde Park.

Voor het eerst in de Belgische pretparkenwereld laat Bellewaerde Park zijn bezoekers actief mee bepalen hoe een nieuwe attractie er zal uitzien. Vijf creatieve kinderduo’s uit de Vlaamse provincies hebben zich samen met vijf bekende creatievelingen de afgelopen weken ingezet om van de nieuwe attractie Jungle Mission een spannende expeditie te maken. De avonturen van deze creatieve teams zullen vanaf zondag 20 maart te zien zijn op alle regionale zenders van Vlaanderen in de speciaal gemaakte TV-serie ‘De Jungle Kids’. Op de speciale blog www.dejunglekids.be kan men deze avonturen op de voet volgen met talloze extra’s en interessante weetjes.

 

Wie zijn De Jungle Kids

Een paar weken geleden ging Bellewaerde Park op zoek naar vijf coole, creatieve kinderen uit vijf provincies om van de nieuwe attractie Jungle Mission de spannendste belevenis te maken. Uit de honderden inschrijvingen werden vijf gelukkige Jungle Kids gekozen die samen met een vriendje of vriendinnetje én een Bekende Creatieveling de nieuwste attractie zullen ontwerpen.

West-Vlaanderen: Evelien, Selien & Gerda Dendooven

Evelien Devos (11 jaar) en Selien Colpaert (10 jaar) zijn beiden afkomstig uit Reningelst. De twee vriendinnen zijn zot van knustelen, tekenen en chiro. Samen met Gerda Dendooven vormen ze het West-Vlaamse team dat instaat voor de grafische elementen in de attractie.

Oost-Vlaanderen: Daan, Noah & Els De Schepper

De Oost-Vlaamse gemeenten Evergem en Eeklo sturen hun twee meest creatieve avonturiers. Daan De Baerdemaeker (10 jaar) en Noah Welvaert (10 jaar) zijn twee bezige jongens die in hun vrije tijd kampen bouwen, voetballen en gamen op de pc. Samen met één van Vlaanderens meest succesvolle vrouwelijke stand-up comedians, Els De Schepper, bedenken de jongens de special effects van de nieuwe attractie. Explosies, vuur- , water- en rookeffecten maken deel uit van hun spannend Jungleavontuur.

Antwerpen: Reno, Annelore & Dirk Draulans

Reno Goelen (9 jaar) uit Herentals spendeert elke seconde van zijn vrije tijd aan het bouwen van attractieparken in lego en samen met zijn vriendin Annelore Brems (8 jaar) uit Lier zullen ze met Dirk Draulans instaan voor het bouwen van een geheime vluchtroute voor de inboorlingen van het dorp in Jungle Mission.

Vlaams-Brabant: Jade, Berre & Eric Baranyanka

De Vlaams-Brabantse Jungle Kids zijn zus en broer Jade (13 jaar) en Berre (11 jaar) Vandenbussche uit Schepdaal. Dansen, knutselen, buitenspelen met de broers en zussen, kampen bouwen, voetbal, circusschool, gitaar spelen, volleybal, in bomen klimmen,... allemaal hobby’s die deze twee avonturiers zullen helpen met hun jungle-opdracht samen met Eric Baranyanka. Dit trio neemt de muziek en geluiden van de nieuwe attractie onder handen.

Limburg: Sarah, Quinten & Jani Kazaltzis

Sarah (12 jaar) en Quinten (8 jaar) Maesen uit Ham zijn samen met Jani Kazaltzis de Limburgse creatievelingen. Sarah is geïnteresseerd in mode, dieren, zang en showbizz, Quinten bouwt kampen, zwemt en is verzot op buitenspelen. De ideale combinatie om met de hulp van Jani de aankleding en decoratie van de attractie Jungle Mission in goede banen te leiden.

 

Jungle Mission

Jungle Mission neemt de hele familie mee op een avontuurlijke boottocht naar het hart van de Jungle. Om zich tegen indringers te beschermen hebben inboorlingen de hulp ingeroepen van watergeesten. Deze geesten zullen de mythische krachten van de rivier op de ontdekkingsreizigers loslaten: van waterspuiters en vuurspuwende slangen tot geheimzinnige dansfonteinen en onverwachte waterexplosies... Een unieke groepsexpeditie, waaraan iedereen kan deelnemen!

 

Eerste aflevering...

In de eerste aflevering van De Jungle Kids zal te zien zijn wie de kinderen zijn en hoe ze kennismaken met hun bekende creatieveling. Deze creatieveling heeft een belangrijke brief mee van Bellewaerde Park, hier begint hun grote Jungle avontuur...

Blog

Al deze avonturen en nog veel meer extra’s zijn ook te volgen via www.dejunglekids.be

 

Over Bellewaerde Park

Het park opent zijn deuren op 9 april. Vanaf het seizoen 2011 kunnen bezoekers de nieuwe attractie ‘Jungle Mission’ komen ontdekken.

 

Tekst en foto's: © 2011 Bellewaerde Park

Jungle Kids helpen in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Michiel De Sutter @ 18 Feb 11

Creatieve kids helpen mee nieuwe attractie van Bellewaerde Park bouwen

Een paar weken geleden ging Bellewaerde Park op zoek naar vijf coole, creatieve kinderen uit vijf provincies om van de nieuwe attractie Jungle Mission de spannendste belevenis te maken. Uit de honderden inschrijvingen werden op de castingdag uiteindelijk vijf gelukkige Jungle Kids gekozen. Samen met een vriendje of vriendinnetje én een Bekende Creatieveling zullen ze de nieuwste attractie ontwerpen. Hun belevenissen kunnen vanaf 20 maart worden gevolgd op alle regionale televisiezenders en de videoblog www.dejunglekids.be

 

 

 

WEST-VLAANDEREN: EVELIEN, SELIEN & GERDA DENDOOVEN

Evelien Devos (11 jaar) en Selien Colpaert (10 jaar) zijn beiden afkomstig uit Reningelst. De twee vriendinnen zijn zot van knustelen, tekenen en chiro. Zij zullen samen met Gerda Dendooven het West-Vlaamse team vormen. Het creatieve Jungle-Team zal instaan voor de grafische elementen in de attractie.


 

 

 

OOST-VLAANDEREN: DAAN, NOAH & ELS DE SCHEPPER

De Oost-Vlaamse gemeenten Evergem en Eeklo sturen hun twee meest creatieve avonturiers. Daan De Baerdemaeker (10 jaar) en Noah Welvaert (10 jaar) zijn twee bezige jongens die in hun vrije tijd kampen bouwen, voetballen en gamen op de pc. Samen met één van Vlaanderens meest succesvolle vrouwelijke stand-up comedians, Els De Schepper, zullen de jongens de special effects van de nieuwe attractie uitdenken. Explosies, vuur- , water- en rookeffecten zullen deel uitmaken van hun spannend Jungleavontuur.

 

 

 

ANTWERPEN: RENO, ANNELORE & DIRK DRAULANS

Reno Goelen (9 jaar) uit Herentals spendeert elke seconde van zijn vrije tijd aan het bouwen van attractieparken in lego en samen met zijn vriendin Annelore Brems (8 jaar) uit Lier zullen ze met Dirk Draulans in staan voor het bouwen van een geheime vluchtroute voor de inboorlingen van het dorp in Jungle Mission.
 

 

 

 

VLAAMS-BRABANT: JADE, BERRE & ERIC BARANYANKA

De Vlaams-Brabantse kids zijn zus en broer Jade (13 jaar) en Berre (11 jaar) Vandenbussche uit Schepdaal. Dansen, knutselen, buitenspelen met de broers en zussen, kampen bouwen, voetbal, circusschool, gitaar spelen, volleybal, in bomen klimmen,... allemaal hobby's die deze twee avonturiers zullen helpen met hun jungle-opdracht samen met Eric Baranyanka.  Dit trio zal de muziek en geluiden van de nieuwe attractie onder handen nemen.

 

 

 

LIMBURG: SARAH, QUINTEN & JANI KAZALTZIS

Sarah (12 jaar) en Quinten (8 jaar) Maesen uit Ham zijn samen met Jani Kazaltzis de Limburgse creatievelingen. Sarah is geïnteresseerd in mode, dieren, zang en showbizz, Quinten bouwt kampen, zwemt en is verzot op buitenspelen. De ideale combinatie om samen met Jani de aankleding en decoratie van de attractie Jungle Mission onder handen te nemen.
 

 

 

 

Achtergrondinformatie over Bekende Creatievelingen

GERDA DENDOOVEN  is na haar studies grafische kunsten in Gent enkele jaren begeleidster van artistieke kinderateliers in verschillende musea. Sinds 1992 doceert ze grafische vormgeving in Gent. Tegelijkertijd heeft ze haar handen vol aan het illustreren en schrijven van kinder- en jeugdboeken.

ELS DE SCHEPPER speelt al 20 jaar lang haar avondvullende onewomanshows voor uitverkochte zalen in heel Vlaanderen. Ze wisselt onvergetelijke sketches met hilarische personages, spectaculair stuntwerk en knotsgekke mimiek af met poëtische intermezzo's en niet te vergeten: de mooiste liedjes, gezongen door een van de strafste stemmen van het land.

Bioloog en journalist DIRK DRAULANS, is voormalig oorlogscorrespondent voor het journaal en nu bekend van tv en tal van expedities die hem naar zowat elke jungle ter wereld hebben gebracht.

JANI KAZALTZIS vertelt mannen en vrouwen hoe zich beter te kleden. Hij bepaalt de aankleding en vormgeving voor shows van talloze artiesten. Hij heeft een boek geschreven om vrouwen te helpen zich beter in hun vel te voelen. Hij is de sympathieke en energieke stijlicoon, bekend van tal van tv-shows.

Het ritme van de jungle? ERIC BARANYANKA weet er alles van. Kijk maar hoe hij danste wanneer hij optrad met de Ketnetband en nu met zijn nieuwe groep de Choco Gang. Geboren in Afrika heeft hij een gevoel voor ritme meegekregen dat onweerstaanbaar is.
 

 

Vanaf 20 maart op TV, nu reeds online

Vanaf 20 maart kunnen de avonturen van de Jungle Kids op alle Vlaamse regionale zenders gedurende 5 weken worden gevolgd.  Vandaag kan er al online heel wat extra nieuws worden bekeken op de blog www.dejunglekids.be.  Alles wat je wil weten over de Jungle Kids en hun bekende creatieveling kan hier nu al worden gelezen.  Ook een fotoreportage van de castingdag werd online geplaatst.

 

Tekst en foto's: © 2011 Bellewaerde Park

Jobs in Bellewaerde Park!
Share
Auteur: Michiel De Sutter @ 8 Feb 11

Bellewaerde Park zoekt medewerkers voor jobs met een hoog Fungehalte.


Bellewaerde Park opent op 9 april terug de deuren voor een nieuw seizoen vol pretparkplezier.  Als één van de grootste regionale werkgevers is Bellewaerde Park volop bezig met de rekruteringscampagne voor 2011.  Om het seizoen te starten heeft Bellewaerde Park 150 medewerkers nodig. Dit aantal bereikt een hoogtepunt in de zomer wanneer er ruim 350 medewerkers tewerkgesteld worden. 


Jobinfodagen

Om alle openstaande vacatures in te vullen organiseert Bellewaerde Park jobinfodagen. Geïnteresseerden kunnen langskomen voor een infosessie, een kennismaking en eerste sollicitatiegesprek bij de verantwoordelijken.

Voor seizoensmedewerkers

Donderdag 17/02 tussen 14u en 17u

Vrijdag 18/02 tussen 9u en 12u

Zaterdag 19/02 tussen 10u en 13u


Voor jobstudenten

Woensdag 23/03 tussen 14u en 17u

Zaterdag 26/03 tussen 10u en 13u


Gevarieerd jobaanbod

Als pretparkmedewerker kan je aan de slag in de horeca, in een souvenierwinkel of in het magazijn.  Of je kan een attractie bedienen, het onthaal verzorgen, het park schoonmaken,… Het gevarieerde jobaanbod staat uitgebreid beschreven op www.bellewaerdepark.be.


Langdurige samenwerking

Een seizoen loopt van paasvakantie tot herfstvakantie.  Reken daar de voorbereiding, opleiding en opkuis achteraf bij en je komt al snel aan een 8 maanden tewerkstelling. Wie op het einde van de tewerkstellingsperiode positief geëvalueerd wordt, krijgt meteen een uitnodiging om ook het volgende seizoen in Bellewaerde Park te werken. Zo lag het terugkompercentage vorig jaar op 74% wat hoog is voor een seizoensgebonden bedrijf.

Annelies Dejaegher (Hr Manager): "Dat medewerkers jaar op jaar terugkomen toont aan dat mensen zich goed voelen bij ons.  Ondanks het feit dat het hier gaat over seizoens- en dus tijdelijke contracten, spreken wij altijd over een samenwerking op langere termijn."


Opleidingspakket op maat

Specifieke ervaring is niet noodzakelijk, aangezien Bellewaerde Park voor de start van het pretparkseizoen een opleidingsweek organiseert. De opleidingen die aan bod komen zijn zeer divers: van veiligheid en klantvriendelijkheid, tot functiespecifieke opleidingen, vb. HACCP (horeca), kassaopleiding, opleiding voor leidinggevenden,...  Daarnaast is er een taalopleiding 'Nederlands op de werkvloer' voor wie de taal niet helemaal machtig is.  Nieuwe medewerkers worden ook extra ondersteund met een uitgebreide introductie en een rondleiding in het park.


Contact en online sollicitatie

Kandidaten kunnen online solliciteren op de website . Of telefonisch contact opnemen met de personeeldienst van Bellewaerde Park op het nummer 057 46 86 86. Een CV kan steeds bezorgd worden via e-mail op volgend adres:

jobs@bellewaerdepark.be

 

Bellewaerde Park

Bellewaerde Park ontvangt jaarlijks ruim 700.000 bezoekers. Het park opent zijn deuren op 9 april. Vanaf het seizoen 2011 kunnen bezoekers de nieuwe attractie 'Jungle Mission' komen ontdekken.

Bellewaerde Park maakt deel uit van Compagnie des Alpes. Voor meer informatie, surf naar www.compagniedesalpes.com

 

Tekst: © 2011 Bellewaerde Park
Foto: © 2009 Bellewearde Park

Bellewaerde Park zoekt creatieve Jungle Kids!
Share
Auteur: Michiel De Sutter @ 31 Jan 11

Bellewaerde Park zoekt creatieve Jungle Kids!

Bellewaerde Park bouwt aan een razend spannend avontuur. Vanaf het seizoen 2011 opent een nieuwe attractie haar deuren: Jungle Mission! Hoe die er gaat uitzien? Wel, dat wil Bellewaerde Park graag aan de kinderen zelf vragen...

 

 

 

 

Gezocht: creatieve Jungle Kids (j/m) van 6 tot 12 jaar!

Jungle Mission wordt een onvergetelijke expeditie doorheen de jungle. En wie weet er nu beter hoe we dit superleuk kunnen maken dan kinderen zelf? Daarom is Bellewaerde Park op zoek naar vijf kinderen tussen 6 en 12 jaar die overlopen van coole ideeën. Inschrijven kan op www.dejunglekids.be.

 

Samen met Bekende Creatieveling op TV

Op zaterdag 12 februari zal een heuse castingdag plaatsvinden waar de programmamakers de meest creatieve kinderen per provincie zullen selecteren. De vijf geselecteerde attractiebouwers mogen zelf een creatief vriendje / neefje / nichtje / vriendinnetje meebrengen en krijgen een bekende Creatieveling uit hun provincie als coach. Vlaams-Brabant heeft Eric Baranyanka (zanger/acteur en bekend van Ketnet) en Limburg heeft Jani Kazaltzis (stylist en bekend van diverse TV-programma's zoals De Dagshow op VTM) alvast afgevaardigd. Binnenkort volgen de andere provincies. De ideeën, creaties en belevenissen worden vijf weken lang gevolgd en uitgezonden door alle regionale televisiezenders.

