Pegasus (Europa-Park)

Omschrijving attractie

Hoewel je in Europa-Park een groot aantal familiale rollercoasters vindt, is 'Pegasus' misschien wel het beste voorbeeld van een attractie die voor het hele gezin geschikt is. Deze achtbaan - gesitueerd tussen de steunpilaren van watercoaster 'Poseidon' - werd speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar, maar biedt ook voor de iets oudere kinderen een bijzonder fijne rit.

Vooral de eerste afdaling en daarop volgende bochtencombinatie is niet te onderschatten. Dankzij de erg comfortabele zitjes en het speciale beugelsysteem is deze rollercoaster echter al geschikt voor kinderen met een lichaamslengte van 1 meter. Dankzij de ietwat verscholen ligging in een uithoek van Europa-Park, is het hier bovendien zelden lang aanschuiven! In 2016 kon je ook de VR-bril opzetten om een extra beleving te ervaren, maar na evaluatie werd deze geschrapt. Nu keert dit enkel terug tijdens de Halloween events.

Advies voor mindervaliden

* Uit veiligheidsoverwegingen laten de experts van het TÜV geen mensen met een lichamelijke handicap, rolstoelgebruikers en blinden toe op Pegasus.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Stalen achtbaan
Model: YoungStar Coaster
Bouwer:
Mack AG
Opening: 2006
Hoogte: 15 meter
Lengte: 400 meter
Topsnelheid: 65 km/u
Aantal inversies: 0
Ritduur: 1 minuut en 10 seconden
Aantal voertuigen: 2 treinen met 18 passagiers per trein
Minimum lengte: 100cm
Minimum leeftijd: 4 jaar

Foto's