Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 22 Jun 17, 17:14

Vandaag heeft Walibi Belgium tijdens een persconferentie haar grootste investeringsplan in de geschiedenis van het park bekendgemaakt. Daarop werd bekend dat het park elk jaar tot en met 2023 nieuwe attracties zal openen. Elk jaar zal een zone van het park aangepakt en geherthematiseerd worden, gepaard met de komst van nieuwigheden. Goed voor een totaal van tien nieuwe attracties, waarvan drie nieuwe achtbanen, en acht (ver)nieuw(de) zones.

​Wie gedacht had dat de investering van 8,5 miljoen euro voor de Splash Coaster PULSAR vorig jaar de opmerkelijkste zou geweest zijn, heeft het bij het verkeerde eind! Walibi Belgium heeft grootse plannen en zal de komende vijf jaar voor meer dan 100 miljoen euro het park grondig veranderen. En nog straffer – de eerste nieuwigheden zullen volgend jaar al zichtbaar zijn.

Worlds of Walibi

Er zullen niet alleen elk jaar nieuwe attracties bijkomen, maar tot in 2022/23 zal elke zone van het park grondig aangepakt worden qua thematisering, inrichting en beleving zodat op het einde van dit historische investeringsplan 75% van het park vernieuwd zal zijn. De bedoeling is dat het park op vijf jaar tijd het volledige park gaat vernieuwen en zo acht grote (ver)nieuw(de) themazones zal creëren, de Worlds of Walibi. Iedere zone zal zijn eigen identiteit krijgen (zowel thematisch gezien als de letter W van Walibi in een bepaalde themakleur) en er zal ook sterk worden ingezet op interactiviteit en entertainment voor de bezoekers.

Elk jaar nieuwe attracties!

2018

In 2018 zal het achterste gebied van het park (rond de topattractie Challenge of Tutankhamon) volledig vernieuwd worden naar een exotisch Tiki-gebied. Zo zal er onder andere een nieuwe grote family coaster het al rijke aanbod aan achtbanen vervoegen. Afgaande op de concept-arts zal dit een Gerstlauer Bobsled Coaster worden, al is dit nog niet door het park zelf bevestigd. De achtbaan zal vertrekken op de plek van de Cocinelle en zal zich uitstrekken tot aan Gold River Adventure. Voor de komst van de coaster en de heraanleg van deze zone zal La Coccinelle afgebroken en verplaatst worden naar de plek waar het Reuzenrad stond, vlak voor de Weerwolf. 

Ook zal er een avonturenparcours komen in het nieuwe Tiki-gebied dat onder andere over Gold River Adventure zal gaan en een nieuw horecapunt zal toegevoegd worden aan dit deel van het park.

En als dat nog niet genoeg is, zal Aqualibi ook nog eens uitbreiden. Met de nieuwe kinderzone die aan Aqualibi wordt toegevoegd zullen ook kinderen zonder zwemervaring naar hartelust kunnen ravotten. Door de extensie van 700m² zal de totale oppervlakte van het waterpark bijna 7000m² bedragen! Tevens zal heel Aqualibi een heel nieuw thema krijgen. Het hele waterpark en bijhorende huidige restaurant zal ondergedompeld worden in Caraïbisch sferen.

Bij al deze vernieuwingen zal jammer genoeg één attractie het park definitief verlaten; de parktrein. Deze zal eind deze zomervakantie zijn laatste rondjes rijden.

2019

Dit wordt een heel cruciaal jaar voor Walibi Belgium, men zal maar liefst drie zones volledig heraanleggen: de Indische zone, Walibi Playland en de inkomzone.

Het Indische gedeelte zal een een stevige push-up krijgen met in het oude Ali Baba-gebouw een nieuw interactief draaiend theater met een Bollywood-thema. Bovendien komt er centraal in dit gebied een nieuw themarestaurant met een terras aan de kant van het meer.

Walibi Playland wordt ook terug meer in de kijker gebracht en krijgt vooraan in de zone een nieuwe kinderachtbaan. Deze achtbaan zal een echte opstapcoaster worden voor de allerkleinsten.

Ook de inkomzone van Walibi zal volledig veranderen. De huidige kassa's zullen verdwijnen en op de plaats daarvan zal een grote 'W' geplaatst worden die prominent in beeld zal komen wanneer je het park binnenwandelt. Het inkomplein na de toegangscontrole zal in 2019 volledig vrij toegankelijk zijn, het is pas in die zone dat men zal kiezen om naar Walibi of Aqualibi te gaan.

