Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 13 Jan 18, 10:44
Share

De directie van Océade heeft vrijdagochtend 12 januari alle werknemers samengeroepen om hen in te lichten dat het subtropisch zwemparadijs op de Heizel definitief zal sluiten. De laatste openingsdag wordt 30 september 2018!

De sluiting van Océade hing al enkele jaren in de lucht. Door het op til zijnde project NEO moet het park plaats ruimen op de Heizelvlakte. Oorspronkelijk werd op 3 november 2016 aangekondigd dat het park de deuren zou sluiten op 8 januari 2017. Echter, op de valreep kwam er een akkoord uit de bus tussen Brussels Expo en Océade waardoor het waterpark minstens tot oktober 2018 open zou kunnen blijven.

Nu blijkt dat er geen akkoord uit de bus is gekomen tussen de stad Brussel, het constortium NEO en het park, waardoor het lot van Océade bezegeld is. Hiermee verdwijnt de laatste sprankel hoop op een verdere openstelling van een extra jaar die sommige werknemers wel degelijk nog hadden. De procedure Renault (de informatie- en consultatieprocedure) is in gang gezet. Het park telt 67 vaste medewerkers.

Het park zelf wil voorlopig geen verdere commentaar geven, maar bevestigt wel de datum en de definitieve sluiting.

Océade is niet de enige component van Bruparck die verdwijnt, het Bruparck dorp met tal van restaurantjes verdwijnt ook en de afbraakwerken hiervan zijn zelfs al voorbije november gestart! Wie momenteel naar Océade wil vanaf de parking nabij het Atomium moet dan ook helemaal rond het dorp lopen ofwel dwars door de Kinepolis, want het dorp is totaal niet meer toegankelijk.

Project Neo

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering gaat op de Heizelvlakte onder de naam ‘Neo’ een aantal grote projecten mogelijk maken, die volgens haar nodig zijn om de internationale uitstraling van Brussel te verzekeren. Het gaat om een internationaal congrescentrum, een evenementenhal en een winkelcentrum. Cinemacomplext Kinepolis en Mini-Europa mogen blijven en worden geïntegreerd. Tevens zou er een indoor pretpark, Spirouland, komen, welke gebouwd en uitgbaat zou worden door Compagnie des Alpes, die o.a. de Walibi-parken en Parc Astérix in portfolio heeft.

Tekst: Juan Martínez - Pretparken.be // Foto: © Belga // Bron: RTL