Matterhorn-Blitz (Europa-Park)

Omschrijving attractie

'Matterhorn Blitz' is een van de toppers in het Zwitserse themadeel van Europa-Park. Deze zogenaamde 'wild mouse' kan je tegenwoordig in vele pretparken terugvinden, maar slechts weinigen wisten een dergelijke achtbaan zo volledig uit te werken als Europa-Park. Dat deze attractie gethematiseerd werd naar een Zwitserse boerderij, wordt al meteen in de wachtruimte duidelijk.

Het pad kronkelt langs allerlei Zwitserse chalets en werkelijk overal zie je vrolijke dieren. In het laatste gedeelte van de wachtruimte betreedt je het interieur van de boerderij, waar het fijne sfeertje moeiteloos wordt doorgetrokken. Ondanks de relatief lage capaciteit wordt het aanschuiven dus zo aangenaam mogelijk gemaakt. En ook de rit is het wachten waard: na een leuke verticale lift volgt een erg diepe afdaling. De rest van de rit bestaat uit een groot aantal haarspeldbochten en enkele aangename drops. Een absolute aanrader voor families!

Advies voor mindervaliden

* Uit veiligheidsoverwegingen laten de experts van het TÜV geen mensen met een lichamelijke handicap, rolstoelgebruikers en blinden toe op Matterhorn Blitz.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Wild Mouse
Bouwer:
Mack AG
Opening: 1999
Hoogte: 16 meter
Lengte: 383 meter
Topsnelheid: 56 km/u
Aantal inversies: 0
G-Krachten: 2,5 G
Ritduur: 3 minuten en 5 seconden
Aantal voertuigen: 12 treinen met 4 passagiers per trein
Speciale elementen: Verticale lift
Minimum lengte: 120cm
Minimum leeftijd: 6 jaar

Foto's