Ten slotte heeft Walibi nog een laatste, vierde verandering voor 2019 in petto: het huidige Italiaanse restaurant en het Lunapark zal volledig verdwijnen en op die plaats komt een volledig nieuw belevingsrestaurant in een carnavaleske sfeer. Ook hier zal er een terras uitgeven op het meer.

2020

In 2020 zal de Westernzone aangepakt worden. Tussen het restaurant Country Cantina en Gold River Adventure komt een interactieve waterattractie waar ook omstaanders aan kunnen deelnemen. Het gaat hier om een Twist'n'Splash, waarschijnlijk van Mack. Daarnaast worden er ook nog andere interactieve elementen en speeltuigen in deze zone toegevoegd.

2021

De grootste investering van het hernieuwingsplan komt er in 2021: een spectaculaire Megacoaster die zijn gelijke niet kent in de Benelux. Deze achtbaan zal in een volledig nieuwe Afrikaanse zone komen te liggen die momenteel nog niet betrokken is bij het park, meerbepaald langs Challenge of Tutankhamon aan de snelwegzijde. Hiermee zal het park uitkomen op tien rollercoasters, een absoluut record in de Benelux. Gegevens zijn nog niet bekend over de achtbaan, al zal het de hoogste en snelste van de Benelux worden, er zullen slechts een twee- à drietal coasters in Europa overtreffend zijn.groter zijn. Er zal ook een kleine kinderattractie als opvuller geplaatst worden, maar meer daarover is nog niet bekend.

Ook zal er een nieuw pad tussen Weerwolf en Vampire worden aangelegd om deze beter met elkaar te verbinden en het park meer open te trekken. De volledige zone rond de Weerwolf en de Vampire wordt tegelijk geherthematiseerd naar een mix van een New Orleans-thema en een Voodoo-thema.

2022-2023

In 2022 en 2023 wordt het hernieuwingsplan vervolmaakt met een nieuwe familieattractie (die vooralsnog onbekend is) en krijgt de zone rond Flash Back, Pulsar en Psyké Underground een aangepast haventhema. Aqualibi krijgt bovendien een tweede uitbreiding met de toevoeging van een aantal glijbanen.

Directeur aan het woord

Jean-Christophe Parent, Algemeen Directeur: “Met dit ambitieuze ontwikkelingsplan willen we terug onze plaats innemen als het grootste en meest sensationele attractiepark van België voor alle leeftijden. In het verleden heeft Walibi steeds een voortrekkersrol gespeeld in het aanbieden van nieuwe en unieke sensaties. We nemen deze rol met heel veel zin en overtuiging terug op en zullen in de toekomst nog aantrekkelijker zijn voor families met kinderen of jongeren die een spannende dag wensen te beleven. We rekenen erop dat dankzij de kwalitatieve aanpassingen via de nieuwe themazones en het nog uitgebreidere aanbod van nieuwe attracties ook nog meer Vlamingen de weg zal doen vinden naar Walibi”.

Alles op een rij

  • 2018: Uitbreiding 1 Aqualibi, Tiki-zone met Nieuwe Family (Bobsled) Coaster en avonturenparcours
  • 2019: Vernieuwde inkomzone, Bollywoodzone met nieuw interactief theater en restaurant, opknapping Playland met nieuwe Kiddie Coaster, nieuw carnavalesk restaurant op plaats huidig Italiaans restaurant
  • 2020: Cowboyzone krijgt nieuwe Twist'n'Splash
  • 2021: Afrikagebied met nieuwe Megacoaster (grootste en snelste Benelux) en kinderattractie (onbekend), New Orleans/Voodoo-thema voor Weerwolf en Vampire
  • 2022/23: Havenzone Flash Back/Pulsar/Psyké Underground, nieuwe familieattractie (onbekend) en uitbreiding2 Aqualibi met nieuwe glijbanen
  • Goed voor €100 000 000, tien nieuwe attracties, waarvan 4 achtbanen (Pulsar meegerekend)

Beleef de persconferentie zelf

Ontdek de bekendmaking tijdens de persconferentie in onze livevideo op Facebook:

Tekst: © Walibi belgium en Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Walibi Belgium, Bob Van Dyck - Pretparken.be