Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 11 Dec 18, 18:58
Share

Het Ierse pret- en dierenpark Tayto Park nabij de Ierse hoofdstad Dublin heeft plannen om in 2021 een set achtbanen toe te voegen aan haar attractieaanbod. Het zou gaan om 2 achtbanen die met elkaar interageren, zoals we bijvoorbeeld kennen van Taron en Raik in Phantasialand.

Het nog jonge, in 2010 geopende park staat sinds 2015 op de radar van de coasterfans. Immers, dat jaar opende het park haar eerste achtbaan: Cú Chulainn, een flink uit de kluiten gewassen houten achtbaan van The Gravity Group. Dit jaar kwam de tweede achtbaan naar het park, een Junior Spinning Coaster van SBF Visa: Ladybird Loop. Het coasteraanbod blijft hiermee natuurlijk nog erg bescheiden en er mogen dus nog nieuwe achtbanen toegevoegd worden. Op die manier wordt het aanbod nog vollediger gemaakt zodat het interessant wordt voor de coasterfans op het Europese vasteland om een tripje richting Ierland in te plannen.

Uit een aanvraag ingediend door het park aan de gemeente blijkt nu dat we wellicht nieuw coastergeweld mogen verwachten in 2021. Meer bepaald zou Tayto in zee gaan met Vekoma en 2 achtbanen bouwen die met elkaar interageren. De eerste achtbaan is een Junior Boomerang Coaster, zoals Raik in Phantasialand. Deze achtbanen rijzen de laatste jarens als paddestoelen uit de grond. Het is een ideale achtbaan voor de wat jongere bezoekers, maar is tevens geschikt voor volwassenen. De tweede achtbaan is een Suspended Thrill Coaster, een nieuw type achtbaan die we voorlopig nog nergens in Europa terugvinden. Het is een variant van de Suspended Family Coaster met dat verschil dat deze inversies heeft. Voor Tayto Park zou dit dus de eerste achtbaan met inversies worden. De achtbaan zou 31 meter hoog worden en rond de 750m lang. Vanaf 1m20 zou men de achtbaan al kunnen berijden, wat deze zeer toegankelijk maakt voor jong-volwassenen. 

Een fan heeft op basis van de plannen een recreatie gemaakt van de STC:

 

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Vekoma