 

www.dejunglekids.be

Ook online worden de avonturen van de creatieve deelnemertjes gevolgd. Op de videoblog, www.dejunglekids.be, kunnen de bezoekers alle tv-afleveringen en heel wat extra's zoals achtergrond-nieuws, foto-reportages, verslagen, etc. raadplegen.

 

 

Tekst en foto's: © 2011 www.bellewaerdepark.be

Jungle Mission Nieuwe attractie voor Bellewaerde Park
Share
Auteur: Sven Martens @ 15 Jan 11

Nieuwe attractie voor Bellewaerde Park

Momenteel is Bellewaerde Park volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe pretparkjaar. Vanaf het seizoen 2011 kunnen de bezoekers de nieuwe attractie ‘Jungle Mission’ ontdekken.

Jungle Mission neemt de hele familie mee op een avontuurlijke boottocht naar het hart van de Jungle. Om zich tegen indringers te beschermen, hebben inboorlingen de hulp ingeroepen van watergeesten. Deze geesten zullen de mythische krachten van de rivier op de ontdekkingsreizigers loslaten: van waterspuiters en vuurspuwende slangen tot geheimzinnige dansfonteinen en onverwachte waterexplosies... Een unieke groepsexpeditie, waaraan iedereen kan deelnemen !

Voor de ontwikkeling van deze nieuwe attractie zal Bellewaerde Park beroep doen op de creatieve inbreng van kinderen uit heel Vlaanderen. Binnenkort zal meer info volgen over de zoektocht naar de kinderen voor dit samenwerkingsproject dat nieuw en uniek is in de pretparkwereld.

Tekst en foto: ©2011 - Bellewaerde Park 

Halloween nocturnes in Bellewaerde Park
Share
Auteur: J DK @ 31 Okt 10

Halloween nocturnes in Bellewaerde Park

30 & 31 oktober en 1 & 6 november tot 21u!
Met ‘Alors on danse’ Stromae op zaterdagnamiddag 30 oktober


Dit weekend wordt het bangelijk plezant in Bellewaerde Park: tijdens het Halloween Nocturneweekend van 30 & 31 oktober kan je lekker komen griezelen met Koning Rat en zijn trawanten.

Op zaterdag verwelkomt Bellewaerde Park bovendien niemand minder dan Stromae, het Belgische ‘dancefenomeen’ dat wereldwijd scoorde met ‘Alors on danse’.

Halloween Nocturnes

De Halloween Nocturnes zijn traditioneel echte topdagen voor Bellewaerde Park. De mysterieuze Halloweensfeer wordt uitstekend gesmaakt door de bezoekers en daarom werd dit jaar nog een extra nocturne geprogrammeerd.

Op 30 & 31 oktober en 1 & 6 november blijft het park extra lang open met als klap op de vuurpijl: muzikaal Halloween vuurwerk op het Mexicoplein om 21u.

Halloween Rat Attack staat voor rattige decors in het hele park, een nieuwe Halloween show ‘The Rat Professor’, 6 getransformeerde attracties (Ratta’dance, Rat Cage, de Rat River,...) én 2 spannende spookhuizen ‘de Riool’ en ‘Rat Headquarters’.

De ratten op stelten zorgen bovendien voor heel wat animo en leuke interactie met de kids. Uiteraard blijft alles heel kindvriendelijk en krijgen alle kinderen een coole anti-rat tattoo om zich te beschermen tegen de ratten die hun pad kunnen kruisen! Het KidsPark is bovendien de enige zone die nog volledig ratvrij is.

Special guest zaterdag 30 okt: Stromae

Wie ‘Alors on danse’ en ‘Te quiero’ zegt, weet onmiddellijk over wie het gaat… Zaterdagnamiddag heeft Bellewaerde Park Stromae te gast ! Ratten houden niet van luide muziek, en daarom heeft koning Leeuw een beroep gedaan op enkele artiesten om de ratten te helpen verjagen uit Bellewaerde Park.

Tussen 13u en 16u zal Stromae zijn CD ‘Cheese’ voorstellen in een live radiouitzending van de Noordfranse zender ‘Contact, la radio Enjoy’. In een showcase zal hij enkele nummers zingen op het Mexicoplein. Ook andere artiesten, zoals Shy’m en DJ Malcom B zijn van de partij.

Praktische info

Halloween Rat Attack in Bellewaerde Park: elke dag tijdens de herfstvakantie: van 30 oktober tot 7 november 2010.
Halloween Nocturnes met muzikaal vuurwerk om 21u op 30 & 31 oktober en op 1 & 6 november. Meer info en voordeeltickets op www.bellewaerdepark.be.

Tekst & Foto's: ©2010 - Bellewaerde Park

Sammy's avonturen zowel in Bellewaerde Park als in de cinema te bezichtigen.
Share
Auteur: Michiel De Sutter @ 5 Aug 10

3D en 4D in opmars:

Sammy’s avonturen in 3D in de cinema & in 4D bij Bellewaerde Park

Vanaf vandaag kan je in naar de bioscoop naar de nieuwe 3D film Sammy’s avonturen, de geheime doorgang. In Bellewaerde Park is de korte versie van deze film al sinds april in 4D te zien onder de naam ‘Turtle Vision’.


Sammy’s avonturen is de nieuwe animatiefilm van Belgische regisseur Ben Stassen en komt vandaag uit in de Belgische bioscopen. Het zou de duurste Belgische film ooit zijn.

 

Turtle Vision in 4D

Ook in Bellewaerde Park kan je het verhaal van Sammy de schildpad beleven. Sinds april wordt de verkorte versie van ‘Sammy’s avonturen’ met succes getoond in de 4D cinema. De kortfilm (13 min.), getiteld ‘Turtle Vision’, blijkt een groot succes. Deze 4D attractie wordt bijzonder goed onthaald door de bezoekers en krijgt zeer hoge scores in de dagelijkse tevredenheidsenquêtes.

Met Turtle Vision gaat Bellewaerde Park nog een stap verder dan de langspeelfilm die in 3D wordt getoond. Naast de driedimensionale beelden wordt in het pretpark een vierde dimensie toegevoegd dankzij de dynamische cinemazetels en andere externe verrassingseffecten met watersproeiers, trillingen en luchtstromingen. Dankzij al deze effecten beleef je het verhaal nog intenser!

 

De stemmencast van Turtle Vision

In Turtle Vision wordt de rol van het hoofdpersonage Sammy vertolkt door Stany Crets, terwijl Peter Van den Begin gestalte geeft aan de brutale schildpad Ray. Lucas Van den Eynde speelt de rol van Slim, de wijze octopus. De stemmencast wordt aangevuld met andere B.V.’s zoals Sven De Ridder, Govert Deploige, Leo Madder, Karen De Visscher, Ivan Pecnik, Priske Dehandschutter en Hilde Vanhulle.

 

Synopsis

Turtle Vision neemt je mee op avontuur met schildpad Sammy en zijn vrienden uit de oceaan. De film dompelt je onder in de onderwaterwereld langs de kleurrijke koralen, van de tropische gebieden tot het ijzige Antarctica. Door de ogen van Sammy maak je kennis met de schoonheid van de oceaan, maar ook met de vele vijanden in én van de natuur. Zo zijn de filmscènes met het olielek in de oceaan actueler dan ooit met de olieramp in de Golf van Mexico en geven het publiek een belangrijke ecologische boodschap mee.

 

Tekst en foto: ©2010 Bellewaerde Park

Wakanda. De nieuwe stunt & dive show van Bellewaerde Park.
Share
Auteur: Michiel De Sutter @ 7 Jul 10

Ontdek de hele zomer lang een nooit eerder vertoonde duikshow.

Na de inauguratie in april van de nieuwste sensatie, Turtle Vision, presenteert Bellewaerde Park steeds originele familiespektakels voor. Dit jaar werd voor Wakanda gekozen omwille van de combinatie van humor, stunts en duiksprongen van de bovenste plank ! Een familieshow waar jong en oud gedurende een half uur getrakteerd worden op humor en emoties.

 

Wakanda, het scenario

Wakanda is een indiaans woord dat « innerlijke kracht » betekent. Het verhaal speelt zich af in een hoofdkwartier van Canadese rangers, gelegen aan een vijver. Geholpen door zijn rangers neemt de kolonel een Indiaans Opperhoofd gevangen die een gouden medaillon rond de nek draagt. De weinig scrupuleuse kolonel neemt de Indiaan het medaillon af en stopt het, samen met zijn fortuin, in een schatkist. Uit vrees dat de schatkist zou gestolen worden, vraagt hij zijn twee trawanten de schatkist te verbergen. Ondertussen kan het Indiaanse Opperhoofd echter ontsnappen. En dan begint een fantastisch avontuur tussen de indianenstam en de Canadese rangers : vechtpartijen, tuimelingen, komische situaties en allerlei apestreken.

Een spectaculaire combinatie van vuureffecten en acrobatische duiksprongen. Met daarbovenop een romantische noot tussen de dochter van de kolonel en het Indiaans Opperhoofd… Zal de liefde overwinnen ?

 

6 internationale artiesten

De crew bestaat uit 6 topatleten, 5 mannen en 1 vrouw, afkomstig van Mexico, Brazilië en Oekraïne. Deze atleten verrassen het publiek met spectaculaire duiksprongen op het ritme van de muziek : synchrone duiksprongen, voor- en achterwaartse sprongen, schroefsprongen en meerdere groepssprongen vanop verschillende hoogtes. Alle duiksprongen en stunts zijn nauw getimed en geprogrammeerd. Iedereen houdt zijn adem in bij de laatste duiksprong. De artiest duikt van 25 meter hoog ( highdive!) in een bassin met 10 meter diameter en 4 meter diepte.

 

 

 

Het decor en de infrastructuur

De bezoekers bereiken de tribunes (plaats voor 1200 bezoekers) via een nieuw aangelegd pad door het bos van de Canadazone. Net zoals in een Canadees landschap zijn de decors en het gebouw volledig uit hout vervaardigd. Evenals de 2 indiaanse totems die hier ter plaatse door een Nederlandse artiest zijn gekerfd. Alle plannen voor de decoratie en het hoofdkwartier werden ontworpen door de tekenaar van het park. De technische ploegen van Bellewaerde Park hebben, in samenwerking met externe firma’s, in één maand tijd dit nieuwe infrastructuursproject gerealiseerd.

 

Praktische informatie

Wakanda is elke dag te zien van 1 juli tot en met 31 augustus. Er staan meerdere voorstellingen per dag geprogrammeerd. De uren van de shows zijn aan de ingang van het park gecommuniceerd.

In de zomervakantie is Bellewaerde Park elke dag open vanaf 10u.
Zomernocturnes op 24 en 31 juli en op 7,14 en 21 augustus tot 22u.

Tickets aan voordelige tarieven, vanaf 23 euro per persoon, zijn online te bestellen op www.bellewaerdepark.be

 

Deel je ervaringen en/of informatie in verband met deze show op ons forum!

tekst en foto's: © 2010 Bellewaerde Park

Naam baby giraf bekend gemaakt op babyborrel in Bellewaerde Park
Share
Auteur: J DK @ 14 Mei 10

Naam baby giraf bekend gemaakt op babyborrel in Bellewaerde Park

And the winner is...

Bellewaerde Park onthulde vanmiddag de langverwachte naam van de baby giraf. De namen Zuberi, Zaro en Zamu stonden gedrukt op 3 reuze ballonnen, gevuld met helium.

Meter Hilde De Baerdemaeker en peter Alain Delaunois mochten de lintjes doorknippen van de 2 ballonnen met namen die het niet hebben gehaald. Deze ballonnen vlogen weg en ZUBERI bleek de winnaar!

Zuberi komt uit de Afrikaanse taal Swahili en betekent sterk. De naam van de papa ZU – RI komt er in voor en de BE van Bellewaerde Park staat ertussen... Een zeer passende naam dus!

Na de bekendmaking van de naam werd het jonge dier gewijd door pater Boni in het bijzijn van zijn meter en peter. Daarna was het tijd om te klinken op de gezondheid van de jongste bewoner van de Savanne!

‘Grootse’ meter en peter

Volwassen giraffen zijn de grootste dieren ter wereld: met hun lange poten en nek bereiken ze een hoogte tot wel 6m en steken dus letterlijk met hun kop uit boven de rest.

En dit geldt ook voor de peter en meter van het babygirafje:

Peter Alain Delaunois uit Stavelot is met zijn 2m30 de grootste man van België en de meter is niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk een grote ‘madam’ in de film- en TV wereld! De rol van meter is weggelegd voor Hilde De Baerdemaeker, die onlangs mama werd van de tweeling Marcel en Mary-Lou.

Naamwedstrijd

Op 21 april werd het baby girafje geboren en lanceerde Bellewaerde Park een oproep om leuke jongensnamen door te sturen voor de baby giraf. De naam moet beginnen met de letter Z, net zoals de naam van papa Zuri.

Meer dan 5.000 mensen reageerden op de oproep en stuurden hun favoriete naam door. Uiteindelijk werden er 3 namen uitgekozen, en kon er via www.babygiraf.be gestemd worden om de winnende naam te kiezen!

Zuberi werd door 91 mensen voorgesteld. Om de winnaar van de ‘meet & greet’ met de baby giraf aan te duiden mocht de meter een naam trekken. Uiteindelijk haalde Ivy Jennes uit Merelbeke het. Alle anderen die Zuberi voorstelden zullen ook gratis tickets ontvangen om op bezoek te komen bij Zuberi in Bellewaerde Park.

Info: www.bellewaerdepark.be
Tekst & Foto's: ©2010 - Bellewaerde Park

Reuzentaart voor giraf Simone op moederdag
Share
Auteur: J DK @ 11 Mei 10

Reuzentaart voor giraf Simone op moederdag

Vandaag is een heel speciale dag voor alle mama’s en ook in Bellewaerde Park werd dit gevierd. Mama giraf Simone kreeg voor haar eerste moederdag een reuze groententaart van 3 etages hoog, met wortels, appeltjes, korrels en lekker malse blaadjes. De andere giraffen, Gonda en Bakhari mochten meegenieten. Op de foto kijkt mama Simone recht in de lens. De andere giraffen hebben geen tijd om te poseren en eten liever verder...

Ook de dierenverzorgers werden vandaag speciaal in de bloemetjes gezet voor al hun goede zorgen. Gezien mama Simone haar kalfje niet laat drinken staan zij in voor de voeding van het baby girafje. Om hen te bedanken kregen ze allemaal een bloemetje uit handen van directeur Stefaan Lemey. Op de foto zie je v.l.n.r. Bert, Koen, Janne, Nadimir & Stefaan Lemey. Verzorgers Guy, Christelle en Anne genoten van hun vrije dag en krijgen morgen hun ruiker. Voor één keer werden dus ook de mannen letterlijk in de bloemetjes gezet voor moederdag!
 

Info: www.bellewaerdepark.be
Tekst & Foto's: ©2010 - Bellewaerde Park

Drie Namen in de running voor baby giraf 'Z' in Bellewaerde Park
Share
Auteur: J DK @ 8 Mei 10

Drie Namen in de running voor baby giraf 'Z' in Bellewaerde Park

Ieper - 7 mei 2010. Vanaf vandaag kan het publiek stemmen voor de naam van baby giraf ‘Z’. Een week lang kon iedereen zijn favoriete jongensnaam doorsturen. Meer dan 5.000 mensen namen deel aan de wedstrijd en willen graag dat “hun naam” gekozen wordt. Bellewaerde Park heeft 3 namen gekozen uit de ellenlange lijst, en geeft de eindbeslissing nu uit handen. Op www.babygiraf.be kan iedereen stemmen voor de 3 genomineerden!

