Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 12 Maa 20, 22:01
Share

Nadat er de afgelopen dagen vanwege de coronacrisis meerdere maatregelen genomen werden in de pretparken in onze buurt, zijn vanavond de eerste sluitingen aangekondigd. Onder andere het pretparkje Mega Speelstad en de Lago-parken zullen tot eind deze maand hun deuren gesloten houden. 

Een volledige stand van zaken kan je hier raadplegen.

Het kon natuurlijk niet uitblijven: ook de pretparken in onze buurt beginnen hun deuren te sluiten vanwege het coronavirus COVID-19. De Belgische regering heeft vanavond besloten om onder andere alle recreatieve activiteiten te verbieden vanaf 14 maart tot en met 3 april, dat houdt zeer waarschijnlijk ook het sluiten van recreatieparken in.

Pretpark Mega Speelstad was vanavond het eerste Belgische pretpark dat besloten heeft om tot minstens 27 maart te sluiten. Ook alle Lago waterparken blijven voorlopig gesloten tot en met 31 maart. Gisteren kondigde de Plopsa-group al aan dat het de capaciteit van al haar indoorparken verlaagt naar 950 personen, het is afwachten op een verklaring over wat zij gaan doen.

UPDATE (13/3): Plopsa heeft vandaag besloten om vanaf vandaag tot en met 3 april alle Belgische Plopsa-parken (Plopsa Indoor Hasselt, Plopsaqua De Panne, Mayaland Indoor en Plopsaland De Panne) te sluiten tot en met 3 april. Dit betekent ook dat de exclusieve opening voor abonnees geannuleerd wordt. Ook Mayaland Kownaty sluit tot 31 maart. Plopsa Indoor Coevorden blijft opmerkelijk wel geopend, zij het met een limiet van 100 personen. Holiday Indoor blijft ook open met een maximumcapaciteit van 950 personen.

Parken in het buitenland

Nadat ook de Nederlandse overheid vanavond een kabinetsmaatregel had uitgevaardigd die bijeenkomsten van meer dan 100 personen verbiedt, heeft de Efteling meteen een crisisoverleg gehouden of ze het park al dan niet zouden sluiten. Zonet heeft de directie besloten dat het pretpark morgen (13 maart) gewoon opent, op afwachting van advies van de Brabantse veiligheidsregio's dat men morgen verwacht. Het Efteling Theater en Golfpark sluiten wel meteen.

UPDATE (13/3): Efteling heeft vandaag besloten dat het pretpark vanaf morgen gesloten zal blijven tot en met 31 maart.

Ook Toverland zal morgen (13 maart) openen, maar plant morgen overleg met de gemeente. Duinrell en het Tikibad zijn wél gesloten tot minstens 31 maart, althans voor dagtoeristen, verblijfstoeristen zijn er wel welkom maar wel met een limiet van 100 personen. DippieDoe en Plopsa Indoor Coevorden blijven wel open, maar er mogen ook hier maximaal 100 personen tegelijk het park binnen.

UPDATE (13/3): Toverland heeft ook besloten om vanaf morgen tot 27 maart gesloten te blijven. Ook in Frankrijk heeft Disneyland Paris besloten om vanaf komende maandag de deuren van hun parken dicht te houden tot minstens 31 maart. Die maatregel geld trouwens voor alle Disney-parken wereldwijd. Hotels blijven vooralsnog geopend, maar gasten kunnen hun boeking kosteloos annulleren of verplaatsen. Klik hier voor meer info.

Tekst: © Pretparken.be // Foto: © Yelle Kleykens - Pretparken.be