NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Afrika Foto-Safari Terug naar lijst


Omschrijving

In een oldtimer – voor de gelegenheid voorzien van een zebramotief – ga je op safari in deze interactieve attractie. De zitjes voorin zijn voorzien van een fotocamera, waarmee je mooie foto's moet proberen maken van de vele dieren die je onderweg tegenkomt. De dieren zijn elk voorzien van lichtgevende targets: als je met je camera hierop richt en op de knop drukt, kun je een effect starten: de dieren bewegen of maken geluid.

Naast de vele dieren je buiten kunt zien, is er ook een kort overdekt stukje. Deze darkride-scène stelt niet veel voor, buiten wat muurschilderingen en een kleine scène, bevolkt door menselijke figuren en een reuzenspin.

Deze attractie was één van de eerste attracties waarmee Rasti-Land in 1973 voor het eerst zijn poorten opende. De attractie, toen nog met de naam 'Oldtimerbahn', baadde toen al in Afrikaanse sferen. De dieren die je onderweg tegenkwam, waren gemaakt uit Rasti-blokjes, de bouwsteentjes waar Rasti-Land oorspronkelijk zijn naam aan dankt. De gelijkenis met de bekende safari-attracties uit de concurrende Legoland-parken van die tijd (zie de originele Lego Safari en het exemplaar in het voormalige Legoland Sierksdorf, kan natuurlijk moeilijk aan toeval worden toegeschreven.

De Rasti-blokjes verdwenen in de loop der jaren uit het park (en uit de handel, al werd de productie in 2007 opnieuw opgestart), maar de oldtimers bleven trouw de bezoekers rondrijden. In 2015 gaf het Nederlandse Lagotronics de attractie een verdiende make-over, waarbij het interactief element (de 'Magic Photo Cameras' werd toegevoegd). Sindsdien kun je ook je behaalde punten aflezen op een scherm aan de uitgang van de attractie.

Specificaties

Type attractie: Rondrit
Model: Oldtimer-Park
Bouwer:
Gebrüder Ihle Bruchsal
Opening: 1973
Lengte: 225 meter
Aantal voertuigen: 5 auto's met 4 passagiers per auto
Speciale elementen: 64 targets
Minimum leeftijd zonder begeleiding: 8 jaar

Foto's