Op 21 april werd het baby girafje geboren. Vorige week werd het jonge dier voorgesteld aan pers en publiek en lanceerde Bellewaerde Park een oproep om leuke jongensnamen door te sturen voor de baby giraf. De naam moet beginnen met de letter Z, net zoals de naam van papagiraf Zuri.
Meer dan 5.000 mensen reageerden op de oproep en stuurden hun favoriete naam door. Uiteindelijk werden er 3 namen uitgekozen, en kan er vanaf vandaag gestemd worden op www.babygiraf.be om de winnende naam te kiezen!

De persoon die de uitverkoren naam heeft voorgesteld wint een exclusieve “meet & greet” met de baby giraf én zijn verzorgers, en mag erbij zijn wanneer de het jonge dier zijn flesje krijgt!

And the nominees are...

Heel veel leuke suggesties passeerden de revue. Ziraf werd door tientallen mensen voorgesteld, maar ook Zeno en Zorro waren populair. Enkele voorstellen sprongen eruit door originaliteit, zoals Zurprise (omdat het diertje vroeger kwam dan verwacht), Ziepani (omdat het dier zijn pa niet zal zien), Ziena en Ziddis (dialect voor ‘kijk eens’), maar ook Zellewaerde en Zieper (naar zijn geboorteplaats).Uiteindelijk viel de keuze op 3 namen met een specifieke betekenis:

Zuberi: betekent sterk in het Swahili en bevat ook de letters uit de naam van papa Zuri
Zaro: staat voor ‘eerstgeboren zoon’
Zamu: is ook Swahili en betekent (be)waker

Er kan gestemd worden tot en met woensdag 12 mei om middernacht.

Babyborrel op 13 mei

Op donderdag 13 mei wordt de babyborrel georganiseerd. Tijdens deze babyborrel zal de naam onthuld worden in het bijzijn van de peter en meter van de baby giraf.

De pers is welkom om 15u voor deze feestelijke ceremonie. Daarna is het tijd om te klinken op de gezondheid van de jongste bewoner van de Savanne.

Alle mama’s gratis naar Bellewaerde Park op 8 en 9 mei

Dit weekend nodigt Bellewaerde Park alle mama’s gratis uit om een bezoekje te brengen aan mama Simone en haar kalfje. Elke mama kan genieten van deze actie door een speciale actiecoupon te downloaden op www.bellewaerdepark.be. Deze coupon kan uitsluitend op zaterdag 8 of zondag 9 mei ingeruild worden voor een gratis ticket aan de kassa.

Zondagmiddag om 14u krijgt mamagiraf Simone een reuze groententaart in de savanne en worden ook de dierenverzorgers in de bloemetjes gezet voor hun toegewijde en liefdevolle zorg voor het kleintje! De dierenverzorgers geven het girafje dagelijks de fles. De nachtelijke voedingen zijn intussen afgebouwd en het kleintje drinkt al bijna 5l per dag! Elke dag komt het dier maar liefst 1 kg bij.

Info: www.bellewaerdepark.be
Tekst & foto: ©2010 - Bellewaerde Park

 

Bellewaerde Park zet alle mama's in de bloemetjes op 8 en 9 mei
Share
Auteur: J DK @ 5 Mei 10

Bellewaerde Park zet alle mama's in de bloemetjes op 8 en 9 mei

Ieper - 5 mei 2010 Zondag is het moederdag en dat wordt gevierd, ook in Bellewaerde Park! Voor giraf Simone is het haar eerste moederdag, maar in de praktijk zijn het de verzorgers die de moederrol vervullen en de zorg voor het baby girafje voor hun rekening nemen. Daarom wil Bellewaerde Park hen speciaal in de bloemetjes zetten. Bovendien mogen alle mama’s dit weekend gratis naar het park!

Eerste moederdag voor giraf Simone

De jonge mama Simone werd een beetje overdonderd door het moederschap en laat de verzorging en voeding van haar baby girafje over aan de dierenverzorgers. Uiteraard zijn we haar heel erg dankbaar voor het girafje dat ze gezond en wel ter wereld heeft gebracht. Voor moederdag heeft ze daarom wel een extra’tje verdiend. Zondag 9 mei zal ze mogen genieten van een heerlijke reuzegroententaart. Een echte lekkernij met luzerne, wortelen, appels en browser (een soort korrel waar ze dol op is). De taart wordt geserveerd om 14u in de Savanne.

Verzorgers in de bloemetjes

Gezien het baby girafje niet kan drinken bij de mama geven de verzorgers zelf de fles. De eerste 14 dagen dronk het jonge dier ook ’s nachts, maar intussen zijn de nachtvoedingen afgebouwd en heeft de kleine ‘Z’ voldoende aan 5 voedingen overdag (telkens 0.9l).


Voor de verzorgers is dit uiteraard een hele opdracht maar ze hebben het er graag voor over.

Curator Nadimir Maslov: “Het girafje drinkt nu al heel vlot en komt goed bij. Momenteel drinkt hij dagelijks 4.5 l melk. Voor de dierenverzorgers is het de mooiste beloning om hem te zien groeien en vrolijk rondhuppelen in de savanne.”

Bellewaerde Park wil graag de dierenverzorgers (Nadimir, Guy, Koen, Bert, Christelle, Anne en Janne) bedanken, die één voor één “pleegmama” zijn van het jonge dier. Voor één keer zullen er dus ook mannen in de bloemetjes gezet worden voor moederdag!

Alle mama’s gratis naar Bellewaerde Park op 8 en 9 mei

Dit weekend nodigt Bellewaerde Park alle mama’s gratis uit om een bezoekje te brengen aan mama Simone en haar kalfje. Elke mama kan genieten van deze actie door een speciale actiecoupon te downloaden op www.bellewaerdepark.be. Deze coupon kan uitsluitend op zaterdag 8 of zondag 9 mei ingeruild worden voor een gratis ticket aan de kassa. 

Info: www.bellewaerdepark.be
Tekst & foto's: ©2010 - Bellewaerde Park

Baby giraf zet zijn eerste stapjes buiten
Share
Auteur: J DK @ 30 Apr 10

Baby giraf zet zijn eerste stapjes buiten

Vanmiddag mocht de baby giraf zijn eerste stapjes buiten zetten. Hij genoot er duidelijk van en ging vastberaden op ontdekkingstocht. De buren, de olifanten Fahim en Tunga kwamen net uit hun zwembad en hij keek met grote ogen hoe de dikhuiden ravotten in de zon.

Ook de zebra’s waren heel nieuwsgierig en bleven steevast in de buurt van het baby girafje! Voor zijn veiligheid blijft hij voorlopig alleen in zijn privéplekje in de Savanne. Zodra hij sterk genoeg is mag hij zelf ook bij de zebra’s en de watoetsi’s.

Als het weer het toelaat dit weekend kunnen de bezoekers in de namiddag kennismaken met de baby giraf. Op de uitkijktoren heb je een prachtig zicht om hem te bewonderen.

Ondertussen stromen de suggesties voor een naam binnen in Bellewaerde Park! Honderden mensen willen graag dat “hun naam” wordt gekozen... Nog tot en met 6 mei kan je deelnemen aan de wedstrijd voor de naam, die moet beginnen met een Z, via www.babygiraf.be . Op deze blog worden heel regelmatig nieuwtjes en foto’s gepost en kan je meevolgen hoe het diertje opgroeit. 

 

Info: www.bellewaerde.be
Tekst & Foto: ©2010 - Bellewaerde Park

Baby girafje geboren in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Sven Martens @ 28 Apr 10

Woensdagmorgen 21 april wachtte de dierenverzorgers van Bellewaerde Park een verrassing van formaat! Giraf Simone was ’s nachts vroeger dan verwacht bevallen van een kerngezond baby girafje. Het jonge dier is vandaag exact een week oud en de dierenverzorgers achten de tijd rijp voor de eerste kennismaking met pers en publiek!

Geen drie, maar vier giraffen!

Toen verzorger Koen vorige week woensdag onbijt wou serveren aan de giraffen werd hij wel heel aangenaam verrast. In de stallen vond hij niet drie, maar vier giraffen: bij mama Simone, ‘tante’ Gonda en ‘nonkel’ Bakhari dartelde een kerngezond mannelijk girafje rond.

De dierenverzorgers waren uiteraard op de hoogte van de zwangerschap van Simone, maar er was geen zekerheid over het moment van de paring. In dat geval is het bij giraffen onmogelijk om het tijdstip van de geboorte te voorspellen. Giraffen zijn ruim 14 maanden en 2 weken drachtig en de verzorgers gingen ervan uit dat het kleintje pas tegen de zomer zou ter wereld komen.

Het is geleden van 2002 dat Bellewaerde Park een babygirafje mocht verwelkomen. Bovendien is het de eerste keer dat er in de Savanne een geboorte is: voor het eerst zullen er naast 5 zebra’s en 2 watoetsi’s ook 4 giraffen te bewonderen zijn in deze Afrikaanse zone, die in 2008 werd geopend.

Flessenkindje

De eerste dag bleek al gauw dat mama Simone niet helemaal opgezet was met de kleine nieuwkomer. Bij een eerste kalfje is het altijd afwachten hoe de moeder reageert en Simone heeft moeite om met het kleintje om te gaan. Het jong kan niet drinken bij de mama en dus geven de verzorgers zelf de fles. Net zoals een baby drinkt het girafje op regelmatige tijdstippen, en ook ’s nachts, maar dat hebben de verzorgers er maar al te graag voor over!

www.babygiraf.be
Vanaf vandaag kan je alle nieuwtjes over het baby girafje vinden op de blog www.babygiraf.be . Je vindt er de eerste foto’s, het eerste filmpje en alle informatie over de jongste bewoner van de Savanne in Bellewaerde Park. Ook de volgende weken en maanden zal je op deze blog regelmatig nieuwe foto’s en nieuwtjes vinden.

Een naam voor de Baby Giraf

Bellewaerde Park is nog op zoek naar een leuke jongensnaam voor de baby giraf.
Voor mama Simone en papa Zuri is het de eerste nakomeling. Om Zuri te gedenken willen de verzorgers graag dat de naam van zijn jong ook met de letter Z begint.
Alle suggesties zijn welkom via de blog www.babygiraf.be, tot en met donderdag 6 mei 2010. Uit alle inzendingen zullen de 3 beste namen genomineerd worden en kan iedereen door voting mee bepalen met welke naam het girafje door het leven zal gaan...
De persoon die de uitverkoren naam heeft voorgesteld wint een exclusieve “meet & greet” met de baby giraf én zijn verzorgers, en mag erbij zijn wanneer de het jonge dier zijn flesje krijgt!

Bovendien roept Bellewaerde Park ook alle kindjes op om een eigen creatie te maken van én voor de baby giraf: een tekening, schilderij, collage, knutselwerk, cartoon,... Alle informatie over deze wedstrijd vind je op de blog www.babygiraf.be.

Kennismaking met publiek

In de Savanne wordt momenteel een speciaal plaatsje voorbehouden voor de jongste bewoner, vlakbij de uitkijktoren. Vanaf dit weekend mag het jonge dier - bij mooi weer - zijn buitenverblijf verkennen in de namiddag en kunnen de bezoekers de baby giraf bewonderen.

Belangrijke geboorte in EEP kweekprogramma

Het EEP (European Endangered species Programme) kweekprogramma voor Rothschild giraffen waaraan Bellewaerde Park meewerkt, is van groot belang in de strijd voor het behoud van de soort. Het rapport dat onlangs gepubliceerd werd door EAZA (European Association for Zoos and Aquaria) meldt dat de populatie Rothschild giraffen in de natuur nog slechts 650 dieren telt.
Daarom is elke Rothschild giraf die geboren wordt in een dierenpark van zeer groot belang voor het instandhouden van de soort.

Geboortekaartje:

Baby Giraf

Soort: Rothschild giraf
Giraffa camelopardalis rothschildi

Geslacht: mannelijk

Geboortedatum: 21 april 2010

Geboorteplaats: Ieper – Bellewaerde Park

Geboortegewicht: 47,4 kg

Geboortelengte: 1m80

Mama: Simone

Papa: Zuri  

Info: www.bellewaerdepark.be

Tekst en foto: ©2010 - Bellewaerde Park

Olifant transfer bij Bellewaerde park
Share
Auteur: Sven Martens @ 18 Apr 10

Begin volgende week staat een olifantenwissel op het programma in Bellewaerde Park. Po-Chin gaat ons op maandag verlaten en wordt vervangen door zijn jongere broer Tunga, die woensdagmorgen 21 april zal aankomen in Ieper.

Wie Po-Chin nog een laatste keer in zijn vertrouwde omgeving in Bellewaerde Park wil zien, zal hem dit weekend een bezoekje moeten brengen, want op maandag 19 april vertrekt Po-Chin na een verblijf van 6 jaar uit het Iepers pretpark. Hij is intussen 10 jaar oud en mag binnenkort zorgen voor nageslacht in een kweekgroep in Pairi Daiza (Paradisio).
Meteen daarna wordt zijn jongere broer Tunga (5 jaar) opgehaald in het Engelse Chester Zoo, die naar het voorbeeld van zijn broer enkele jaren in Bellewaerde Park zal verblijven. De aankomst van Tunga in Bellewaerde Park wordt verwacht woensdagmorgen 21 april.

Enkel ‘bullen’ in Bellewaerde Park

In de internationale wereld van zoo’s en dierenparken heeft Bellewaerde Park een sterke reputatie opgebouwd als opvangcentrum voor jonge bullen (mannelijke olifanten).
Bellewaerde Park is het eerste Europese dierenpark dat enkel jonge mannetjes houdt en dit is een heel bewuste keuze. Het park vormt zo een belangrijke schakel in het kader van Europese kweekprogramma’s. Als een mannelijke olifant 4 à 5 jaar is verlaat hij in de natuur de kudde, en ook in een dierenpark is dit noodzakelijk.
Bellewaerde Park speelt hierin een belangrijke rol en vangt bullen op tot ze geslachtsrijp zijn en naar een kweekgroep kunnen verhuizen in een andere zoo.

Speciaal transport

Een olifantentransport is absoluut niet alledaags en kan je op 2 manieren uitvoeren. Bij een eerste mogelijkheid worden de dieren verdoofd en in de transportcontainer gehesen. Een andere optie is de dieren trainen zodat ze vrijwillig meewerken en leren wennen aan het feit dat ze voor het transport vast staan. Gezien anesthesie nooit zonder risico is en de tweede mogelijkheid veel beter is voor het welzijn van de olifanten, opteert Bellewaerde Park resoluut voor deze methode.

Training voor transport

Sinds meer dan een jaar wordt dit olifantentransport tot in de puntjes voorbereid in Bellewaerde Park én in Chester Zoo. Zowel Po-Chin als Tunga trainen op regelmatige basis zodat zij de ‘procedure’ goed kennen en vlot kunnen meewerken op D-day.
Tijdens het transport worden de olifanten vastgemaakt met een ketting aan één voorpoot en beide achterpoten. Dit hebben ze in verschillende fases geleerd: eerst moesten de dieren wennen aan een soort armband die rond hun poot werd vastgemaakt, later leerden ze ook om stil te staan in hun stal in een welbepaalde positie, met de kettingen aan de poten. Op deze manier kan het transport vlot en veilig verlopen voor de dieren én de verzorgers!

Voor Po-Chin zal de reis niet zo lang duren: hij zal in België blijven en verhuist naar Pairi
Daiza (Paradisio) in Ath. Tunga wordt dinsdagvoormiddag opgehaald in het Engelse Chester Zoo en heeft een iets langere rit voor de boeg... Woensdagmorgen verwelkomt Bellewaerde Park zijn nieuwste bewoner.

