Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 20 Sep 17, 17:23
Share

Eerder dit jaar werd bekend dat Europa-Park hun indoorachtbaan 'Eurosat' zal vernieuwen tegen 2018. Vandaag zijn er tijdens een persevent ook tekeningen van de nieuwe look van de baan na de renovatie vrijgegeven.

Van een herthematisatie was tot nu toe weinig geweten, buiten dat enkele decorstukken gingen vervangen worden. Uit nieuwe concept-arts die vandaag bekend werden gemaakt tijdens een persevent blijkt dat er thematisch stevig wat zal veranderen bij Eurosat. Het huidige ruimtevaartthema zal veranderen naar een Jules Verne-achtig thema. De ingang met de bekende blauwe letters 'Eurosat' en de astronaut die je verwelkomde maken plaats voor een ingang met Franse huisjes en ook de Moulin Rouge.

Ook de treintjes zullen geherthematiseerd worden naar een Jules Verne-thema, maar blijven eruit zien als een soort van raketjes.

Eind dit jaar zullen de grote onderhoudswerken starten. De grote koepel zal worden afgebroken en vervolgens ook de achtbaan zelf dewelke volledig nieuwe track krijgt. Ook zal er virtual reality toegevoegd worden aan de baan. De lay-out zal ongewijzigd blijven, buiten dat de achtbaan moderne sporen zullen krijgen en er een apart VR-instapstation komt. Tegen augustus 2018 zou de baan weer in werking moeten zijn.

Universum der Energie (a.k.a. Dinofahrt)

Samen met de renovatie van Eurosat zal ook de darkride Universum der Energie een grote make-over krijgen, ook dat raakte vandaag bekend. De vernieuwde darkride zal gaan over een vrouw, Madame Freudenreich, die een curiosa-winkel heeft en in haar achtertuin stiekem dino's houdt die ze de plaatselijke specialiteit uit de Elzas voert. Enkele dinosauriërs zullen dus behouden blijven. Meer info over dit project is nog niet bekend.

Tekst: © Yelle Kleykens // Concept-arts: © Europa-Park, EP-Fans // Video: Themepark.nl