Megafobia (Oakwood Theme Park)

Omschrijving attractie

Megafobia is een houten achtbaan die vaak als een van de beste houten achtbanen van Europa wordt genoemd, voornamelijk ten tijde van de opening ervan. Deze achtbaan heeft veel kleine airtimeheuvels en scherpe bochten en laat de inzittenden regelmatig van hun stoel loskomen, zeker op de eerste twee afdalingen.

De opening van Megafobia was een belangrijke stap in de geschiedenis van Oakwood. Door de steeds groter wordende concurrentie in Groot-Brittannië, met achtbanen als Nemesis of Big One, voelde ook het Welshe pretpark zich genoodzaakt om met een stevige klepper uit te pakken. Het park, dat voorheen enkel familieattracties had, zette zich dus op de kaart met een houten achtbaan, een type waarvan de meeste exemplaren in het Verenigd Koninkrijk dateren van voor de jaren '50. Als bouwer trad Custom Coasters International (CCI) op, dat voordien enkel in de Verenigde Staten achtbanen bouwde. CCI wilde zich met deze baan ook in Europa in de kijker zetten en haalde dus alles uit de kast. Later bouwde CCI Tonnerre de Zeus voor Parc Astérix en de houten achtbanen van PortAventura. In 2002 ging het bedrijf failliet. Enkele ontwerpers gingen verder met het bouwen van houten achtbanen onder de naam The Gravity Group.

Megafobia is een attractie waar Oakwood erg trots op is. Het park pakt graag uit met het feit dat deze coaster verkozen is tot beste houten achtbaan van het Verenigd Koninkrijk. Ter ere van de twintigste verjaardag van de baan werd een schaalmodel van Megafobia, gemaakt uit wilgentakken, geplaatst op de rotonde bij de ingang van het park.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Wooden Coaster
Bouwer:
CCI
Opening: 1996
Hoogte: 26 meter
Lengte: 901 meter
Topsnelheid: 77 km/u
Aantal inversies: 0
Aantal voertuigen: 2 treinen met 24 passagiers per trein

Foto's