Tunga meets Fahim

Fahim is de andere jonge olifant die momenteel al in Bellewaerde Park verblijft en die met Tunga een nieuwe speelvriend krijgt om mee te ravotten. Fahim is 4 jaar en woont sinds november 2009 in Bellewaerde Park.
Bij zijn aankomst woensdagmorgen zal Tunga eerst zijn stal binnen mogen verkennen, terwijl Fahim buiten zal zijn. Kort daarna zal ook Fahim binnengelaten worden zodat de twee zo snel mogelijk kennis kunnen maken. Sociaal contact tussen de bullen is heel belangrijk. Jonge olifanten zijn altijd heel speels, en zorgen gegarandeerd voor spektakel. Bij de bezoekers van Bellewaerde Park zijn de olifanten steevast één van de publiekslievelingen!

Info: www.bellewaerdepark.be

Tekst en foto: ©2010 - Bellewaerde Park

Première Turtle Vision '4D' in Bellewaerde Park
Share
Auteur: J DK @ 3 Apr 10

Première Turtle Vision '4D' in Bellewaerde Park

Vandaag is het nieuwe pretparkseizoen gestart! Bellewaerde Park stelde vanmorgen zijn gloednieuwe 4D sensatie Turtle Vision voor aan pers, B.V.’s én publiek!

Officiële opening

Vanmorgen werd de nieuwe 4D sensatie Turtle Vision officieel geopend met toeters en bellen! Speciaal voor Bellewaerde Park leenden een tiental bekende Vlamingen hun stem aan de personages van de film. De acteurs van de stemmencast waren dan ook dé sterren van de openingsceremonie.
Stany Crets, Peter Van den Begin, Lucas Van den Eynde, Hilde Vanhulle, Karen De Visscher, Priske Dehandschutter en stemregisseur Luc Vandeput waren van de partij om het startschot te geven en Turtle Vision in première mee te maken. Ook tientallen andere B.V.’s volgden het spekakel samen met hun gezin (Katja Retsin, Gilles De Bilde, Stephanie en Junior Planckaert, Eveline Hoste, Wendy Van Wanten, Sophie Dewaele, e.a.)

Turtle Vision ‘the making of’

Na de voorstelling van de 4D film kregen de genodigden een filmpje te zien met beelden van de stemopnames van Turtle

Vision en interviews met de stemmencast.
Zo voelt Stany Crets zich al helemaal schildpad en is Peter Van den Begin enthousiast om de rol van brutale schildpad toe te voegen op zijn c.v. De beelden van Lucas Van den Eynde, die de stem van Octopus Slim inspreekt zijn bovendien hilarisch grappig.

Turtle Vision is de nieuwe 4D animatiefilm van Belgische regisseur Ben Stassen.
Stassen is de stichter van Nwave Pictures (Brussel/Los Angeles), dat wereldleider is op vlak van 3D/4D Cinema producties & distributie.

Turtle Vision in 4D!

De animatiefilm Turtle Vision werd komt pas in de zomer van 2010 als langspeelfilm (getiteld “Sammy’s avontuur, de geheime doorgang”) in de bioscoop. Voor Bellewaerde Park is het dus een absolute première!

Turtle Vision neemt je mee op avontuur met schildpad Sammy en zijn vrienden uit de oceaan en geeft het publiek een ecologische boodschap mee. De film dompelt je onder in de onderwaterwereld langs de kleurrijke koralen, van de tropische gebieden tot de ijszeeën. Door de ogen van Sammy maak je kennis met de schoonheid van de oceaan, maar ook met de vele vijanden in én van de natuur.

De belevenis van de film wordt nog intenser dankzij de vierde dimensie met de dynamische cinemazetels en andere verrassingseffecten met water, trillingen, enz.

Praktische informatie

Bellewaerde Park is open elke dag in de paasvakantie, op weekdagen van 10u tot 17u en tijdens het weekend en op paasmaandag tot 18u.
Tickets aan de beste voorwaarden koop je online vanaf 22 euro per persoon op www.bellewaerdepark.be

Info: www.bellewaerdepark.be

 

beste collega's.
Op vraag van WB en BWP bij elk artikel over hun park een link naar hun site zetten. Laten we deze vorm aannemen
 
Info: www.bellewaerdepark.be
of
Info: www.walibi.be
 
Alvast bedankt

Tekst/Foto's: Pers Bellewaerde Park

Turtle Vision: Nieuwe 4D attractie in Bellewaerde Park vanaf 3 april
Share
Auteur: J DK @ 27 Maa 10

Turtle Vision: Nieuwe 4D attractie in Bellewaerde Park vanaf 3 april

Op zaterdag 3 april start alweer een nieuw pretparkseizoen! In Bellewaerde Park wordt die dag de gloednieuwe 4D sensatie Turtle Vision voorgesteld aan pers, B.V.’s én publiek!

Turtle Vision is de nieuwe 4D animatiefilm van Belgische regisseur Ben Stassen(1) en komt pas in de zomer van 2010 als langspeelfilm in de bioscoop. Stassen is de regisseur van Turtle Vision en stichter van Nwave Pictures (Brussel/Los Angeles) die wereldleider is op vlak van 3D/4D Cinema producties & distributie.

In Bellewaerde Park kan je de kortfilm Turtle Vision al vanaf 3 april 2010 exclusief bekijken in de 4D cinema: een Belgische première!

Turtle Vision in 4D!

Turtle Vision neemt je mee op avontuur met schildpad Sammy en zijn vrienden uit de oceaan en geeft het publiek een ecologische boodschap mee. De film dompelt je onder in de onderwaterwereld langs de kleurrijke koralen, van de tropische gebieden tot de ijszeeën. Door de ogen van Sammy maak je kennis met de schoonheid van de oceaan, maar ook met de vele vijanden in én van de natuur.

De belevenis van de film wordt nog intenser dankzij de driedimensionele beelden én de vierde dimensie met de dynamische cinemazetels en andere verrassingseffecten met water, trillingen, enz.

Stemmencast Turtle Vision

Speciaal voor Bellewaerde Park leenden een tiental bekende Vlamingen hun stem aan de personages van de film. Stany Crets kroop in de huid van de schildpad Sammy, Peter Van den Begin mocht zich uitleven als de brutale schildpad Ray en Lucas Van den Eynde speelde de rol van Slim, de wijze octopus. Andere personages worden vertolkt door Leo Madder, Sven De Ridder, Govert Deploige, Karen De Visscher, Ivan Pecnik, Priske Dehandschutter en Hilde Vanhulle.

De stemmencast en talrijke andere B.V.’s(1) zullen op 3 april aanwezig zijn voor de officiële première van Turtle Vision in Bellewaerde Park.

(1) Gilles De Bilde, Katja Retsin, Pieter Loridon, Eveline Hoste, Sean Dhondt (Nailpin), Wendy Van Wanten, Bieke Ilegems, Sophie Dewaele, Anneke Van Hooff, An Swartenbroeckx, Ulla Werbrouck, Isabelle A, Peter Bulckaen, Anne Somers, Margriet Hermans, Mieke Bouve, Hans De Munter, e.a. hebben hun aanwezigheid reeds bevestigd en zullen van de partij zijn samen met hun gezin.

Info: www.bellewaerdepark.be

Tekst/Foto: Pers Bellewaerde Park

Bellewaerde Park verwelkomt Stefaan Lemey als nieuwe directeur
Share
Auteur: Kevin Collier @ 26 Jan 10

Ieper, 22 januari 2010. Na 10 jaar ervaring in Bellewaerde Park aan het hoofd van de technische diensten is Stefaan Lemey klaar voor een volgende uitdaging. In zijn nieuwe functie zal hij instaan voor de dagelijkse leiding en de strategische ontwikkeling van het park.

Stefaan Lemey is 38 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen. Hij is geboren in Kortrijk, woont in Heule en studeerde Industrieel Ingenieur Elektriciteit aan de Provenciale Industriële Hogeschool in Kortrijk. Stefaan is viertalig en startte zijn loopbaan in Bellewaerde Park op zijn 28e. De eerste jaren concentreerde hij zich vooral op techniek & attracties. Zijn taken werden later uitgebreid met de diensten decoratie en groendienst, alsook de eindverantwoordelijkheid over alle technische infrastructuur, gebouwen, enz. Ook preventie en veiligheid maakte deel uit van zijn takenpakket en werd sinds kort nog uitgebreid met milieu.

In zijn functie als technisch directeur was Stefaan Lemey verantwoordelijk voor alle investeringsprojecten (o.a. El Volador, Savanne) en evenementen (Halloween & Winteropening) en heeft dus al vele watertjes doorzwommen. De nieuwe directeur kent het park én zijn medewerkers door en door en staat bekend als een dynamische en enorm gedreven persoonlijkheid.

Stefaan Lemey: “Dit is voor mij een logische volgende stap in mijn carrière. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging en heb er vertrouwen in dat we met ons team het verschil kunnen maken! Ik ben ernorm fier dat ik van Compagnie des Alpes de kans krijg om Bellewaerde Park te leiden. Dit park staat bekend om de goede werksfeer én de gedrevenheid van zijn medewerkers. Dag na dag doen we er samen alles aan om de bezoekers een fantastische dag te bezorgen. Mijn belangrijkste taak bestaat erin de medewerkers motiveren en samen de toekomst van het park verder uit te bouwen . ”

 

Info: www.bellewaerdepark.be

Tekst / foto: Bellewaerde Park

Giraf Zuri onverwachts gestorven in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Kevin Collier @ 15 Jan 10

Bellewaerde Park meldt het overlijden van Zuri, de mannelijke giraf. Zuri stierf op kerstdag, één dag na zijn vierde verjaardag. De dood van het jonge dier kwam zeer onverwacht en is een harde noot voor de dierenverzorgers.

Zuri is een Rotschild giraf en werd geboren op 24 december 2005 in Ouwehands Dierenpark in Nederland. Hij kwam in april 2007 naar Bellewaerde Park en vertrok in het voorjaar van 2008 kort op vakantie omdat een nieuwe zone voor de giraffen werd aangelegd. Op 3 juli 2008 werd de Savanne officieel geopend: het nieuwe verblijf voor Zuri, soortgenoten Simone en Gonda en 5 zebra’s.

Kerstdag in mineur


Zuri was een geliefd, maar zeer schuchter dier. Op 24 december feliciteerden de dierenverzorgers hem nog met zijn vierde verjaardag.
Op Kerstdag was het park gesloten, maar waren de dierenverzorgers trouw op post. ’s Morgens at Zuri nog goed en zag er gezond uit. Rond 10u mocht hij naar buiten terwijl verzorger Christelle startte met de schoonmaak van de giraffenstallen. Ze vertelt dat Zuri nog een keer kwam kijken door het raam. Dat deed hij wel vaker en was niet ongewoon. Niets wees dus op een dergelijke, fatale afloop.

Een halfuurtje later kwam verzorger Guy voorbij de savanne en zag een giraf op de grond liggen. Een giraf gaat normaal nooit liggen. Daarom werd onmiddellijk alarm geslagen en snelden de verzorgers naar de giraf. Al gauw bleek dat het dier pas gestorven was. Het werd een kerstdag in mineur in Bellewaerde Park.

Autopsie


De veearts van Bellewaerde Park kwam onmiddellijk ter plaatse en deed de eerste testen. Later werd het lichaam van Zuri overgebracht naar de faculteit Diergeneeskunde van Merelbeke.
Vandaag is het onderzoek naar de doodsoorzaak afgerond en weten we dat een hersenbloeding Zuri fataal is geworden. De bloeding is waarschijnlijk veroorzaakt door een kankergezwel in de rechterhersenhelft.
Sterftecurves bij giraffen leren ons dat er wel vaker dieren sterven op zeer jonge leeftijd, en dat ze maximaal 25 jaar worden.
Het lichaam van Zuri wordt nu geschonken aan VABI (Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut) in het kader van de opleiding van de studenten ‘Dierenzorg’.
Bij de verzorgers en medewerkers van Bellewaerde Park is het overlijden van Zuri hard aangekomen. Het park gaat nu op zoek naar een nieuw mannelijk dier, in het kader van het EEP kweekprogramma bij Rotschild giraffen.

Zwanger ?


In het voorjaar van 2008 zagen de verzorgers dat Zuri en Simone pogingen ondernomen om te paren, maar tot op vandaag weten we nog steeds niet of dit een vruchtbare poging is geworden. Eerder onderzoek van de mest resulteerde weliswaar in een positieve test, maar de progesteronwaarden lagen toch een stuk lager dan verwacht. Daarom wordt momenteel een tweede test uitgevoerd om 100% zekerheid te hebben.
Voor dit onderzoek moet er gedurende anderhalve maand meststalen genomen worden om de hormonale cyclus van Simone te kunnen bepalen. Vervolgens wordt dit naar Engeland gestuurd, want enkel daar wordt dit soort onderzoek uitgevoerd.

Eind januari zal het resultaat van deze test bekend zijn en dan weten we of er toch nog een stukje van Zuri verder zal leven. Als Simone zwanger is, dan is de geboorte voor de lente, waarschijnlijk in april. Wordt vervolgd...

Info: www.bellewaerdepark.be

Tekst/foto: Bellewaerde Park

Zomer 2009 : Positief resultaat voor Bellewaerde Park
Share
Auteur: Sven Martens @ 7 Sep 09

Terwijl de economische crisis een daling in het aantal bezoekers van toeristische sector aankondigde, maakt Bellewaerde Park een positieve balans op na de zomermaanden. Uit de enquêtes blijkt dat nabijheid, eigenschappen en evenementen de sterkste troeven van het park zijn.


Zonnig weer in juli en augustus


Dit jaar bleef de zon schijnen in Bellewaerde Park en waren de bezoekers van de partij. In de maanden juli en augustus deden we het beter dan vorig jaar en werden de waterattracties bestormd door de bezoekers. De Bengal Rapid River, de River Splash (boomstammetjes), de Niagara en de Big Chute staan in de top 5 van de meest bezochte attracties. Elke bezoeker heeft minstens 1x alle waterattracties getest heeft. Kortom, op een dag met 8.000 bezoekers wordt bij deze attracties een bezetting van minstens 8.000 personen genoteerd.
De Keverbaan, met de haren lekker in de wind, staat eveneens in de top 5. Los Piratas, een indoorattractie waar het lekker koel is tijdens een tocht doorheen een uniek piratendecor, scoort uitzonderlijk goed.


Succesvolle Afrikaanse zomernocturnes

De zomernocturnes met Afrikaans thema van 15, 22 en 29 augustus hebben ook bijgedragen tot het succes van deze zomer. Het dynamische en vernieuwende karakter van dit evenement zorgde voor meer dan 25.000 bezoekers. Tijdens de nocturneopeningen waren er op diverse locaties in het park Afrikaanse animatie (djembé, steltenlopers, vuurspuwers, percussie…). Families konden extra lang genieten van een dagje pretpark met een spetterend vuurwerk als afsluiter om 22u.

