Voletarium (Europa-Park)

Omschrijving attractie

Europa-Park opende in 2017 zijn grootste investering in één attractie ooit. Europa's grootste vliegsimulator neemt bezoekers mee in een verhaal over 2 broeders geobsedeerd door de luchtvaart en die nu de vliegervaring aanbieden in hun tot museum omgebouwde werkplek. Deze ervaring biedt een vlucht over iconische zichten uit alle hoeken van Europa.

Voletarium (daarvoor Project V genoemd) heeft twee showcomplexen. Elk showcomplex beschikt over een scherm in de vorm van een verticaal geplaatste koepel van 16 meter hoog en 21 meter breed. Wanneer de attractie in werking is, hangen per complex 7 gondels voor elk 10 personen verdeeld over drie etages in dit koepelscherm. Met ongeveer tien ritten per uur komt de theoretische maximumcapaciteit dan op 1400/uur te liggen. De attractie is een investering van 25 miljoen euro, de grootste voor één attractie tot op heden.

Gezien de locatie kan het vrij druk zijn 's ochtends bij deze attractie. In dat geval zal er een automaat actief zijn waar je een terugkeer ticket kan verkrijgen (een soort Fastpass systeem zoals bij Disneyland Parijs), waarmee je op een later tijdstip tijdens de dag kan terugkeren. Indien je dus niet bij de allereersten bent, is dit aan te raden om lange wachttijden te vermijden.

Deze attractie heeft een Single Rider wachtrij

Advies voor mindervaliden

* Aan de linkerkant van de ingang van de attractie kunnen rolstoelgebruikers een ticket verkrijgen om de attractie via de speciale ingang te doen. Indien je instaat bent om plaats beveiligd te nemen in de gondels, is dit mogelijk. Zo niet, dan kan de film bekeken worden vanuit de rolstoel op een special voorzien platform.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Flying Theatre
Opening: 2017
Ritduur: 4.5 minuten
Minimum lengte: 100cm
Minimum leeftijd: 4 jaar

Foto's