Auteur: Kris Peeters - Gepubliceerd: 9 Jan 17, 21:21
Share

Legoland Billund komt met heel wat nieuwigheden in 2017.  Zo komen er in "Mini-land" de hoogste gebouwen ter wereld te staan, het grootste Lego-model komt ook terug naar Billund en we krijgen een uitbreiding van de vakantiehuisjes in het thema van Ninjago.

2016 was een topjaar voor Legoland Billund en het park wil deze trend verderzetten in 2017 met een reeks van kleinere nieuwigheden. Een grote verandering zal je gaan zien in Mini-land. Hier komen de allergrootste gebouwen van de wereld te staan, in miniatuurversie uiteraard, opgebouwd uit Legoblokjes. De gebouwen die er gaan komen zijn: Burj Khalifa (Dubai), Taipeh 101 (Taiwan), Shanghai Tower (China), Makkah Royal Clock Tower Hotel (Saudi-Arabië), One World Trade Center (USA) en de Eiffeltoren (Frankrijk).  De blikvanger zal natuurlijk de Burj Khalifa zijn met een hoogte van 5,5 meter in miniatuurversie, opgetrokken uit 800.000 legoblokjes.

Een andere blikvanger die in 2017 terugkomt, is het grootste Lego-model ter wereld: de Lego Star Wars X-wing Starfighter. Dit impressionante model bestaat uit maar liefst vijf miljoen steentjes en weegt dan ook een enorme 20 ton. In 2015 was dit groots model al eens te gast in Legoland Billund.

Een laatste toevoeging is te vinden in het vakantieresort. Er komen hier vijftig nieuwe huisjes bij die in het teken staan Ninjago, maar er komen ook dertig bijzondere campingtonnen bij en het resort gaat enkele kamers van het hotel renoveren.

Tekst: © Kris Peeters - Pretparken.be // Foto's: © Legoland Billund // Bron: Parkerlebnis