Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 31 Jan 21, 19:28
Share

Lightwater Valley, een pretpark in het noorden van Engeland, lijkt afscheid te nemen van diverse grote attracties. Onder andere Raptor Attack, de flink gethematiseerde indoor coaster van het park, is van de website verdwenen. Het lijkt erop dat de coronacrisis zware gevolgen heeft voor het park dat de langste achtbaan van Europa huisvest.

Lightwater Valley doet niet meteen een belletje rinkelen bij de meesten, maar onder pretparkfans is het park gekend vanwege de langste achtbaan van Europa: The Ultimate is liefst 2268 meter lang en ritje duurt bijna 10 minuten. Een andere geliefde achtbaan in het park is Raptor Attack, een indoor achtbaan van het type Wildcat van achtbaanbouwer Schwarzkopf. De achtbaan opende in 1987 als Rat Ride, in 2010 volgde een herthematisering naar dino's. Vooral de lange, gethematiseerde wachtrij is een echte sfeerschepper. Het is deze achtbaan die nu van de attractielijst van de website van het park verdwenen is. Afbraakfoto's zijn er nog niet gespot, maar indien de achtbaan het park verlaat blijft er nog slechts 1 stationaire achtbaan van dit type over: Nostalgische Achterbahn in het Duitse Skyline Park.

Het lijkt echter niet bij Raptor Attack te blijven, ook:
Wild River Rapids, een wildwaterbaan met ronde boten;
Apollo, een starflyer;
Black Pearl, een loopingschip van de ter ziele gegane fabrikant Weber;
* Eagle Claw, een thrillride van het type Afterburner;
lijken het park te gaan verlaten en zijn niet meer terug te vinden op de website.

Corona

Lightwater Valley heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis. Er zijn al jaren geruchten dat het financieel niet erg goed gaat met het park en de coronacrisis doet daar nog een schepje bovenop. Toen het park in de zomer van 2020 kon heropenen, bleven veel attracties in het park gesloten. Zo bleven The Ultimate maar ook Raptor Attack het hele seizoen dicht en verdween de Spinning Coaster Twister naar de Britse kermissen, waardoor het park vorig jaar slechts 2 kinderachtbanen actief had. Het ziet er ook niet meteen naar uit dat The Ultimate snel heropent, want op de website staat op de parkfiche van de achtbaan 'Closed'.

Lightwater Valley lijkt dus een omslag te willen maken naar een 100% familiepark, waarin de wat meer spectaculaire attracties plaats moeten maken. Op de website duiken ook de namen op van 6 nieuwe attracties, welke op het eerste zicht kinder- en/of familieattracties zijn. We hopen er alvast op dat The Ultimate in de filosofie van het park blijft passen en deze legendarische achtbaan spoedig weer zijn rondjes gaat draaien.

Tekst: © Bjorn Venken – Pretparken.be // Foto: © Yelle Kleykens - Pretparken.be, Ignace Woinin, Lightwater Valley // Bron: Riderater.co.uk