Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 19 Aug 16, 12:14
Share

Er zijn aanwijzingen dat Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld, dit jaar voor het eerst opgebouwd zal worden in het Verenigd Koninkrijk. Eerder dit jaar verliet de legendarische achtbaan van Anton Schwarzkopf het thuisland Duitsland om in het Weense Wiener Prater opgebouwd te worden. 

Olympia Looping: de rest van het jaar

Nog niet lang geleden gingen er angstwekkende geruchten de ronde over het meesterwerk met de vijf loopings: eigenaar Barth zou ervan af willen en zelfs overwegen de baan te verkopen aan een land in het Verre Oosten. Olympia Looping zou niet meer de gewenste winst binnenbrengen, wat waarschijnlijk voornamelijk is vanwege de torenhoge transportkosten. Gelukkig voor de pretparkfans schijnt het dat Barth nu andere plannen heeft.

Het debuut van de achtbaan in Wenen was een grote, maar aangename verassing en in september zal de achtbaan zoals steeds opgebouwd worden op het Oktoberfest in München (17/09-02/10). Daarna zal de baan naar het noorden van Duitsland gaan om de kermis van Bremen (14/10-30/10) te bezoeken. Hoewel fans dachten dat Olympia Looping deze kermis deed op weg naar de Winterdom van Hamburg, de grote kermis die er jaarlijks in de winter plaatsvindt en waar de achtbaan al vaker stond, blijkt het nu dat deze niet op de lijst staat.

Olympia Looping in Winter Wonderland?

De geruchten en tekenen dat Olympia Looping dit jaar op de grote winterkermis van Londen zal neerstrijken zijn onmogelijk te negeren. Verschillende Duitse kermisfans spreken er met zekerheid over en ook een Facebookpagina van Winter Wonderland zelf hintte eerder dat ze dit jaar de nadruk zullen leggen op grotere attracties. Mochten de geruchten waar zijn, dan zou het ook verklaren waarom de achtbaan niet naar Hamburg gaat. Bovendien toonde Barth zijn bereidheid om gewaagde dingen met zijn sterachtbaan te doen toen hij hem maandenlang in het Praterpark liet staan. 

Winter Wonderland is een gigantisch populaire kermis in het Hyde Park, in het hartje van Londen. Een leuk detail: deze mega-kermis begon zo'n tien jaar geleden met de grootste achtbaan van Bufkens die in België reist: de Big Roller Coaster. Olympia Looping of niet, Winter Wonderland is zeker en vast de moeite voor elke kermisfan en loopt dit jaar van 18 november tot 2 januari.

Tekst: © Ignace Woinin - Pretparken.be // Foto's: © Ignace Woinin - Pretparken.be // Bron: Kirmesforum