Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 31 Maa 17, 21:08
Share

'Rookburgh' wordt de nieuwste beleving in Phantasialand. Dat is sinds kort te zien in het park aan de hand van grote borden bij de voormalige 'Race for Atlantis' attractie. Hierop is duidelijk te zien dat de kaart gretrokken wordt van het steampunk-thema. Binnenkort mogen we dus allerlei mysterieuze machines en uitvinden verwachten in dit nieuwe themagebied. "Here a worldwide unique project is being created for you!" 

Eerder dit jaar kwamen we te weten dat Phantasialand de naam 'Rookburgh' liet registeren. Toen al gingen de speculaties volop aan de gang over wat de naam zou kunnen betekenen. Veel fans dachten meteen aan de site waar de voormalige 'Race for Atlantis' attractie stond gezien deze werd afgebroken in 2016. De voormalige simulator was al draaiende sinds 1994 en dus dacht Phantasialand dat het tijd was voor verandering zoals ze al eerder hebben gedaan met andere attracties. Een groot stuk grond dat nu omgevormd wordt tot een gloednieuw themagebied, want ja die geruchten blijken dus waar te zijn.

Op de visuals die verschenen zijn naast het bekende Wuze Town, zien we een steampunk personage in een gelijkaardige thema wereld inclusief zeppelin op de achtergrond. Het bord heeft ook een echte meter, gesponserd door Siemens, die op dit moment op nul staat. Zoals we gewend zijn van Phantasialand geven ze echter niet veel prijs, behalve de volgende omschrijving: "Ontdek een nieuwe dimensie die bestaat uit het samenspel van themawereld, attractie en beleving, zowel overdag als 's nachts." Het lijkt er op dat er slechts één attractie komt en geruchten gaan richting een nieuwe dark ride voor het park.

'Rookburgh' is dus weer een nieuw project om met grote ogen naar uit te kijken. Na de succesvolle waterattractie Chiapas met zijn prachtig Mexicaans thema en het vorig jaar geopende middeleeuws Klugheim met zijn twee achtbanen Taron en Raik, gaan we deze keer naar een wereld van fantasie met mechanische wielen en uitvindingen. Dit type thema kennen we al deels van Discoveryland in Parijs en het thema voor de 25ste verjaardag van het park. Ook Attractiepark Slagharen heeft een thema deel rond Jules Verne, maar verder is het vrij zeldzaam in pretparken dichtbij. Tijd zal uitwijzen wat de exacte invulling zal zijn van de attractie en het themagebied. Via het Online Magazine waar je vorig jaren alles over Klugheim kon volgen, zal je dit ook kunnen doen voor het nieuwe 'Rookburgh'.

Wat denk jij dat 'Rookbourgh' zal worden? Discussieer mee op ons forum hier

Tekst: Sven Popelier / Foto's: Phantasialand