Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 28 Aug 17, 11:44
Share

In september gaat de Efteling een nieuw fastpass-systeem uittesten waarbij bezoekers vooraf een rit kunnen reserveren in een attractie om op een later tijdstip de attractie mogen te betreden tegen een verkorte wachttijd. Voorlopig gaat het enkel om een testproject bij de achtbaan 'Python'.

Vanaf half september wordt het nieuwe, gratis fastpassysteem (genaamd 'Efteling Boarding Pass') twee maanden lang uitgetest bij de achtbaan 'Python'. Het systeem lijkt erg op het gratis fastpass-systeem van Disney. Bezoekers zullen via de Efteling-app of via een speciaal ticketautomaat in het park een tijdslot van vijftien minuten kunnen kiezen waarin ze de attractie willen doen. Vervolgens moeten ze zich op dat tijdstip aanmelden bij de ingang van de attractie om zo versneld toegang krijgen met een maximale wachttijd van vijftien minuten. Wanneer de 'boarding pass' is gebruikt, kan meteen een nieuwe aangevraagd worden.

Het systeem zal op rustige dagen, waarbij de reguliere wachttijd onder de vijftien minuten valt, uitgeschakeld worden. "In de testfase gaan we de reacties van onze gasten goed in de gaten houden. Daarna besluiten we of we ermee doorgaan", laat de Efteling nog weten.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Pretparken.be, © Efteling // Bron: Efteling