Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 2 Okt 17, 19:18
Share

Er komt dan toch geen Plopsaqua in Deurne, dat is vandaag officieel bekend geraakt. De Plopsa-group had zeer concrete plannen om er een recreatiezwembad te bouwen, maar de stad heeft het voorstel dan toch verworpen.

Bijna exact een jaar geleden, half oktober 2016, maakte Plopsa bekend dat het grote interesse had om een nieuwe Plopsaqua te bouwen op de plek van Skipiste Zondal in Deurne. De stad had de concessie van de skipiste opgezegd en wou er een nieuw recreatiezwembad in de plek zetten. Daartoe deed het een marktbevraging om potentiële investeerders te vinden. De plannen met de Plopsa-group waren ver gevorderd en ook Studio 100-CEO Hans Bourlon had begin dit jaar nog goede hoop op een goede afloop van de marktbevraging.

Helaas heeft Deurne vandaag gekozen voor Sportoase en verliest Plopsa dus de openbare aanbesteding. Sportoase zal begin volgend jaar reeds beginnen met de bouw van het nieuwe zwembad dat een recreatiegedeelte zal hebben en een niet-recreatiegedeelte. Maar wellicht interessanter: het zal ook uitpakken met een glijbaan die wereldwijd uniek is. Het nieuwe zwembad zal in 2020 openen.

Plopsa CEO Steve Van den Kerkhof neemt het verlies sportief op: “Ik wil Sportoase feliciteren met het binnenhalen van het project. We gaan dit ook niet in beroep aanvechten”, zegt Van den Kerkhof. “We vinden het wel jammer natuurlijk. Ik had het gevoel dat de stad naast het recreatiebad ook een nieuwe toeristische trekpleister wilde die bovenlokale bezoekers van 100 tot 150 kilometer verder zou lokken. Nu blijkt dat de jury en de stad duidelijk een keuze gemaakt hebben voor de stedelijke en sportieve kant van het verhaal.”

Landen en Mechelen

Plopsa heeft nog twee andere Belgische gemeentes waar de gesprekken ver gevorderd zijn en waar de kans op een Plopsaqua ook groot is, namelijk in Mechelen en Landen. Volgens bronnen zou Landen een erg grote kanshebber zijn voor een nieuwe samenwerking met Plopsa. "Het kan zijn dat we op een van deze twee andere locaties zelfs voor een nóg groter Plopsaqua-project gaan," laat Van den kerkhof nog weten.

Hassloch

Ook in Duitsland in Hassloch heeft Plopsa naast de bal geslagen. Het park kreeg vorige maand voor de tweede maal een 'nee' van de gemeente om een samenwerking met hen aan te gaan voor de bouw van een Plopsaqua langs Holiday Park. De gemeente koos daar liever voor de renovatie van het huidige gemeentezwembad. Plopsa gaat echter wél door met de plannen van het waterpark in Hassloch, ongeacht of de stad wil mee-investeren of niet.

Tekst en foto's: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Bron: Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws