Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 28 Feb 17, 20:38
Share

Het is zover! Na een enquête bij verschillende abonnementhouders uitgevoerd te hebben, verandert Disneyland Parijs zijn aanbod. Het introduceert vanaf 29 maart vier formules met nieuwe voordelen, nieuwe namen en vooral nieuwe prijzen. Een grote wijziging in het aanbod om ervoor te zorgen dat een abonnement hebben minder courant wordt zoals nu (gezien de prijs voor een twee dagen ticket al dicht in de buurt komt) om zo een betere spreiding te hebben van de inkomsten. We zetten alle belangrijke wijzigingen op een rij.

Nieuwe namen en design

Het aanbod zal bestaan uit vier verschillende types: Discovery, Magic Flex, Magic Plus en Infinity. Elk heeft respectievelijk volgend aantal toegangsdagen: 150, 300, 350 en 365 dagen. Voorheen was aan elk abonnementstype een figuur verbonden, maar nu kiezen ze voor een professionele nieuwe look met vier totaal verschillende kleuren.

Discovery Magic Flex Magic Plus Infinity
150 dagen 300 dagen 350 dagen 365 dagen
Uitgesloten dagen Uitgesloten dagen Uitgesloten dagen -
€ 139 € 189 € 249 € 399


Discovery wordt de goedkoopste optie en krijgt een eenvoudige donkerblauwe kleur. Zilver grijs is voor de Magic Flex formule, goud voor de Magic Plus en tot slot zwart voor Infinity. Ter vergelijking, vroeger had je met de goedkoopste formule 200 dagen toegang, 320 dagen voor de tussenoptie en 365 voor de duurste. Maar wat betaal je nu voor deze aanpassingen?

Nieuwe prijzen

Uiteraard gaat het hem vooral over meer inkomsten genereren. De formules voorheen kostten 135 euro (Classic), 179 euro (Fantasy) en 223 euro (Dream). De duurste formule is dus beduidend prijziger dan het vorige maximum. In vergelijking met de andere Disney resorts blijven we wel het goedkoopst. Je betaalt namelijk voor het duurste abonnement in Disneyland Anaheim omgerekend met de huidige wisselkoers 990,95 euro. In Walt Disney World is dat 820,91 euro, 782 euro in Tokyo Disneyland en 407,48 euro in Disneyland Hong Kong. Toch is het verschil met onze huidige formule een stijging van 79%. De kans is dus groot dat het aantal nieuwe Infinity abonnementen beduidend lager zal zijn dan de Dream abonnementen. Maar wat staat daar dan tegenover in de plaats?

Nieuwe en aangepaste voordelen

Tijdens de enquête die circuleerde, kwamen heel wat ideeën aan bod over wat mensen zouden overwegen als voordelen om meer te betalen. Heel wat van die zaken komen effectief terug in de nieuwe voordelen zoals speciale parkeerplaatsen, een gratis Photopass en meer. Hieronder kan je alles vinden per abonnement en bij Infinity maken we de vergelijking met de oude formules.

Parking

- 40 euro toeslag Discovery
- Inbegrepen Magic Flex / Magic Plus / Infinity
- Exclusieve plaatsen of hotelparkeerplaatsen Infinity

Vroeger was er enkel bij de Classic versie een extra bedrag nodig voor de parking (30 euro). Rekening houdende dat 20 euro de standaardprijs is, was dit dus veel voordeliger. Nu zal er ook een toeslag zijn voor de goedkoopste versie van 40 euro. Bij de andere drie formules blijft dit opnieuw inbegrepen. Voor de Infinity is er ook de introductie van exclusieve VIP parkeerplaatsen dichter bij de ingang van het park of kan je parkeren bij één van de volgende hotels: New York, NewPort Bay Club of Sequoia Lodge.

Jaarlijkse Photopass

- 55 euro Magic Flex
- 49 euro Magic Plus
- Inbegrepen Infinity

Een heel jaar lang al je foto’s door Disney fotografen? Dat kon al met de Jaarlijkse PhotoPass+. Vroeger betaalde je 53,99 euro met de goedkoopste opties en 47,99 voor het duurste abonnement. Vanaf nu zit het inbegrepen in het duurste waardoor je dus al een deeltje van de meerprijs voor het meest prijzige abonnement recupereert (tenzij foto’s met Disneyfiguren je niet interesseren).

