Eurosat (Europa-Park)

Omschrijving attractie

Naast absolute blikvanger 'Silver Star' is 'Eurosat' de tweede topper in het Franse themagebied. Deze baan ademt het eighties-sfeertje in alle opzichten uit. Naast enkele toegevoegde effecten en een nieuwe soundtrack is Eurosat dan ook onveranderd gebleven sinds de opening in 1989. Met ongeveer 1900 passagiers per uur is het eigenlijk nooit lang wachten bij Eurosat: laat je dan ook niet afschrikken door de grote massa die vaak staat te wachten om deze zilveren bol te betreden.

De attractie zelf behoort tot de meest intense belevenissen in Europa-Park. Eurosat kent weinig grote afdalingen, maar wekt toch best hoge snelheden op. In combinatie met de plotse bochten staat dit vaak voor een erg turbulent ritje langs lasereffecten en kometen. De erg pittige eindrem moet je er wel bij nemen...!

Leuk detail is dat 'Eurosat' getransformeerd wordt naar het seizoen. Tijdens het reguliere zomerseizoen speelt er een stevige technobeat en is de ruimtevaart het hoofdthema. In het najaar verandert 'Eurosat' in de grootste pompoen ter wereld en worden zowel interieur als muziek aangepast aan Halloween. Zelfs tijdens de kerstperiode kan je genieten van een geheel unieke 'Eurosat'!

Op het einde van het zomerseizoen van 2017 sloot deze attractie met een speciaal evenement. In 2018 heropent er een nieuwe attractie in de bekende bol: een verbeterde kopie van de huidige baan in Moulin Rouge thema. Meer info kan je hier vinden.

Advies voor mindervalide bezoekers

* Uit veiligheidsoverwegingen laten de experts van het TÜV geen mensen met een lichamelijke handicap, rolstoelgebruikers en blinden toe op Eurosat.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Indoor Steel Coaster
Bouwer:
Mack AG
Opening: 1989
Gesloten: 5/11/2017
Hoogte: 26 meter
Lengte: 900 meter
Topsnelheid: 60 km/u
Aantal inversies: 0
G-Krachten: 4,00 G
Ritduur: 3 minuten en 18 seconden
Aantal voertuigen: 7 treinen met 16 passagiers per trein
Speciale elementen: Spiraallift, laser- en lichteffecten
Minimum lengte: 120cm

Foto's