Auteur: Michiel De Sutter - Gepubliceerd: 29 Jun 11, 15:04
Share

Tiger Express opent in La Mer de Sable

Bezoekers kunnen sinds vorige week genieten van een nieuwe achtbaan in het Franse parkje La Mer de Sable. Tiger Express opende reeds dit weekend zijn deuren voor soft-openingen, op vrijdag 1 juli wordt de attractie officiëel ingehuldigd. De nieuwe achtbaan is een Wilde Muis-achtbaan, die eerder zijn strepen verdiende als Flying Dutchman Goldmine in het Nederlandse pretpark Walibi Holland.

 

 


Tiger Express

Deze wilde muis-achtbaan heeft een zeer mooi en origineel thema mee gekregen. De baan is gethematiseerd naar het Amerikaanse Wilde Westen, maar met een Chinese toets. Het verhaal rond de achtbaan verklaart ook waarom het park deze thematisatie heeft gekozen. Het verhaal gaat over een Chinese immigrant, Tiger, die als spoorwegarbeider zijn geluk zoekt in het Wilde Westen. Na een aantal jaren kan hij zijn eigen winkel beginnen, die al snel uitgroeit tot de grootste winkel van de regio. De klanten vinden echt alles bij Tiger, waardoor de nood achter een gemakkelijk systeem om de producten te verzamelen alleen maar stijgt bij elk extra product dat je kunt kopen.
Met zijn achtergrond en expertise van de spoorwegen ontwikkeld Tiger een transportsysteem met verschillende karretjes op een rails, waarbij hij op een snelle en efficiënte manier zijn goederen kan verdelen.


Compagnie des Alpes

La Mer de Sable maakt net als Bellewaerde Park, Walibi Belgium en Walibi Holland deel uit van de Franse investeringsgroep Compagnie des Alpes. Hierdoor is het niet onlogisch dat bepaalde attracties van park verwisselen om zo bepaalde parken een completer gamma van attracties te geven en andere van hun over-aanbod af te helpen. Dit is dus ook gebeurd met de Flying Dutchman Goldmine, deze is afgebroken in Walibi Holland en opnieuw opgebouwd in La Mer de Sable. De baan is dus een tweedehands baan, al heeft La Mer de Sable geen grote kosten moeten doen omdat de baan reeds in het bezit was van de groep. Hierdoor heeft het park meer kunnen investeren in thematisatie, en die mag er best wezen.

 

 

Tekst: ©2011 Michiel De Sutter - Pretparken.be
Foto’s: ©2011 Newsparcs.com (via Facebook)