Tevredenheidsenquêtes


Om de verwachtingen en de behoeftes van zijn bezoekers in te lossen, neemt Bellewaerde Park dagelijks tevredenheidsenquêtes af.
Uit de enquêtes van juli en augustus, blijkt dat een dagje Bellewaerde Park de ideale familieuitstap is. Enkele interessante resultaten uit de enquête:
Het profiel van de bezoekers is voornamelijk familiaal waarbij de kinderen hoofdzakelijk tussen 4 en 15 jaar oud zijn.
De bezoekers zijn trouw aan het park, meer dan 40% komt elk jaar terug. In Ieper gelegen, blijft Bellewaerde Park een geschikte locatie voor een zomerse familieuitstap op een boogscheut van thuis. Niet alleen voor Belgische gezinnen, maar ook voor vele Franse gezinnen, ongeveer 50% van onze bezoekers.
Veiligheid en netheid in het park zijn door families erkende en sterk geapprecieerde eigenschappen. De grootste troef van Bellewaerde Park is de unieke combinatie van attracties, dieren en natuur. Families hebben het naar hun zin in ons park: lekker samen het park bezoeken en beleven in alle rust.
91% van de bezoekers verklaren dat ze Bellewaerde Park zeker zullen aanbevelen aan familie en vrienden.

Binnenkort Halloween


Voor Bellewaerde Park is het seizoen 2009 nog niet van gedaan ! In oktober lanceert het park een volledig nieuw Halloweenconcept. Halloween in Bellewaerde Park gaat door op 24&25 oktober en van 31 oktober tot en met 8 november. Vorig jaar bezochten ongeveer 75.000 mensen Halloween in Bellewaerde Park.

Info: www.bellewaerdepark.be

Foto: ©2009 -  Bellewaerde Park

Bellewaerde park zorgt voor verfrissing bezoekers en dieren op de heetste dag van het jaar
Share
Auteur: Sven Martens @ 6 Aug 09
De temperaturen gaan vandaag opnieuw de hoogte in en het belooft de heetste dag van het jaar te worden! In Bellewaerde Park houden de bezoekers het hoofd koel in de waterattracties en ook de dieren en hun verzorgers passen hun gedrag en gewoontes aan. Zo krijgen de aapjes speciale waterijsjes. Op een drukke zomerdag wordt extra personeel ingezet om het de bezoekers naar hun zin te maken.
 
De eerste vakantiemaand is pas achter de rug en Bellewaerde Park draait op volle toeren. Op warme dagen als vandaag en morgen is er een gezellige drukte en wordt extra personeel ingezet om de bezoekers een fijne dag te bezorgen.
Op een topdag met warm weer zijn er ruim 200 personeelsleden aan het werk, dat is zo’n 70% meer dan bij een openingsdag tijdens het voorjaar.
Om flexibel te kunnen inspelen op alle omstandigheden werkt Bellewaerde Park met seizoensmedewerkers en worden heel wat jobstudenten en interims ingeschakeld. 
 

Verfrissende waterattracties 

Op hete dagen zijn de waterattracties de absolute toppers. Bellewaerde Park heeft met de Bengal Rapid River, de River Splash (de boomstammetjes) en de Niagara 3 grote waterattracties, maar ook de Big Shute heeft veel succes. Daar maak je een afdaling op een waterglijbaan met rubberen bootjes. Bovendien is het een attractie op zich om op de brug van de Niagara te staan, waarbij je liters water over je heen krijgt op het moment dat er een boot naar beneden komt!
Jaarlijkse tellingen leren dat deze 4 waterattracties bij warme dagen in de top 5 van de meest bezochte attracties staan. De keverbaan vervolledigt de top 5, maar ook Los Piratas, een darkride waar het lekker koel is en je een tocht maakt doorheen een piratendecor, scoort uitzonderlijk goed.
Deze tellingen tonen bovendien aan dat op warme dagen gemiddeld elke bezoeker minstens 1x elke waterattractie heeft getest. Kortom, op een dag met 8.000 bezoekers wordt bij die attracties een bezetting van minstens 8.000 personen genoteerd.
 

Zweten geblazen, ook voor de dieren!

Ook de dieren passen zich aan, zelfs de Afrikaanse of Aziatische dieren. Gezien de dieren van Bellewaerde Park in Europa geboren werden zijn zij niet gewoon aan het hete klimaat zoals hun soortgenoten in het wild en is het ook voor hen zweten geblazen.
De leeuwen, tijgers en olifanten slapen veel meer, gezien dat minder energie vergt. De olifanten nemen regelmatig een duik in het zwembad of gaan onder de douche, flapperen met hun oren en gooien met hun slurf zand op de rug, om af te koelen. Bij de aapjes serveren de verzorgers speciale waterijsjes. In deze ‘ijsjes’ zitten stukjes fruit, groenten en lekkere meelwormen. De apen vangen ook veel meer insecten bij warm weer, voor hen een echte lekkernij. 
Drinken is uiteraard ook heel belangrijk en daarom krijgen alle dieren tot 2 à 3x extra vers water van de verzorgers.
 

En ook de bloemetjes drinken meer...

Bellewaerde Park is een zeer groen park en dat komt zowel de bezoekers als de dieren goed uit. Dankzij de vele bomen zijn er zeer veel schaduwrijke plekjes in het park en die worden steevast opgezocht om er even te verpozen.
Voor de groendienst is er echter weinig tijd om uit te blazen... Zij zorgen ervoor dat de grasperken worden gemaaid en dat het bloemenkasteel én de 20.000 zomerbloemen in het park voorzien worden van liters water, zodat de natuur er op zijn best blijft uitzien! 
 
Foto's: Bellewaerde
Allemaal beestjes in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Vincent De Vriendt @ 20 Jul 09

De dieren maken het mooie weer in Bellewaerde Park! Deze week worden 5 nieuwe ringstaartmaki’s geïntroduceerd en bij de “moonwalkende” olifanten wordt er druk getraind met het oog op hun transport na de zomer. Dierenliefhebbers kunnen sinds kort mee op pad met de verzorgers om het ontbijt te serveren bij de dieren, en wie dat wil kan peter of meter worden van zijn lievelingsdier.

5 nieuwe ringstaartmaki’s

In 2007 werd in Bellewaerde Park een nieuw verblijf geopend vlakbij het dierenpark met de geitjes, waar je kan kennismaken met witkoplemuren en ringstaartmaki’s. Deze dieren zijn halfapen, die oorspronkelijk uit Madagascar komen. Ringstaarmaki’s hebben hun naam te danken aan hun opvallende lange pluimstaart met 14 witte ringen, die afgewisseld worden met zwarte ringen.
Vanaf 24 juli worden 5 nieuwe ringstaartmaki’s geïntroduceerd in de huidige groep. Het lemureneiland is voor de bezoekers toegankelijk van 14u30 tot 15u30. Zo kunnen ze van heel dichtbij kennis maken met de nieuwe dieren.

Nieuwe thuis voor de olifanten

De olifanten halfbroers Po-Chin en Assam kwamen in 2004 naar Bellewaerde Park en zijn nu 9 jaar oud. Na de zomer zullen ze elk naar een andere Europese zoo vertrekken waar ze kennis mogen maken met enkele vrouwtjes in het kader van het EEP kweekprogramma. Bellewaerde Park zal dan 2 nieuwe jonge olifantenbullen mogen verwelkomen.

Om het transport van de olifanten zo vlot mogelijk te laten verlopen krijgen Po-Chin en Assam momenteel dagelijks training. Bij vervoer van olifanten kan men opteren om ze te verdoven, of om hen te trainen en te laten wennen aan het idee dat ze geketend zijn voor het vervoer en rustig blijven op een kleine oppervlakte.
In het belang van de dieren opteert Bellewaerde Park voor de tweede optie en krijgen de puberende olifanten dagelijks training waarbij ze leren wennen aan een zogenaamde “bracelet” rond hun voeten. Later zullen ze ook trainen met een transportcontainer, zodat ook zo’n ruimte voor hen niet onbekend is.

Moonwalkende olifant

Intussen blijven Assam en Po-Chin nog steeds dé populairste dieren in Bellewaerde Park. Dat ze goed getraind zijn en dus via targettraining commando’s leren uitvoeren kwam trouwens onlangs nog van pas om Assam te laten moonwalken, als eerbetoon aan Michael Jackson.
Het resultaat kan je zien op www.eternalmoonwalk.com . Bij zoeken tik je ‘Bellewaerde’ in en dan zie je de moonwalkende olifant verschijnen tussen alle andere deelnemers.

Ontbijten met de dieren

Omdat onze dierenverzorgers heel vaak de vraag krijgen of een bezoek achter de schermen mogelijk is, werd dit seizoen een nieuw project in het leven geroepen.
Dierenliefhebbers kunnen op een ochtend “junior dierenverzorger” worden en gaan met de vaste verzorgers op pad om de dieren van ontbijt te voorzien.
Om alles te weten te komen over de job als dierenverzorger start de dag met een leuke babbel met de verzorgers. Daarna is het tijd om in actie te komen en krijgen de olifanten en de giraffen ontbijt op bed. Eens deze reuzen hun ontbijt hebben verorberd mogen de deelnemers aan de slag met borstel en schop om hun stallen schoon te maken. Daarna mogen ze hun kunsten als chefkok laten zien in de dierenkeuken. Met ruim 200 dieren in het park (aapjes, leeuwen en tijgers, giraffen, zebra’s, flamingo’s,...) moeten er heel wat maaltijden worden klaargemaakt. Kilo’s appels, wortels, sla en tomaat passeren dagelijks door de keuken. Maar het serveren van de maaltijden aan de dieren is uiteraard het leukste!

Peter of meter gezocht

Een tweede nieuw project werd ook op aanvraag van enkele bezoekers opgestart. Wie actief wil bijdragen tot het welzijn, de verzorging en de leefomgeving van de dieren, kan  peter of meter worden. Zowel individuen als bedrijven kunnen zich over een ‘petedier’ ontfermen. Dit houdt in dat je een vast bedrag schenkt aan je dier, dat Bellewaerde Park investeert in voeding, medische kosten en huisvesting. Peters en meters krijgen een seizoenspass om hun petekindje op elk moment te kunnen bezoeken, een certificaat en een bordje met hun naam bij het verblijf van hun dier. Een uitgebreide lijst met alle dieren vindt je terug op de website.
Vandaag hebben 11 dieren al een peter of meter gevonden, waaronder een tijger, 3 doodshoofdaapjes, 2 stokstaartjes, 2 mara’s, een kapucijnaap, een Wallaby en een zwaan.


Info: www.bellewaerdepark.be

The Power of Flowers in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Vincent De Vriendt @ 6 Mei 09

Bellewaerde Park zet de bloemetjes buiten. Letterlijk, want in mei wordt “The POWER of FLOWERS” voor de eerste maal georganiseerd: een gloednieuw evenement, waarbij het groen en de bloemen extra in de verf worden gezet.

Fauna & flora

Bellewaerde Park wordt in de eerste plaats geassocieerd met attracties en dieren, maar het is ook een zeer natuurrijk park. Je vindt er meer dan 200.000 gekende maar ook zeldzame bloemen- en plantenvariëteiten. Het park is zo ontworpen om de planten én de dieren volledig tot hun recht te laten komen.

De groendienst

Bellewaerde Park heeft 5 vaste medewerkers bij de groendienst, die er dag in dag uit voor zorgen dat de bezoekers kunnen genieten van een prachtig park. Ploegchef Luc Goudezeune: “Het moeilijkste in ons vak is de weersgebondenheid. Flexibiliteit en planning zijn heel belangrijk om het park goed te kunnen onderhouden. Tijdens de zomer wordt ons team versterkt met 3 jobstudenten, want dan is er uiteraard een pak meer werk om alles te bewateren en de vele grasperken te maaien.”

Het bloemenkasteel blijft het pronkstuk van Luc’s ploeg. “ In de lente worden er ruim 10.000 viooltjes gebruikt voor de aanplanting van het bloemenkasteel, en daar zijn we zo’n 3 dagen mee bezig met 4 collega’s. In de loop van de maand mei worden al die viooltjes vervangen door waterbegonia’s en tagetes (ook wel bekend als ‘stinkertjes’). Daar hebben we onze handen vol mee, maar we zijn er ook heel erg trots op! ” aldus Luc.
Verspreid over het hele park worden er jaarlijks 30.000 voorjaarsbloemen geplant (tulpen, narcissen en viooltjes), en nadat deze zijn uitgebloeid worden ze vervangen door dezelfde hoeveelheid zomerbloemen (waaronder knolbegonia’s en sampers).

The POWER of FLOWERS

Alle technische ploegen hebben hun steentje bijgedragen om het bloemenfestival te realiseren. Met dit nieuwe evenement wil Bellewaerde Park het belang van de natuur extra onderstrepen. Naast de beplanting die elk jaar is voorzien wordt in de maand mei voor tal van leuke extra’s gezorgd. Aan de ingang zal meteen duidelijk worden dat het park letterlijk in de bloemetjes wordt gezet.

De fontein is omgetoverd tot een reuze kroon, geïnspireerd op de kroon van onze mascotte, de leeuw. Voor deze kroon werd gebruik gemaakt van rode en witte waterbegonia’s en gele bidens.
Op het grasperk aan de Flying Carrousel wordt het getal 55 in witte waterbegonia uitgebeeld en staat symbool voor de 55e verjaardag van Bellewaerde Park. Hiervoor worden meer dan 3000 bloemen gebruikt.

Bloementapijt

Het paradepaardje van het Bloemenfestival is zonder twijfel het 3D bloementapijt op het Mexicoplein. Het tapijt heeft een oppervlakte van 200 m² en bestaat uit 8000 bloemen. Het tapijt toont een afbeelding van de attractie Bengal Rapid River, en voor het speciale 3D effect werd er een echt boot geïntegreerd, met niemand minder dan de leeuw van Bellewaerde Park aan boord. Op donderdag 7 mei wordt het bloementapijt aangelegd. Hiervoor gaan zo’n 30 personen aan de slag met tagetes, potbegonia’s en perkgoedplanten.

Bloemenkasteel

Elk jaar is het bloemenkasteel het decor voor duizenden foto’s, en in vele familiealbums vind je er een afbeelding van terug! Speciaal voor het bloemenfestival wordt er aan de voet van het bloemenkasteel decoratie aangebracht met enkele kleurrijke vlinders, en krijgen de bezoekers de kans om te poseren tussen de vleugels van zo’n vlinder.

Vleesetende planten

In het educatief huis vlakbij de olifanten kan je de 7 verschillende geslachten van vleesetende planten bezichtigen. Je komt er meer te weten over hoe deze planten hun prooien vangen en hoe ze de insecten (zowel kruipende als vliegende) verteren.

Geurende gerianiums

In de overdekte ruimte nabij de Barbecue Grill kan je testen hoe goed je geuren herkent. Je vindt er enkele gerianium soorten die een heel specifieke geur verspreiden. Zo kan je er de geur van wortels ruiken als je de blaadjes van de plant even hebt aangeraakt.

Cactussen

In de Mexicaanse zone is er een typische cactussentuin aangelegd op het pleintje aan de Boomerang. Allerlei vormen, soorten & groottes komen er aan bod.

Straatanimatie

De steltenlopers met de veelzeggende naam “Dames Nature” zorgen voor leuke animatie langs de talrijke wandelpaden in het park.
Info: www.bellewaerdepark.be

Schitterende paasvakantie voor Bellewaerde Park
Share
Auteur: Vincent De Vriendt @ 19 Apr 09

De paasvakantie wordt vandaag bijzonder succesvol afgesloten voor Bellewaerde Park. Er werd een verdriedubbeling van het aantal bezoekers genoteerd in vergelijking met dezelfde periode in 2008.

Verdriedubbeling van het aantal bezoekers!

Vandaag wordt de paasvakantie met een topdag afgesloten! Het is een historisch goede paasvakantie geweest! Het was al van 2004 geleden dat de bezoekersaantallen tijdens deze periode zo hoog lagen! Heel wat families kwamen tijdens de paasvakantie een dagje naar Bellewaerde Park en de speciale verjaardagsactie was een denderend succes! Duizenden 55+ers bezochten het park samen met hun partner, met vrienden maar in de meeste gevallen werden ze vergezeld door hun kleinkinderen. Ze konden er genieten van elkaar, het park én het mooie weer!

