Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 12 Jun 20, 15:53
Share

Afgelopen winter heeft Holiday Park niet stil gezeten. Eind vorig jaar begonnen de werkzaamheden die begin dit jaar af moesten zijn. Dit jaar mag Holiday Park dan ook hun vernieuwede Rapid River presenteren. Donnerfluss wordt daarmee omgedoopt tot "Dino Splash".

Holiday Park vernieuwde tijdens de winter en het merendeel van het voorjaar zijn rapid river Donnerfluss. In haar nieuwe jasje heet de attractie 'Dino Splash'. Voor wie de naam bekend in de oren klinkt: Dat klopt! Plopsa gebruikte dezelfde naam al bij hun parken in Coo en de Panne. Opmerkelijk genoeg gaat het bij alle drie de Dino Splashes wel om drie verschillende attracties. In Coo betreft het een bootjesbaan, in de Panne is het een boomstammenbaan en in Holiday Park dus een Rapid River.

Vorig Jaar kondigden we al aan dat Plopsa maar liefst 25 miljoen euro in Holiday Park zou investeren, echter wel verspreid over vijf jaar. Dino Splash is daarvan de eerste fase. Naast een grondige opknapbeurt van de attractie zelf met alle techniek, is er ook aandacht besteed aan het uiterlijk. In een setting met nieuwe rotspartijen, 200 bomen en ruim 15000 bloemen en struiken wordt de sfeer gezet voor een gebied waar diverese dinosaurussen leven. Hoogtepunt daarbij wordt de ontmoeting met een Tyrannosaurus Rex die maar liefst zeven ton weegt en met behulp van luchtdruk en geluidseffecten tot leven lijkt te komen.

Naast de werkzaamheden aan de Rapid River is men afgelopen winter ook begonnen aan de bouw van Wickieland. Dit gebied bevat een speeltuin en 3 attracties. Opening van Wickieland is voorzien voor 2021.

Tekst: © André Bormans - Pretparken.be // Foto's: © Holiday Park