Liseberg

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Kris Peeters.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Kris via Kris@pretparken.be.

Attractie: Sagoslottet Terug naar lijst


Omschrijving

Sagoslottet was een antieke ietwat verouderde darkride. In de attractie passeerde je in een bootvormige gondel die wat deed denken aan de peter pan-attractie uit Disneyland parijs langs verschillende taferelen uit bekende sprookjes. De attractie was te vinden dichtbij de zuidelijke ingang van het park. De attractie was onder fans ook berucht om de muziek die tijdens de rit te horen was. Liseberg gebruikte namelijk zonder enige schroom dezelfde de muziek die voor Eftelings Droomvlucht gecomponeerd was, zonder dat het park daar ooit toestemming voor had gevraagd of gekregen.

Uiteindelijk heeft Sagoslottet in 50 seizoenen afgerond 19 miljoen bezoekers mogen ontvangen. Delen van de decors werden bewaard en soms functioneel ingezet gedurende de halloweenperiode.

Sinds 2018 loopt de baan van dive coaster Valkyria op de plek van de voormalige darkride. Een geestelijke opvolger kreeg de attractie met enig uitstel in 2021 Underland. Met die nieuwe rondrit rond het geheime leven van konijnen onder de grond telt Liseberg terug een echte darkride.

Specificaties

Type attractie: Hangende darkride
Model: Double Deck Dreamland Ride
Bouwer:
Schwarzkopf
Opening: 1968
Gesloten: 2017
Lengte: 192 meter
Topsnelheid: 4 km/u
Aantal voertuigen: 15 gondels met 2 passagiers per gondel
Minimum lengte zonder begeleiding: 110cm

Foto's