Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 19 Jan 16, 12:42
Share

Gisteren onthulde het pretparkresort PortAventura met een video meer details over het nieuwe pretpark Ferrari Land dat in 2017 zal openen. Zo werd meer informatie bekende gemaakt over de indrukwekkende achtbaan en over wat we nog zoal allemaal gaan kunnen terugvinden in het park.

De nieuwe, indrukwekkende achtbaan zal een 'vertical accelerator' achtbaan worden die een hoogte bereikt van 112 meter hoog, goed voor een Europees record. De treintjes zullen gelanceerd worden van 0 naar 180 kilometer per uur in vijf seconden wat alweer een Europees record op naam van Ferrari Land betekent. De baan wordt in totaal 880 meter lang, heeft een theoretische capaciteit van 1.200 personen per uur en wordt gebouwd door Intamin.

Ook over de andere attracties is er nu meer duidelijkheid. Samen met de belangrijkste attractie van Ferrari Land, de spectaculaire achtbaan, komen er ook twee S&S vrijevaltorens van elk 55 meter hoog, een 570 meter lang racecircuit en acht simulators waarin je aan een F1-race kan deelnemen. Naast deze attracties zullen er ook restaurants komen en een souvenirshop.

De bouw van het park is reeds begonnen. Voorbije week verschenen de eerste supports:

 

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © PortAventura, PA Community