Auteur: Jan Van Nespen - Gepubliceerd: 11 Jan 18, 13:33
Share

Houten monsterachtbaan Colossos in het Duitse Heide-Park heropent dan toch in 2019! Colossus, één van de hoogste, snelste en langste houten achtbanen ter wereld in het Duitse Heide-Park, staat al sinds juli 2016 tijd stil vanwege de slechte toestand van de rails. Na inspectie door de TÜV bleek dat alle rails zouden moeten vervangen worden, een duur en omvangrijk werk.

Vandaag kwam Heide-Park op haar Facebook-pagina eindelijk met het voor de vele fans verlossende bericht dat de kogel door de kerk is: de track wordt in 2018 verbouwd zodat de baan in 2019 weer kan heropenen! 

In de onderstaande video wordt antwoord gegeven op de volgende vragen:

Wanneer komt Colossus terug? Volgens Dhr. Bastian Lampe, hoofd technische dienst van het park, is het vanwege de ingenieursstudies en de lange levertijden niet mogelijk om de baan al in 2018 opnieuw te openen en zal de baan pas in het seizoen 2019 opnieuw bereden worden.

In welke gedaante komt Colossus terug? Mevr. Sabrina De Carvalho van Heide Park antwoordt hierop dat er lang is nagedacht of men de baan in haar originele gedaante zou vernieuwen of men ze zou ombouwen tot een hybride coaster (een zogenaamde "RMC-transformatie"), maar dat de fans en ook een markonderzoek aanwezen dat men Colossus in haar originele gedaante, als houten achtbaan, terug wou. Ondanks dat we dus geen hybride track moeten verwachten, meldt men ook wel dat er vele nieuwe en spannende dingen te wachten staan met betrekking tot de baan, waarover men nog niets kwijt wil. We kunnen dus wel vermoeden dat het baanverloop zal aangepast worden en er ons wellicht nieuwe toffe elementen zullen worden voorgeschoteld wanneer de baan opnieuw opent in 2019. 

Bekijk de video in het Duits hieronder:

Het wordt dus spannend uitkijken naar meer nieuws over de renovatie van Colossus in de loop van 2018!

Tekst: © Jan Van Nespen - Pretparken.be // Foto's: © Heide-Park; Juan Martínez, Bob Van Dyck - Pretparken.be // Bron: Heide Park