Succesfactoren

De goede resultaten zijn enerzijds te verklaren door het succes van de speciale verjaardagsactie en anderzijds door het goede weer. Het tijdstip van de paasvakantie was dit jaar een stuk later en het weer was ook heel wat beter.  De weekends, maar ook de woensdagen waren werkelijk topdagen, vergelijkbaar met een succesvolle dag tijdens de zomervakantie.


Verjaardagsactie nog tot 30 april!

Om de 55e verjaardag van het park te vieren staat de maand april in het teken van de allerjongste bezoekers van vroeger en nu!  Alle kinderen tot en met 5 jaar, en alle volwassenen vanaf 55 jaar mogen in de maand april (volgens openingskalender: gesloten op maandag en dinsdag) het park gratis bezoeken. Om van deze actie te kunnen genieten volstaat het om de speciale actiecoupon te downloaden op www.bellewaerdepark.be en een leeftijdsbewijs voor te leggen aan de kassa van het park. Deze actie loopt nog tot 30 april (opgelet gesloten op maandag en dinsdag)!

Praktische info

Bellewaerde Park is in april telkens open van woensdag tot en met zondag. Meer info en openingsuren vind je op www.bellewaerdepark.be.


Info: www.bellewaerdepark.be

Bellewaerde Park opent seizoen met speciale verjaardagsactie
Share
Auteur: Vincent De Vriendt @ 26 Maa 09

Bellewaerde Park opent zijn deuren op zaterdag 4 april. Het park mag dit jaar 55 kaarsjes uitblazen, en dat moet uiteraard gevierd worden! In een nostalgische bui wordt het bekende Bellewaerde-liedje een nieuw kleedje aangemeten en ook de bezoekers worden verwend! In april krijgen alle kids tot en met 5 jaar en alle 55+ers een gratis ticket!

55 jaar Bellewaerde Park

Bellewaerde Park is met zijn 55 lentes een gevestigde waarde in het Belgisch ééndagstoerisme en is een innovatief familiepretpark, dat kwaliteit en klanttevredenheid hoog in het vaandel draagt! De attracties en de dieren zijn de grootste sterren, maar ook de natuur blijft een heel belangrijk element voor Bellewaerde Park. Sinds 55 jaar komen jong en oud met veel plezier naar het park en in vele familie-albums vindt men foto’s terug van een familie-uitstapje naar het Iepers attractiepark.

Actie ‘5’ - ‘55’ in april

Om de 55e verjaardag van het park te vieren staat de maand april in het teken van de allerjongste bezoekers van vroeger en nu! Alle kinderen tot en met 5 jaar, en alle volwassenen vanaf 55 jaar mogen in de maand april (volgens openingskalender) het park gratis bezoeken. Om van deze actie te kunnen genieten volstaat het om de speciale actiecoupon te downloaden op www.bellewaerdepark.be en een leeftijdsbewijs voor te leggen aan de kassa van het park.

“The Bellewaerde song”

In 1988 werd een liedje gecomponeerd dat vele jaren later nog gebruikt zou worden als jingle in de reclamespots van Bellewaerde Park. Tot voor enkele jaren zongen alle kinderen dit lied uit volle borst van zodra ze de parking op reden en vrolijk zingend het park binnen stapten. Volwassenen en tieners kennen de melodie ‘Bellewaerde Bellewaerde’ allen nog, maar de kleinsten hebben er nog nooit van gehoord. Naar aanleiding van de 55e verjaardag wordt er een hedendaagse remix gemaakt van het liedje, waarvan het resultaat binnenkort zal te horen zijn!

Nieuw in 2009

Bellewaerde Park pakt in 2009 uit met niet één, maar twee nieuwe films in de 4D cinema! In de 4D cinema kan je dankzij speciale brilletjes beelden met dieptezicht kan bekijken, maar er is méér! Er zijn ook externe effecten die je als toeschouwer ervaart vanuit je dynamische cinemazetel. De zetels bewegen zelf mee, en er zijn speciale effecten zoals luchtstroming, gekietel aan de benen en watereffecten. Dit jaar worden de nieuwe films “Cosmic Coaster” en “Jett & Jin” getoond in de 4D cinema. Deze films zullen afwisselend getoond worden.

Synopsis 4D film: Cosmic Coaster:
Maak je klaar voor het ritje van uw leven! Nadat je jouw gordel stevig hebt vastgemaakt, zoef je aan hoge snelheid weg door de ruimte! De futuristische achtbaan op Mars bezorgt je een echte kick. Hou je stevig vast als je naar beneden duikt van een steile helling of wanneer je een looping van 360 graden ziet aankomen. Wind en strobo effecten zorgen ervoor dat je het gevoel hebt alsof je op een echte achtbaan zit!

Synopsis 4D film: Jett & Jin:
Join Jett is een jongen met een grote verbeelding. Nadat hij zijn schoolbus heeft gemist, beslist hij om samen met zijn kat Jin hun zelfgemaakte rugzak aan te trekken waardoor ze naar school kunnen vliegen. Voel de adrenaline wanneer je naast de auto’s raast en boven gebouwen vliegt. Ervaar de trillingen van dit explosieve avontuur en bovenal: wees niet te laat op school!


Info: www.bellewaerdepark.be

Bellewaerde Park demonstreert werking noodplan
Share
Auteur: Vincent De Vriendt @ 16 Feb 09

Veiligheid is in dé absolute topprioriteit. Om de veiligheid voor de personeelsleden en de bezoekers te garanderen wordt er niets aan het toeval overgelaten. Daarom investeert Bellewaerde Park zowel in veiligheids-infrastructuur, als in opleiding van de medewerkers. In dit kader werd vanmiddag een demonstratie georganiseerd m.b.t. de werking van het intern noodplan, in samenwerking met een 60-tal medewerkers van de brandweer en het Rode Kruis.

Opleiding

In het kader van veiligheid worden jaarlijks diverse opleidingen georganiseerd voor de technische ploegen, maar ook voor attractiebedieners en horecamedewerkers. Zo wordt in samenwerking met de brandweer een aantal keer per jaar een brandopleiding voorzien, waar bepaalde praktische proeven aan bod komen, zoals het blussen van een frietketel.

Demonstratie werking noodplan

Bellewaerde Park beschikt over een accuraat noodplan, met alle informatie, richtlijnen en procedures om een gestructureerde evacuatie en hulpverlening te kunnen bieden bij een eventuele noodsituatie. Om proactief te kunnen handelen organiseerde de Interne Dienst Preventie en Bescherming van Bellewaerde Park vanmiddag een praktische opleiding m.b.t. de werking van dit noodplan. Bij deze demonstratie werden niet alleen personeelsleden van het park betrokken, maar werd ook samengewerkt met externe hulpdiensten. De demonstratie werd uitgevoerd volgens ‘stop & go’ scenario, d.w.z. dat de opleiding kon stilgelegd worden om te overleggen, en er daarna opnieuw tot actie werd overgegaan.

Scenario demonstratie

Vooraf werd een scenario opgemaakt dat vanmiddag werd uitgevoerd door figuranten die fungeerden als bezoekers. Het noodplan trad hierbij in werking met de technische diensten van Bellewaerde Park en de hulpdiensten van het Rode Kruis Ieper (waaronder een delegatie van 7 V.O.S.’ers) en de brandweer van Zonnebeke en Ieper. Volgens het scenario ontstond er een brand in de keuken van restaurant Buffalo, waarbij 4 slachtoffers (figuranten) vielen. Het scenario voorzag dat het Mexicoplein en de omringende attracties 4D cinema en El Volador zonder stroom vielen ten gevolge van de brand.
In de 4D cinema was het dus donker en werd er gesimuleerd dat een kledingstuk van een van de figuranten vuur vatte door een aansteker, die werd gebruikt om bij te lichten. Hierdoor ontstond er rook in de zaal en werden een aantal aanwezigen bedwelmd. Op hetzelfde moment was El Volador tot stilstand gekomen en moesten de figuranten (leden van de jeugdbrandweer Ieper) in deze attractie geëvacueerd worden door het klimteam van brandweer Zonnebeke, bijgestaan door de technische ploegen van Bellewaerde Park.

Uitvoering demonstratie

Om 14u werd het startschot voor de demonstratie gegeven en werden de hulpdiensten verwittigd. Van zodra de eerste brandweerwagen ter plaatse was werden de slangen uitgerold en werden de slachtoffers (V.O.S.’ers* van het Rode Kruis) uit het restaurant Buffalo geëvacueerd. Hetzelfde scenario gebeurde in de 4D cinema. Intussen werd een V.M.P. (Vooruitgeschoven Medische Post) van het Rode Kruis opgezet om de figurant slachtoffers en V.O.S.’ers* op te vangen en eerste hulp toe te dienen.
Het klimteam zorgde voor een vlotte evacuatie van de attractie El Volador, waarbij een 12-tal figuranten van de jeugdbrandweer één voor één werden geëvacueerd met de ladderwagen. De oefening duurde ruim 1u30 en werd achteraf geëvalueerd en besproken met alle verschillende partijen.

Conclusie

Het is van cruciaal belang om voorbereid te zijn op alle mogelijke scenario’s, en daarom zijn dergelijke opleidingen een must! Niet alleen voor het personeel van Bellewaerde Park, maar ook voor externe hulpdiensten is het belangrijk om de werking van het noodplan van Bellewaerde Park goed te kennen, om zo snel en adequaat mogelijk te kunnen handelen. Dit soort oefeningen zullen daarom in de toekomst zeker herhaald worden.

Info: www.bellewaerdepark.be

Back to the workfloor in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Nick Jespers @ 19 Aug 08

Donderdag 21 augustus laten in Bellewaerde Park “die van de bureaus” eventjes hun kantoor voor wat het is en trekken ze het attractiepark in om het werk op het terrein aan de lijve te ondervinden. Directieleden, managers, verkopers,.. allemaal ruilen ze hun gewone dagtaak voor een job in het park. Bezoekers zullen hen tijdens deze vierde editie van ‘Back to the workfloor’ aan het werk zien als horecamedewerker, attractiebediener, papierraper en mecanicien.

Delphine wordt mecanicien

De meest opmerkelijke verandering van werkomgeving is deze van Delphine Depondt. Zij is in het dagelijkse leven Commercieel Medewerkster van het Ieperse familiepark, maar gaat donderdag om 6 uur ’s morgens samen met de mecaniciens van de Technische Dienst op pad in het park.

Zowel voor Delphine als voor de mecaniciens is het een primeur, want nooit eerder was er een dame aan de slag in deze afdeling. Het blijft dan ook afwachten wat hun ervaringen zullen zijn. Misschien ruilt Delphine wel voor altijd haar bureau voor een plaatsje in het technische team…

Algemeen Directeur wordt papierraper

Voor de Algemeen Directeur, Rudy Hulsman, is het de eerste ‘Back to the workfloor’ ooit. Hij laat donderdag de deur van zijn kantoor gesloten en trekt het park in als papierraper. De hele dag zal hij met borstel en vuilnisblik in de weer zijn om de wandelpaden van het pretpark net te houden.

Retail Manager wordt attractiebediener

De Retail Manager, Adriaan Van der Heide, laat zijn souvenirshops en games even voor wat het is en wordt een dagje attractiebediener van de Piratenboot. Benieuwd of het bedienen van een attractie moeilijker is dan het beheer van alle winkelpunten van het park...

 

Tekst: Bellewaerde Park
Foto: Nick Jespers (ThemeParkVision)

Afrikaanse nocturnes in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Nick Jespers @ 1 Aug 08

Op zaterdag 9, 16 en 23 augustus opent Bellewaerde Park extra lang zijn deuren tot 22u. Koning Leeuw en een bevriende Afrikaanse stam nodigen iedereen uit om zich helemaal over te leveren aan het opzwepende ritme van djembes, dans en zang van een authentiek Afrikaans feest tijdens de zomernocturnes. Om 22u is er als afsluiter een spetterend vuurwerk boven het meer.

Afrikaanse nocturnes

Iedereen droomt er wel eens van… een uitgestrekte Afrikaanse vlakte met een adembenemende zonsondergang. Aan de horizon kuieren giraffen rustig door de savanne nagenietend van de laatste zonnestralen van de dag. Op de achtergrond begint een stam met zijn djembés de sfeer op te bouwen voor een heus Afrikaans feest.

De zomernocturnes van Bellewaerde Park staan dit jaar helemaal in het teken van Afrika en de savanne. Speciaal voor deze avondopeningen heeft het Ieperse familiepark een bevriende Afrikaanse stam uitgenodigd om extra animatie te brengen in het park.

Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops Afrikaanse djembe spelen of puur genieten van de authentieke Afrikaanse sfeer in de speciaal gethematiseerde Voodoo River. Het rustige boottochtje van de attractie wordt een ware ontdekkingsreis doorheen de jungle waar een Afrikaanse stam zich heeft gevestigd.

Afrikaanse barbecue en vuurwerk

Een feest zonder uitgebreide maaltijd kan niet… Het Afrikaanse stamhoofd nodigt iedereen uit om aan te schuiven aan de feestdis om te genieten van een Afrikaanse barbecue met de nieuwe Savanne als decor. De bezoekers kunnen bij het kookteam overdag inschrijven om ’s avonds deel te nemen aan de feestmaaltijd. Een spetterend vuurwerk boven het meer sluit de Afrikaanse nocturnes af.

Om tijd te winnen

Bellewaerde Park tickets kan je makkelijk online aankopen en onmiddellijk thuis afprinten. Zo hoef je niet meer aan te schuiven aan de kassa én kan je genieten van een voordeliger tarief! Ga naar www.ticket2fun.be voor de beste ticketdeal!

Info: www.bellewaerdepark.be

Tekst: Bellewaerde Park (Persbericht)
Foto's: Nick Jespers (ThemeParkVision)

Savanne officieel geopend
Share
Auteur: Nick Jespers @ 4 Jul 08

In aanwezigheid van eerste minister Leterme opende Bellewaerde Park gisteren, 3 juli 2008, het nieuwe parkdeel ‘Savanne’. Het nieuwe gebied omvat naast nieuwe stallen voor de dieren ook een uitgebreide ruimte waar de dieren kunnen ontspannen.

Gisteren, donderdag 3 juli 2008, ging het nieuwste parkdeel van Bellewaerde Park officieel open. Savanne bestaat ondermeer uit nieuwe dierenverblijven, een uitgebreide ruimte waar de verschillende dieren kunnen ravotten met elkaar en een uitkijktoren. Het volledige gebied is bijna 3.000 m² groot en kostte Bellewaerde Park zo’n 800.000 euro.

Op de uitkijktoren, dat je 2,5 meter boven de grond brengt, hebben de bezoekers een overzicht op de speelruimtes van enerzijds de giraffen, struisvogels en zebra’s en anderzijds de olifanten.

De olifanten hebben naast een aparte wandel- en rustruimte ook een zwembad gekregen. Het olifantenzwembad is 2,5 meter diep en heeft een inhoud van meer dan 40.000 liter!

De dieren

In de Savanne is er, zoals eerder vermeld, plaats voor olifanten, zebra’s, struisvogels en giraffen. Heel wat van deze dieren zijn nieuw in Bellewaerde Park. De vier zebra’s – Elias, Albert, Skippy en Wietse – zijn afkomstig uit Burgers’ Zoo, Nederland. Ze zijn allemaal één jaar jong en kunnen tot 30 jaar oud worden.

Ook giraffe Simone en Ghonda zijn afkomstig uit Burgers’ Zoo. Giraffe Zuri is opnieuw van de partij. Hij moest vanwege de werken tijdelijk verhuizen naar een ander dierenpark, Ouwehands Dierenpark, maar is nu terug in Bellewaerde Park.