Extra Magical Hours

- Inbegrepen Magic Plus / Infinity

Voorheen had je enkel met het goedkoopste abonnement geen vroege toegang tot het park (twee uur op voorhand bij één van de twee parken). Vanaf nu blijft dit geldig enkel en alleen voor de twee duurste formules.

Speciale Abonnementshouders events

- Inbegrepen Magic Plus / Infinity
- Reservatie 48u op voorhand Infinity

Jaarlijks zijn er enkele speciale evenementen voor abonnementshouders zoals previews van attracties, exclusieve filmvertoningen… Vanaf nu zullen enkel de twee duurste opties nog in aanmerking komen hiervoor. Bij de Infinity is er het nieuwe voordeel dat zij reservaties kunnen doen 48 uur op voorhand.

Korting hotels

- vanaf 40% korting Magic Plus / Infinity
- vanaf 50% korting Infinity

Korting voor hotels blijft een voordeel. Je krijgt telkens een reductie op de kamerprijs afhankelijk van je abonnement en de beschikbaarheid van de kamers. Vroeger stond enkel vermeld vanaf 63 euro, waar nu dus gekozen wordt voor een echt korting tarief. Om dit te reserveren moet je wel nog atlijd bellen naar de klantendienst van Disneyland Parijs. Het is niet geldig voor speciale suites en maximaal 2 kamers. Vergeet ook niet dat het ontbijt niet meer inbegrepen is!

Korting restaurants en shops

- 10% shops Magic Flex
- 10% shops en restaurants Magic Plus
- 20% shops en 15 % restaurants Infinity

Voorheen had je standaard 10% in shops en restaurants, behalve bij het duurdere Dream abonnement waar je 20% had in de shops. Ook hier werd in gesnoeid en hebben enkel de duurdere formules nog korting. Wel is er bij de Infinity een verhoging van 5% voor restaurants.

Korting entreekaarten en speciale toegangsactie

- 20% korting Magic Flex / Magic Plus / Infinity
- Speciale toegangsactie: 39 euro voor 10 tickets per jaar Magic Plus
- Speciale toegangsactie: 35 euro voor 20 tickets per jaar Infinity

Er is opnieuw korting voor entreekaarten van toepassing voor de duurdere opties. Daarbij komt nog een belangrijke aanpassing dat de twee jaarlijkse acties om vrienden mee te brengen aan voordelig tarief verandert. Vroeger had je tijdens deze twee periodes telkens 20 tickets aan verminderd tarief. Nu wijzigt dit naar 10 en 20 tickets per jaar, met nog steeds maximaal 5 per week. Een belangrijk verschil dus.

Aparte toegang voor abonnementshouders

Inbegrepen Magic Plus / Infinity

Aan de ingang van Disneyland Park en de Walt Disney Studios zullen aparte ingangen zijn voor dit type abonnementen. Dit is niet geldig voor de tassencontrole die daarvoor gebeurt.

Korting Wild West Show & Franse Disney Stores

- 20% korting Magic Plus / Infinity

Net zoals vroeger hebben de twee duurste abonnementen recht op korting bij de Buffalo Bill Wild West Show. De dinnershow loopt al jaren in Disney Village en werd licht hernieuwd tussendoor. Nieuwe abonnementshouders genieten dus wel opnieuw van een voordeliger tarief.

Korting Golf Disneyland

- 10 % korting Magic Plus / Infinity

Net zoals het oude Dream abonnement is er 10% korting om te gaan golfen op het terrein van Golf Disneyland.

Aperitief in restaurants

- Inbegrepen Magic Plus / Infinity

Wanneer je in een restaurant van Disney met je Magic Plus of Infinity abonnement komt, zal je een niet-alcoholische aperitief gratis aangeboden krijgen. Ook dit werd overgenomen van de Dream voordelen.

Lockers en conciërge services

- Inbegrepen Magic Plus / Infinity

Het exclusief Dream voordeel is nu geldig voor de twee duurste formules. Dat betekent dat je opnieuw telkens 3 bagage items kan laten deponeren aan de ingang van het park zonder extra kosten. Ook het huren van een rolstoel of buggy is inbegrepen, net zoals de kennel voor één huisdier.

