Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 14 Feb 17, 09:32
Share

Inbrekers zijn zondagavond rond 22 uur aan de haal gegaan met de volledige weekendopbrengst van Plopsa Indoor Hasselt, zo’n 50.000 euro. Een buitenmuur en kluis werden met slijpschijven opengemaakt, goed voor nog eens 50.000 euro schade. Het is de derde keer op korte tijd dat Plopsa Indoor dieven over de vloer krijgt.

“Dit zijn professionals”, klinkt het bij het personeel van Plopsa Indoor aan de Grenslandhallen in Hasselt. Zij ontdekten de diefstal maandagochtend om 8 uur, bij de opening van het kinderpretpark. “Tegelijk moeten het ook mensen zijn die het hier op hun duimpje kennen. Anders weet je niet dat je via deze muur het snelst in de buurt van de kluis geraakt. Het gebouw wordt trouwens bewaakt door vijftig camera’s en door een ploeg bewakers.”

Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur van Plopsaland, bevestigt noch ontkent de genoemde bedragen. “Maar wat er gebeurd is, tart elke verbeelding. We zijn er quasi zeker van dat het bij de verschillende inbraakpogingen telkens om dezelfde personen gaat. Je slaagt er anders niet in om de camerabewaking bijna compleet te omzeilen.”

Bijna perfect

Bijna, want op beelden van één van de vijftig camera’s is één van de inbrekers wel duidelijk te zien. “We zijn echt kwaad omdat we hier met een groep mensen keihard werken en dan gebeurt zoiets”, gromt het personeel dat de beelden bekeek. “We hopen dat de politie ons dit keer wel serieus neemt, want die indruk hadden we bij de eerdere inbraak en inbraakpoging niet. Dit is niet meer normaal. Als je met dit kaliber slijpschijven komt inbreken, kan je niet ongestraft je gang blijven gaan. Voor ons was de pret er maandag even vanaf.”

Schade

Schade is er alleszins. “Onwaarschijnlijk”, zeggen ook de bezoekers die maandag het park bezochten. Op de eerste verdieping, aan de achterzijde van het restaurant, kunnen ze van in het pretpark zien hoe een muur gewoon weggeslepen is. Maar ook verder zijn deuren ingetrapt en vernield en liggen meubels omver gestampt.

De schade aan de muren en het interieur laat Plopsa Indoor herstellen als de verzekeraars van het gebouw hun expertise hebben afgerond.

Het is de derde keer op korte tijd dat Plopsa Indoor dieven over de vloer krijgt. Amper drie weken geleden was er ook al een flinke materiële ravage. Toen moesten de inbrekers het met wat wisselgeld uit de kassa’s stellen. Daarna volgde nog een inbraakpoging, waarbij het Plopsapersoneel een doorgeknipte omheining ontdekte en zelf herstelde en zo een inbraak kon verijdelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst en foto: © Het Belang van Limburg