Foto-album

Tijdens de persvoorstelling kreeg de aanwezige pers de kans om een kijkje te nemen in de nieuwe dierenverblijven. Daarnaast werd er ook heel wat extra animatie voorzien, zowel nabij de Savanne als tijdens de rondvaart in de attractie Voodoo River. Enkele foto's:

Info: www.bellewaerdepark.be

Tekst/bron: ThemeParkVision
Foto's: Nick Jespers (ThemeParkVision)

Doggy-day in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Nick Jespers @ 26 Mei 08

28 juni zal een speciale dag worden voor Bellewaerde Park. Het pret- en dierenpark voorziet naast de normale pretparkattracties ook attracties voor... honden. De Dog Day is een uniek evenement in de pretparkenwereld en is een samenwerking tussen VTM, Hupple en Bellewaerde Park.

Op zaterdag 28 juni 2008 staat de hond centraal in Bellewaerde Park. Op Dog Day voorziet het pret- en dierenpark verschillende attracties voor de aanwezige honden zoals bijvoorbeeld een doolhof of een zoektocht doorheen het ganse park.

Luxe-items

Naast deze honden-attracties voorziet het park ook talrijke extra’s voor de honden. In het wellness-center kunnen honden genieten van een massage of kunnen ze genieten in een... jacuzzi. En in de ‘Hupple Dog bar’ kunnen de honden  dan weer een hotdog ontdekken die speciaal ontwikkeld werd voor honden.

Bij de diverse stands op de evenementenweide kunnen de baasjes de nodige informatie vinden over de laatste trends en nieuwigheden.

Honden met een doel

In het dagelijkse leven is de hond niet weg te denken. Niet enkel als trouw huisdier, maar ook als harde werker. Er zijn verschillende demonstraties voorzien met ondermeer reddingshonden en blindbegeleide honden.

Superhond

Ook de finalisten van het VTM-programma ‘Superhond’ zullen aanwezig zijn. De finale van het programma zal op maandagavond 23 juni live uitgezonden worden vanuit Bellewaerde Park.

Praktisch

Dog Day vind plaats op 28 juni 2008, van 10 tot 18 uur. Een ticket kost € 5 voor de hond en € 26 voor het baasje. Voorverkooptickets voor deze dag kunnen gekocht worden bij Aveve. Een ticket kost bij Aveve € 22,50 voor het baasje, de hond mag met het Aveve-ticket gratis binnen.

De hond moet verplicht aan de leiband lopen in het pretpark. De hond mag het park in als hij (of het baasje) bij aankomst een ingevuld vaCCInatieboekje bij heeft. Er zullen ook enkele dierenartsen aanwezig zijn om de gezondheid van het dier te controleren vooraleer de hond het park betreed.

Info: www.bellewaerdepark.be

Tekst: Nick Jespers (ThemeParkVision)
Bron/foto: Bellewaerde Park

Clubdag in Bellewaerde Park
Share
Auteur: Geen geen @ 18 Feb 08

Clubdag 24 maart

Vanaf de paasvakantie gaat het pretpark in Ieper opnieuw open en op paasmaandag 24 maart 2008 wordt het seizoen alvast sportief ingezet met een heuse Club Brugge fandag!

Spelers en trainers komen allen naar Bellewaerde Park voor een dagje ontspanning. Op paasmaandag dus voor één keer geen training, noch titelstress voor Mathijssen, Sterchele of Stijnen, maar een dagje uit met de ploegmaats, met het gezin en natuurlijk met de supporters en fans!

 

Programma Clubdag

De supporters worden extra in de watten gelegd tijdens de Clubdag en zullen de kans krijgen om hun voetbalidolen persoonlijk te ontmoeten tijdens een handtekensessie, maar er is meer...

Tijdens de namiddag wordt één van de attracties gedurende een uurtje een echte Club Brugge-attractie! Alle supporters zullen op dat ogenblik de kans krijgen om samen met 2 spelers of trainers een ritje te maken in de Bengal Rapid River!

 

Tickets Clubdag: exclusief in voorverkoop

Vanaf vandaag start de ticketverkoop voor de Club Brugge fandag. Speciaal voor de fandag kan je voor slechts €19.50 naar Bellewaerde Park (normaal tarief: €26) én krijg je de kans om je voetbalidolen te ontmoeten in een unieke omgeving!

Je kan hiervoor terecht bij de dienst kaartenverkoop van Club Brugge, die zich bevindt in de Westtribune van het Jan Breydelstadion (bereikbaar via de hoofdingang in de Olympialaan). Voor meer info en openingsuren zie www.clubbrugge.be

 

Tickets zijn bovendien ook beschikbaar bij Dexia ticket shop en dit via de bankautomaten in bijna alle agentschappen van Dexia bank (te herkennen aan het Dexia ticket shop-logo).

Info: www.bellewaerdepark.be

Krijgt Bellewaerde een eigen SunParks?
Share
Auteur: Nick Jespers @ 12 Feb 08

Logo <a href='/NL/Park.asp?ParkID=107&LandID=4' _cke_saved_href='/NL/Park.asp?ParkID=107&LandID=4' _fcksavedurl='/NL/Park.asp?ParkID=107&LandID=4' TPVAUTOTAG='1'><a href='/NL/Park.asp?ParkID=107&LandID=4' _cke_saved_href='/NL/Park.asp?ParkID=107&LandID=4' _fcksavedurl='/NL/Park.asp?ParkID=107&LandID=4' TPVAUTOTAG='1'><a href='/NL/Park.asp?ParkID=107&LandID=4' _cke_saved_href='/NL/Park.asp?ParkID=107&LandID=4' _fcksavedurl='/NL/Park.asp?ParkID=107&LandID=4' TPVAUTOTAG='1'><a href='/NL/Park.asp?ParkID=107&LandID=4' _cke_saved_href='/NL/Park.asp?ParkID=107&LandID=4' TPVAUTOTAG='1'><a href='/NL/Park.asp?ParkID=107&LandID=4' TPVAUTOTAG='1'>Bellewaerde Park</a></a></a></a></a>De voorbije jaren doken er regelmatig geruchten op dat er een bungalowpark zou komen nabij Bellewaerde Park. Vandaag meldde de gedelegeerd bestuurder van SunParks dat zijn groep aan het onderhandelen is met Bellewaerde Park.

Christophe Jeannest – gedelegeerd bestuurder van SunParks – meldde in Waalse krant L’Echo dat zijn groep aan het onderhandelen is met Bellewaerde Park. De onderhandelingen voor een bungalowpark in de nabijheid van het pret- en dierenpark zouden reeds in een vergevorderd stadium zitten. Indien de gesprekken goed verlopen, zal het bungalowpark binnen vier jaar de eerste mensen kunnen ontvangen.

Wanneer deze formule in de smaak valt, wil Centre Parcs – de groep achter SunParks – deze formule ook aanbieden aan andere pretparken. In de ‘Compagnie des Alpes’-groep heeft onder meer Walibi World al jaren een succesvol bungalowpark. De Efteling opent binnen enkele jaren ook een gelijkaardig concept: Bosrijk.

Info: www.bellewaerdepark.be

Tekst: Nick Jespers (ThemeParkVision)
Foto: Bellewaerde Park

Giraffen vertrekken op vakantie
Share
Auteur: Nick Jespers @ 7 Feb 08

De giraffen van Bellewaerde Park vertrekken eerstdaags op vakantie. De dieren verblijven in andere dierenparken tot de werken voor het dierenproject ‘Savanne’ volledig voltooid zijn.

GiraffeBellewaerde Park beschikt momenteel over twee giraffen: Zuri en Margriet. Deze dieren krijgen vanaf de zomer het gezelschap van ondermeer zebra’s en struisvogels. Deze uitbreiding van het dierenaanbod en ruimte voor de dieren kadert in project ‘Savanne’.

Giraffen op vakantie

Om dit project te kunnen verwezenlijken gaan de twee giraffen op vakantie, zodat de dieren geen last ondervinden van de werken. Giraffe Margriet trekt richting Beekse Bergen, terwijl Zuri bij EKIPA zal verblijven. Wanneer de werken volledig voltooid zijn, komen beide dieren terug naar Bellewaerde Park en kunnen ze er hun nieuwe verblijven ontdekken.

EKIPA zal ook het vervoer van de giraffen verzorgen. Het is één van de drie erkende Europese bedrijven dat het vervoer van exotische dieren - zoals giraffen, olifanten en neushoorns - mag verzorgen. Ze verzorgen tevens ook voor tijdelijke opvang van dieren uit dierentuinen of zoos.

Vertrek

Giraffe Margriet vertrekt op dinsdag 12 februari. Als alles vlot verloopt vertrekt Zuri dezelfde dag, zo niet de volgende dag. Verwacht wordt dat de werken voltooid zullen zijn tegen de zomer.

Info: www.bellewaerdepark.be

Tekst: Nick Jespers (ThemeParkVision)
Foto: Bellewaerde Park

Succesvolle winter voor Bellewaerde Park
Share
Auteur: Nick Jespers @ 7 Jan 08

Tijdens de derde winteropening op rij mocht Winter Bellewaerde Park 75.000 bezoekers ontvangen, wat een drievoud is van de vorige edities. Dit succes is te danken aan de succesvolle voorverkoop en de bekendheid van het jaarlijkse winterevenement bij het publiek.

Succesvolle voorverkoop

Tot zondag 6 januari was Bellewaerde Park geopend voor de derde winteropening. De eerste twee weekends van december waren al veelbelovend, maar het grootste deel van de bezoekers kwam zoals verwacht tijdens de Kerstvakantie.

Drie jaar terug opende Bellewaerde Park als eerste pretpark in België zijn deuren tijdens de winter. Na drie jaar begint de sfeervolle winteropening bekend te raken bij het publiek en plannen velen een uitstapje naar Winter Bellewaerde Park tijdens de Kerstvakantie. Daarnaast lagen zowel de voorverkoop als de samenwerking met Aldi aan de basis van het succes van deze winteropening.
Winternocturnes goed voor 20.000 bezoekers.

De winternocturnes op vrijdag 28 en zaterdag 29 december waren zoals verwacht de toppers van de openingsperiode. Het familiepark bleef op beide dagen speciaal langer open tot 21u. Maar liefst 20.000 bezoekers kwamen de sfeer opsnuiven en genieten van de decoratieve sfeerverlichting en het spetterend muzikaal vuurwerk boven de ijspiste.

Bellewaerde Park is terug open vanaf 22 maart 2008.

Info: www.bellewaerdepark.be

Tekst: Bellewaerde Park
Foto: Nick Jespers (ThemeParkVision)

Bellewaerde Park viert de Dag van het kind
Share
Auteur: Geen geen @ 19 Nov 07

Morgen, op 20 november vieren we de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Naar aanleiding van deze dag organiseert Bellewaerde Park een tekenwedstrijd voor alle kinderen tot 12 jaar. Tijdens de kerst- en winteropening, op zaterdag 22 december 2007, worden alle deelnemers gratis uitgenodigd in Bellewaerde Park.

Internationale Dag van het Kind: 20 november

In 1989 werd het “Verdrag inzake de Rechten van het Kind” aangenomen door de Verenigde Naties. Sindsdien staat 20 november volledig in het teken van het kind. Eén van deze rechten stelt dat elk kind recht heeft op spel en vrije tijd (art. 31). 

Dag van het Kind in Bellewaerde Park: 22 december 2007

Gezien Bellewaerde Park er in de eerste plaats is voor de kinderen, wil het graag dit recht extra in het daglicht stellen.
Het familiepark zal daarom zijn eigen ‘Dag van het Kind’ organiseren en duizenden kinderen uitnodigen op 22 december om er naar hartelust te komen spelen en ravotten.
Op deze eerste zaterdag van de kerstvakantie staat Winter Bellewaerde Park volledig in het teken van het kind en worden de jonge bezoekertjes extra in de watten gelegd!

Tekenwedstrijd

Bellewaerde Park doet een oproep aan alle kinderen tot 12 jaar om een leuke tekening te maken met als thema ‘Kerst in Bellewaerde Park’. Inspiratie opdoen kan alvast met de afbeeldingen van de vrolijke kerstman en de sneeuwman op www.winterbellewaerdepark.be
De kersttekening moet vóór 30 november ingestuurd worden (poststempel geldt als bewijs) met op de achterzijde van de tekening duidelijke vermelding van de naam, adres en geboortedatum van het kind én een e-mailadres.
Alle inzendingen (max. 1 per kind) krijgen een e-ticket toegestuurd per e-mail waarmee ze op 22 december 2007 gratis toegang krijgen tot Winter Bellewaerde Park. Kinderen zonder e-mail adres krijgen een ticket thuis toegestuurd.
Alle tekeningen zullen op de Dag van het Kind een speciale plaats krijgen in het park!

Info: www.bellewaerdepark.be

Successeizoen voor Bellewaerde Park
Share
Auteur: Vincent De Vriendt @ 7 Nov 07

Bellewaerde Park heeft zondag zijn 53e seizoen succesvol afgesloten. Met een stijging van bijna 2% in omzet én bezoekeraantal kan er tevreden teruggeblikt worden op het voorbije pretparkseizoen. Bovendien wordt de 3e winteropening nu al volop voorbereid!

Seizoen 2007: +2%

In de lente nam Bellewaerde Park een zeer goede start: de nieuwe 4D film ‘Fly me to the moon’, maar ook het mooie weer in april waren bijzonder gunstig om het seizoen aan te vangen met de start van de paasvakantie.

De laatste jaren is het zomerzonnetje ons echter minder gunstig gezind en ook dit jaar was dat niet anders. De zomerse nocturnes in augustus en de mooie weekends in september hebben echter veel goedgemaakt en ook de  bijzonder succesvolle Halloween periode hebben ervoor gezorgd dat de balans positief is! De dieren waren dit jaar dé grote vedetten en ook de evenementen blijven goed scoren!

Dierenplezier in Bellewaerde Park

Nieuwe dieren én geboortes zorgden voor een groei in de dierenfamilie van  het park!
Sinds begin april kan je de doodshoofdaapjes van dichtbij bewonderen op het nieuwe apeneiland. Je kan er tussen de dieren wandelen, die heel sociaal zijn en zelfs op je schouder springen om kennis te maken. Eind augustus verwelkomden de dierenverzorgers nog een ander soort apen, nl lemuren of maki’s. En last but not least was er de blijde gebeurtenis bij de leeuwen, waar de familie is uitgebreid met 4 speelse welpjes!

Halloween: een ware publiekstrekker

De Halloween hype gaat gewoon verder! De succesvolle Halloweentrend was ook dit jaar niet te stoppen. Het record bezoekersaantal van vorig jaar werd geëvenaard met ruim 80.000 bezoeken tijdens deze griezelige najaarsperiode.

En het houdt niet op: Winter Bellewaerde Park

En er is nog meer goed nieuws! Voor de 3e editie van Winter Bellewaerde Park worden extra weekends toegevoegd voor nog meer winterpret! Het park zal dit jaar niet alleen open zijn tijdens de kerstvakantie: je kan al vanaf 8 december de gezellige kerst- en wintersfeer komen opsnuiven!

Het park wordt verdeeld in 2 grote themazones. In ‘kerstland’ wordt je ondergedompeld in een rood-groene gloed en het winterland staat garant voor prachtig wit besneeuwde landschappen en decors! Er zijn 20 attracties geopend en bovendien zijn er nog extra winterattracties en animaties zoals een gratis ijspiste en een kerstcircus. Op de nieuwe website www.winterbellewaerdepark.be vind je alle info en kan je nu al tickets bestellen tegen een voordelig tarief!