Andere Infinity voordelen

- VIP loket voor het jaarkaarten bureau
- VIP telefoonlijn
- Exclusieve plaatsen om te kijken naar Disney Illuminations en de parades
- Gratis zwemmen in één van de geselecteerde hotels
- Korting bij het dineren met characters in Plaza Gardens

Deze nieuwigheden zijn enkel voor de dure Infinity formule. Zo kom je naast de exclusieve parkeerplaatsen sneller in het park, kan je sneller je abonnement vernieuwen door speciale bureau's of telefoonlijn. Als je kiest voor de parkeerplaatsen bij één van de drie geselecteerde hotels, kan je vanaf nu dus gratis zwemmen. Dit laatste zal ook geldig zijn voor één extra persoon, maar met reservatie van een coupon ten laatste 24u op voorhand!

Belangrijke nieuwigheid is echter de exclusieve staanplaatsen voor de avondshow en parade. Met andere woorden kan je last minute toekomen en toch nog makkelijk kijken naar de binnenkort nieuwe Disney's Illuminations. Let wel, dit zal enkel zijn voor de Infinity abonnementhouder en ter reservatie op voorhand! Dit ten laatste 24 uur voor de dag van je bezoek en ten vroegste 15 dagen. De nieuwe VIP telefoonlijn zorgt ervoor dat je hen onder andere hiervoor sneller kan bereiken. 

Tot slot zal je aan 15 % korting kunnen ontbijten in Plaza Gardens met de Disney figuren. Hotels zijn vanaf dan ook niet meer inclusief ontbijt en moet je apart voor bij betalen. Dit kan dus een leuke extra zijn bij een verblijf 'on property'. Maximaal 5 personen in je gezelschap kunnen hiervan meegenieten.

Verdwenen voordelen

- Korting op avondevenementen

Met het Dream abonnement had je 30% korting op speciale evenementen zoals de Halloween Soirrée. Dit voordeel zit niet meer in één van de abonnementen en dus zal iedereen de volledige prijs moeten betalen. Wellicht zal dit de drukte iets naar beneden halen.

Hier een samenvattend overzicht van de oude en nieuwe abonnementen met alle voordelen samen (klik om te vergroten):


*Opmerking over de foto: Tickets aankopen voor vrienden is geen 40 of 50% maar 20%

Wat voor de huidige abonnementhouders?

Heb je nog een Disney abonnement op dit moment? Geen paniek! Alle huidige voordelen blijven behouden tot dit ten einde loopt. Vanaf dan zal je echter moeten veranderen naar één van de nieuwe. Wanneer je dit doet, zal je niet langer 6 maanden extra toegang hebben maar 4 maanden.

Wil je toch al een nieuw abonnement? Dat kan! Afhankelijk van welke versie je hebt, kan je aan een meerprijs het abonnement omzetten. Dit verlengt de duurtijd niet, maar daardoor krijg je wel de verbonden voordelen. Ter compensatie van de meerprijs krijg je wel een giftcard van 25 euro. Een overzichtje van de kost om te upgraden:

Classic:
4 euro naar Discovery
54 euro naar Magic Flex
114 euro naar Magic Plus
264 euro naar Infinity

Fantasy
10 euro naar Magic Flex
70 euro naar Magic Plus
220 euro naar Infinity

Dream
16 euro naar Magic Plus
176 euro naar Infinity

Als het je nu financieel meezit, kan je dus met je huidige Dream voor 176 euro upgraden naar de speciale Infinity kaart aan de gewone meerprijs, maar krijg je wel de 25 euro cadeaubon.

Het peterschapsaanbod, waar je door 3 abonnementshouders aan te brengen een gratis extra jaar kreeg, is ook veranderd. Nu zal je slechts 6 maanden krijgen in plaats van 1 jaar.

Je kan dus nog tot 29 maart de oude abonnementsformules aankopen via de website of in het park. Op die manier doe je best een grote besparing als je nog wil genieten van 365 dagen toegang en 20% korting bij shops. Wil je toch wachten op een nieuwe formule? Dan is er een welkomstaanbod van één maand extra voor de Discovery, Magic Flex of Magic Plus en twee maand extra voor de Infinity.

Tekst: Sven Popelier / Foto’s: Disneyland Paris, DLPWelcome / Bronnen: ED92, DLP Welcome, DLPtoday, Disneyandmore, Disneyland Paris, Disneyland Resort, Walt Disney World, Tokyo Disneyland Resort, Hong Kong Disneyland