Auteur: Bert Bael - Gepubliceerd: 23 Dec 17, 13:21
Share

Plopsa zal in 2020 ook een vestiging van Plopsaqua openen in Landen. Dat werd vandaag bekendgemaakt door Plopsa Fans. Het park moet openen net over de taalgrens, in het Luikse Hannuit. Daarmee bouwt Plopsa al een derde zwembad sinds Plopsaqua De Panne. Eerder deze week raakte ook al bekend dat de plannen voor een Plopsaqua in Mechelen al vergevorderd zijn. Een definitieve beslissing wordt verwacht eind januari.

Binnenkort zullen niet langer enkel De Panne en Mechelen over een waterpark van de Plopsagroup beschikken: ook in Hannuit komt er een Plopsaqua. Die beslissing werd genomen door de Vlaams-Brabantse gemeente Landen. Landen ligt net op de taalgrens, maar het zwembad moet dus openen net over die grens, in de provincie Luik. Naar schatting 22,5 miljoen euro zal geïnvesteerd worden in de derde vestiging van Plopsaqua. Ter vergelijking: Plopsaqua De Panne kostte 16 miljoen euro.

Eindbeslissing

De plannen voor Plopsaqua Landen-Hannuit zijn nog niet definitief. Omdat het park in Wallonië komt te liggen, moet de Waalse regering eerst haar akkoord geven. De definitieve beslissing wordt eind januari verwacht. Zodra Plopsa groen licht krijgt, zal er een persconferentie georganiseerd worden, waarop de volledige plannen uit de doeken gedaan worden. De bedoeling is dat Plopsaqua in Hannuit kan openen in 2020. Het waterpark moet groter worden dan dat in De Panne en zal niet gethematiseerd worden naar Wickie De Viking, maar naar meerdere Studio 100-figuren.

Mechelen en Deurne

Deze week werd ook al bekend dat Mechelen hoogstwaarschijnlijk ook een Plopsaqua zal openen. Dankzij een investering van 40 miljoen euro zal die vestiging nog groter zijn dan die in De Panne en Landen-Hannuit; het zou zelfs het grootste waterpark van België moeten worden. Plopsaqua Mechelen zou naast Technopolis gebouwd worden. Wanneer die vestiging moet openen is echter nog niet bekend. Het voorstel werd ingediend, maar het is de Vlaamse regering die zich nu over het dossier moet buigen.

De beslissing voor een Plopsaqua in Mechelen kwam er na het afgewezen voorstel in Deurne. Na een rondvraag bleek dat Plopsaqua daar niet welkom was. Toch zal er ook in Deurne een waterpark openen, maar dan wel eentje van Sportoase, dat daar de openbare aanbesteding won. Plopsa bracht wel al enkele concepttekeningen naar buiten voor het zwembad in Deurne. Daarop was al duidelijk dat niet enkel Wickie De Viking een plaatsje zou krijgen - zoals in Plopsaland De Panne wel het geval is - maar dat meerdere personages van Studio 100 het park zouden opvrolijken. Vermoedelijk zal dat ook in Mechelen het geval zijn.

Tekst: © Bert Bael - Pretparken.be // Bron: Plopsa Fans // Foto: © Yelle Kleykens - Pretparken.be