Info: www.bellewaerdepark.be

Wild Wild West Festival in Bellewaerde Park!
Share
Auteur: Nico Reynders @ 24 Sep 07

De twee laatste weekends van september nemen een honderdtal cowboys, indianen, meer dan 50 Belgian Terry’s Texas Rangers, een French Cancan-gezelschap... Bellewaerde Park in voor het Wild Wild West Festival !

Wild Wild West

Wild Wild West staat garant voor vier dagen western belevenissen in de Mexico en Far West zones.. Op elke straathoek kunnen de bezoekers Mexicanen, sheriffs en andere personages gewapend met revolvers en lasso’s tegen het lijf lopen.

Nieuw dit jaar is het optreden van een dansgroep die een adembenemende French Cancan-show brengt. Frivole rokken, ritselende stoffen, zwierende benen en indrukwekkende spagaten verbluffen de bezoekers van het Saloon.

Ondertussen verstoren een bende bandieten de rustige sfeer in de Westernzone. Er barst een vechtpartij los en er weelgalmen geweerschoten ! Onder de verbaasde blikken van de bezoekers rekenen de cowboys met elkaar af. Door de acrobatische stunten krijgen de bezoekers de indruk dat John Wayne verrezen is!

Het is feest op het Mexicoplein!

Countrymuziek en animaties geven de toon aan. Niet minder dan 25 folkloristische groepen, met koppelriemen, hoeden en foulards, komen de bezoekers entertainen met demonstraties van de populairste typische dansen: quadrille, square en contra dansen, oude populaire Amerikaanse dansen en line-dance.

8ste Texas Cavalerie Regiment

Op de weide van Bellewaerde Park, vlakbij Ingang C, hebben de Texas Rangers hun tenten opgeslagen. Uniek aan deze groep is dat deze samengesteld is uit gepassioneerde aanhangers die tijdens hun vrije tijd, op de waarheidsgetrouwe wijze het leven van de soldaten van het 8 ste Texas Cavalerie Regiment, een bataljon opgericht na de Secessieoorlog (1874), naspelen.

Zo promoten ze de “country & western way of living” tijdens culturele en sociale betogingen. De bezoekers van Bellewaerde Park zullen tal van hun oefeningen, zoals de sabelhantering, het kampleven, de inspectie van de troepen,… kunnen bijwonen

Programma

  • Een westerns decor
  • Personages uit het verleden : sheriffs, indianen, cowboys, mexicanen,...
  • 50 Texas Rangers van de vereniging ”Belgian Terry’s Texas Rangers Confederatie”. Informatie op www.bttrc.be
  • Meer dan 100 country-dancers waaronder ”The dakota dancers”, de “Crazy dancers of country music”, de “Burning boots”, “The Countrystars”. Dansdemonstraties: elke dag, om het half uur op het Mexicoplein
  • 15 French Cancan-dansers van  ” La Compagnie des Ballets de l’Hexagone” (elke dag in de Saloon : om het half uur vanaf 14 uur tot 18 uur)

Praktische Info

Wild Wild West :nog op 29 en 30 september 2007 van 10u00 tot 18u00

Giraf Grietje viert haar 10de verjaardag
Share
Auteur: Geen geen @ 1 Aug 07

Hiep, hiep, hiep, hoera, … er is er eentje jarig! In Bellewaerde Park wordt op woensdag 1 augustus 2007 de giraf Grietje 10 jaar. Om dit te vieren komt haar meter Margriet Hermans samen met haar dochter Celien de gelukkige feliciteren. 

Verjaardagsfeestje Grietje met Margriet

10 jaar terug werd Grietje in de stallen van het giraffenverblijf in Bellewaerde Park geboren. Ze werd overigens genoemd naar Margriet Hermans, maar haar naam werd afgekort naar Grietje. De giraf heeft het zeer naar haar zin en is met haar lieve en kalme karakter een van de lievelingen van het publiek en de dierenverzorgers.

Komende woensdag 1 augustus wordt Grietje omstreeks 14 uur door haar meter Margriet Hermans persoonlijk gefeliciteerd met haar verjaardag. Speciaal voor deze gelegenheid zorgt Bellewaerde Park voor een reuze groeten- en fruittaart.

Grietje in Bellewaerde Park

Grietje heeft samen met de andere Rothschild giraf, Zuri, haar vaste stekje in de Junglezone van Bellewaerde Park. De giraffen leven letterlijk met hun hoofd in de wolken en de volwassen dieren kunnen tot 5,5 meter groot worden. De vlekken op de pels van deze zoogdieren vormen een unieke tekening die kan vergeleken worden met de vingerafdruk van de mensen. Met hun zeer grote ogen zijn ze tevens in staat heel ver te kijken.

Dagelijks krijgen Grietje en Zuri een heerlijke vegetarische maaltijd voorgeschoteld, die bestaat uit wortels, ajuinen, hooi, krachtvoer en verse takken.

Training

Sinds kort zijn de verzorgers van Bellewaerde Park gestart met een speciale training van de giraffen. Deze training is gebaseerd op de psychologische denkwijze van operante conditionering. Aan de hand van positieve bekrachtiging willen de dierenverzorgers er toe komen dat de giraffen bepaalde gedragingen, bewegingen uitvoeren. Wanneer de dieren de gewenste beweging uitvoeren, worden ze op een aangename manier beloond met stukken fruit.

Momenteel worden de giraffen dagelijks getraind om ze kennis te laten maken met de handelingen. Wanneer de dieren volledig vertrouwd zijn geraakt met de training, zullen de dierenverzorgers in staat zijn om de giraffen gemakkelijker medisch te verzorgen en te transporteren.

Bron: Persbericht Bellewaerde Park

Bellewaerde Park denkt aan de dieren !
Share
Auteur: Vincent De Vriendt @ 27 Mei 07

Bellewaerde Park combineert van oorsprong reeds attracties, natuur en dieren. Het Ieperse familiepark schuift nu het welzijn van de dieren als prioriteit naar voor.

Bellewaerde Park lid van EAZA (European Association of Zoos and Aquaria)

Bellewaerde Park is trots te kunnen aankondigen dat ze sinds 2007 erkend zijn als lid van EAZA. Dit lidmaatschap is voor het park een officiële erkenning voor zijn kunnen en het bewijs dat het park voldoet aan de wettelijke normen voor dierenparken.

EAZA: deze Europese vereniging heeft als doel het bevorderen van het wetenschappelijk onderzoek, het sensibiliseren van het publiek voor het natuurbehoud en het vergroten van de samenwerking tussen dierentuinen en Aquaria door het opstellen van plannen voor de collecties en het natuurbehoud en dit via de Europese Programma’s voor bedreigde soorten (EEP)

Momenteel zijn er 138 EEP. Hiermee wil men het aantal dieren van zeldzame soorten handhaven op een niveau dat de bescherming van hun genetische aard toelaat.

De dierenparken werken samen om de kansen van voortplanting van de dieren te maximaliseren door ze te plaatsen in verschillende parken om zo te vermijden dat er problemen met de bloedverwantschap voorkomen. De parken verbinden zich ertoe om het charter betreffende de huisvesting, de voeding en de zorg voor de dieren te eerbiedigen en deel te nemen aan onderzoeks- en/of behoudprogramma’s.

2 jonge Rothschild Giraffen

Tana en Zawardi, de twee jonge Rothschild giraffen, beiden 3 jaar oud, worden dit weekend in Bellewaerde Park verwacht. Zij zijn afkomstig van een Deense zoo en komen Zuri vergezellen. Deze jonge knaap van anderhalf jaar verblijft reeds enkele maanden in het park.

Het verblijf van deze hoefdieren situeert zich in de Jungle zone van het park en kan 6 van deze zoogdieren huisvesten. Deze giraffen leven letterlijk met hun hoofd in de wolken en de volwassen exemplaren kunnen tot 5,5 meter groot worden. De vlekken op de pels van deze dieren vormt een unieke tekening die kan vergeleken worden met de vingerafdruk van de mensen. Met hun zeer grote ogen zijn ze tevens in staat heel ver te kijken. Met de komst van deze giraffen neemt Bellewaerde Park deel aan een van de EEP’s en hoopt binnen 2 à 3 jaar een blijde gebeurtenis in de giraffefamilie te kunnen aankondigen.

5 Saïmiris

Sinds de opening van het park in 2007 hebben 5 kleine zoogdieren afkomstig uit Amazonië, zich op een speciaal voor hen aangelegd eiland geïnstalleerd.

Deze prachtige kleine aapjes hebben een zeer opgewonden karakter en kunnen worden bewonderd op hun domein gelegen aan de oevers van de grote vijver nabij het restaurant “Canadian Tea Room.”

De Saïmiris zijn 30 à 50 cm groot en wegen ongeveer 600g. Ze hebben heel korte ledematen, een rond roze hoofdje bedekt met witte haren en vallen vooral op door hun dichtbegroeide staart. Deze Eekhoornaapjes verdienen hun bijnaam want ze huppelen op vier pootjes door de bomen. Ze zijn zeer sociaal, communiceren met klanken en geuren en zullen menig bezoeker kunnen bekoren!

Geleide schoolbezoeken achter de schermen

Juni is traditioneel de maand van de schoolreizen. Bellewaerde Park ontvangt jaarlijks duizenden leerlingen op schoolreis. Ook nu is het park er weer helemaal klaar voor!

Een schoolreis naar Bellewaerde Park staat niet alleen maar in het teken van plezier en fun. Bellewaerde Park wil de leerlingen duidelijk een educatieve boodschap meegeven door middel van zijn “Exotic Animal Days.”

Deze educatieve projecten bieden kinderen de kans om door middel van een geleid bezoek een kijkje achter de schermen te nemen. Een unieke kans! De rondleidingen zijn volledig aangepast aan het niveau en de leeftijd van de kinderen en worden als een uur spannende en boeiende les aan de scholen aangeboden.

Volgende zaken kunnen worden ontdekt tijdens de rondleidingen:

* Carnivoren: de unieke leefwereld van roofdieren en hun eetgewoonten hebben na de rondleiding in de coulissen geen geheimen meer. Dieren leren kennen en hun voedingspatroon begrijpen is een belangrijke stap naar het respecteren van hun natuurlijke leefwereld.
* Reuzen en lilliputters: we lopen even langs bij de reusachtige giraffen, de schattige stokstaartjes, de welgemanierde olifanten en babbelende wallaby’s. Tijdens deze fascinerende ontdekkingstocht vertellen onze gidsen over de aparte eetgewoonten van deze mini- en maxi-vegetariërs en de manier waarop ze ter wereld komen. De cyclus van het leven ontdekken is een must voor groot en klein…
* Haa2ooh: wie kent ons natuurlijke waterzuiveringssysteem? Dat doet onzichtbaar zijn werk, maar is wel essentieel voor Bellewaerde Park en voor het milieu! In de rondleiding mogen de leerlingen een kijkje nemen achter de schermen van het pretpark. Ze worden meegevoerd met het afvalwater tot in het zuiverende rietveld en krijgen een antwoord op al hun vragen over het afvalwater van Bellewaerde Park, het rietveld en waterzuivering.


Geïnteresseerden kunnen alle informatie raadplegen op onze website www.bellewaerdepark.be/groepen en doorklikken op de rubriek ‘scholen’.

En voor 2008 …

Momenteel zullen de bezoekers reeds versteld staan van de effectieve transformaties die zich in de zone van de herten, damherten en lama’s voordoen. Eveline Dewolf, Hoofddierenverzorger, bijgestaan door een hele ploeg verzorgers en technici zijn volop aan het werken aan de inrichting van dit gedeelte om in 2008 de bezoekers in een nieuw dierenpark te verwelkomen…later meer.

Bron: Persbericht Bellewaerde Park

2007 - Bellewaerde Park zet voet op de maan !
Share
Auteur: Geen geen @ 27 Maa 07

Ieper, 27 maart 2007 - “Er was een aap nodig om de mens in de ruimte te krijgen, maar 3 vliegen volstaan om hem terug te brengen !” Bellewaerde Park start het nieuwe seizoen 2007 met de lancering van een nieuwe 4D film ‘Fly me to the Moon’ !


NIEUW ! ‘Fly Me to the Moon’

Foto uit Fly me to the moon 1 copyright nWave Drie kleine vliegjes - Nat en zijn vriendjes I.Q. en Scooter - bouwen een mini raket dichtbij Cape Canaveral waar Apollo 11 klaarstaat op de lanceerbaan. Nat herinnert zich de krachttoeren van zijn grootvader in de luchtvaart en zou ook een ruimteheld willen worden. Hij overtuigt zijn vriendjes om samen met hem aan boord te glippen van Apollo 11 door zich te verbergen in de helmen van de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins…

Deze nieuwe animatiefilm, gerealiseerd door Ben Stassen en geproduceerd in Brussel door nWave Studios, is een knotsgek avontuur en het relaas van een geweldige ruimtereis. 

Wil je meer te weten komen over het bedrijf achter de film, nWave. Lees dan snel dit tpv-artikel.

 

 

De 4D cinema : een attractie die de zintuigen prikkelt

4D cinema zaal van BellewaerdeDe 4D cinema van Bellewaerde Park is de familieattractie bij uitstek. Zijn originaliteit en zijn bijzondere kenmerken zorgen voor een totale onderdompeling in de film. De toeschouwer wordt voor eventjes acteur. In de zaal staat een scherm van 45m² en er is plaats voor 132 bezoekers.
Bij het binnenkomen krijgen de toeschouwers een gepolariseerde bril. Dankzij deze bril creëert men de illusie van het reliëf zicht. Daarenboven zorgt een beeld van ongeëvenaarde kwaliteit en de HD waarmee men een versterkt geluid kan brengen, voor het totale 3D effect. Vanaf het begin van de film zijn het de toegevoegde speciale effecten - het bewegen van de zetels van voor naar achteren, de trillingen, de wind, de waterdruppels en het gekietel aan de benen - die samen de fysieke sensaties vormen. De samenstelling van al deze effecten zorgt voor de 4D dimensie en de toeschouwer wordt letterlijk ondergedompeld in het verhaal.

“Het zit in de familie. In Bellewaerde Park is het altijd leuk om samen met de familie op bezoek te komen en de 4D cinema, zeer in trek bij volwassenen, jongeren en kleuters, beantwoordt volledig aan de vraag van de bezoekers om met de ganse familie te kunnen ontdekken en genieten. Deze attractie is overdekt en men kan tevens de film vervangen en aanpassen aan het thema van het moment. ‘Fly me to the Moon’ opent het seizoen 2007. Een primeur voor België, want de film komt pas deze winter uit in de grootste bioscoopzalen.” zegt Filip De Witte, Algemeen Directeur van Bellewaerde Park.

 

NIEUW ! Bellewaerde Park verwelkomt 5 saïmiris

Enquêtes hebben uitgewezen dat de bezoekers enorm genieten van de groene, natuurlijke omgeving in Bellewaerde Park en van de dieren in semi-vrijheid (giraffen, olifanten, tijgers…).

Dit jaar wordt de dierenfamilie uitgebreid met 5 kleine doodshoofdaapjes (saïmiris) afkomstig uit Amazonië. Speciaal voor hen werd er een nieuw eiland aangelegd binnen het park.
Vanaf 31 maart zijn deze levendige kleine vriendjes te bewonderen op hun domein aan de oevers van de vijver, dichtbij het restaurant “Canadian Tea Room”
De Saïmiris zijn 30 à 50 cm groot en wegen ongeveer 600g. Ze hebben heel korte ledematen, een rond roze hoofdje bedekt met witte haren en vallen vooral op door hun dichtbegroeide staart. Deze Eekhoornaapjes verdienen hun bijnaam want ze huppelen op vier pootjes door de bomen. Ze zijn zeer sociaal, communiceren met klanken en geuren en zullen menig bezoeker kunnen bekoren!

 

Praktische informatie
Bellewaerde Park is open vanaf 31 maart 2007

 

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.