Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 29 Mei 18, 17:49
Share

Efteling richt dit seizoen haar pijlen op verliefde wezens en romantische zielen. Het park organiseert straks een sprookjesdate voor 100 singles. Er komt ook een romantisch fotopunt in het hart van het park waarbij iedereen zijn liefde kan vereeuwigen in een stel pieckfijne sloffen.

De Efteling schoolt zich deze zomer om tot een ware matchmaker! Tot en met 22 juni kan je via de site van het park kans maken op een heuse sprookjesdate waarbij je elkaar via leuke opdrachtjes in het park leert kennen. Hiervoor moet je wat algemene zaken invullen zoals hobby's en persoonlijke gegevens, maar er wordt ook een motivatie verwacht én een persoonlijke ontboezeming. Cupido wil namelijk het meest indrukwekkende moment uit je leven weten! Je kan kiezen of je je sprookjesdate wil beleven met een droomprins of een droomprinses. Als je motivatie de gelegenheidsjury van de Efteling kan charmeren, staat je droomdate gepland op 30 juni. Er wordt gefluisterd dat de Nederlandse datingsite lexa de cupido van dienst is. Singles die bij de selectie uit de boot blijken te vallen kunnen het daar nog eens opnieuw proberen en er gelijk een dagje efteling voorstellen.

Fotopunt

In het hart van het park verschijnt ook een fotopunt. Het nieuwe fotopunt verschijnt op de Pardoes promenade ter hoogte van de Gebrande Boon. Op het podium kunnen bezoekers straks elk een voetje in een tweetal Pardoes-sloffen schuiven. Wanneer de bezoekers elkaar aanraken loopt een hart, gepositioneerd op de achterwand, langzaam ‘vol’ doormiddel van glasvezeleffecten. Om de 'wereld vol wonderen' zijn naam waardig te maken, wordt er ook gespeeld met licht en geluid. Symbolica, het paleis van de fantasie vormt meteen een sfeervolle achtergrond voor een prachtige foto. Het nieuwe romantische fotopunt had ooit een voorganger in de geschiedenis van de Efteling: tussen 1954 en 1959 was er een 'magische liefdesbron'. Hierbij kleurde een straal water rood als twee geliefden elkaar over de fontein een hand of kus gaven.

Efteling voor twee
De Efteling is al langer een gegeerd uitje voor tortelduifjes en geliefden. Je kan er urenlang door het sprookjebos dwalen of handjes vasthouden bij intensere attracties als Python. De wondere wereld heeft ook tal van hoekjes en stemmig uitgelichte plekjes waar je ongestoord een zoentje of twee kan stelen. Een romantisch boottochtje op Gondoletta was ooit zelfs zo populair dat het park bordjes plaatste om stelletjes er aan te herinneren dat ook andere mensen konden inschepen. Ondertussen is het ook al weer van februari geleden dat het sprookjespark Valentijn vierde met subtiele en minder subtiele verwijzingen naar attracties als Carnaval FestivalBaron 1898, Pagode en de Indische waterlelies. 'Hoog tijd om die doelgroep nog eens in de verf te zetten' moeten ze in Kaatsheuvel gedacht hebben en het park schudde spontaan een fotopunt en een sprookjesdate voor 100 zieltjes uit haar mouw. 

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Efteling, Eftelingsestraat, Eftepedia // Bron: Eftepedia, Eftelingsestraat, Efteling