Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 24 Okt 21, 19:38

Bobbejaanland opent dit jaar tijdens Halloween maar liefst twee nieuwe spookhuizen. Pretparken.be kreeg vrijdagavond een exclusieve kans om deze spookhuizen al eens uit te testen, nog voor de halloweenperiode officieel van start gaat. Onze bevindingen kan je in dit artikel lezen.

We konden eerder al melden dat er in Bobbejaanland dit jaar twee nieuwe spookhuizen geopend worden met Halloween. Wie wil kan vanaf nu een bezoek brengen aan de 'Texas Butcher', de slager van het cowboy dorp van het park. Voor wie dat nog niet genoeg is, kan ook op een geheime locatie de Rabidi Porcus gaan bezichtigen.

CORP.

Op een regenachtige vrijdagavond worden we in het park verwelkomd door Marco, een gewapende medewerker van de criminele organisatie genaamd 'CORP.'. Hij zegt dat we ons geld en onze chequeboek al maar mogen boven halen, want we worden in kleine groepjes uitgenodigd om naar een geheime veiling te gaan waar we de Rabidi Porcus te zien zullen krijgen. We stappen in een busje met geblindeerde ramen en er wordt ons gevraagd om onze telefoons uit te schakelen, want anders zouden we het niet kunnen navertellen. Vervolgens rijden we door het park naar een geheime plaats. Eens aangekomen moeten we nog een kleine tien minuten in het donkere busje blijven zitten voor we naar binnen mogen. Hier worden we verzegeld van nog drie extra meisjes die ook geïnteresseerd zijn in de veiling. Eens we in de centrale hal van de veilig zijn, zien we in het midden een grote kooi staan die extra beveiligd is met lasers er rond. Zelf moeten we per twee ook in een metalen kooi gaan staan zodat er ons zeker niets kan overkomen. En dan begint het, de veilingmeester begint te vertellen over de Rabidi Porcus en dan gaat het plots fout. De stroom valt uit en het beest kan ontsnappen. Wij dienen zo stil mogelijk te blijven staan in onze kooi zodat het beest ons niet aanvalt. Even later komt men ons zeggen dat de kust even veilig zodat we onze kooi kunnen verlaten om verder aan de Rabidi Porcus proberen te ontsnappen. Wij hebben het gelukkig allemaal overleefd, maar één van de drie meisjes die met ons meegegaan zijn kan het helaas niet meer navertellen.

Is CORP. zijn geld waard? Wel, om te beginnen moeten we zeggen dat CORP. geen klassiek spookhuis is, maar dat het meer een ervaring is. Dit werd ons helemaal in het begin duidelijk gemaakt door Marco, en dat is het ook. Het is zeker geen klassiek doorloopspookhuis, maar eerder een totaalbeleving. Wij vonden hem zeker niet eng en waren op geen enkel moment bang. Ook waren we niet altijd even goed mee met het verhaal achter het spookhuis. Achteraf waren we dan ook licht teleurgesteld en hadden we een gevoel van 'Is dit het nu?'. Verwacht ook zeker geen acteurs die zich ergens verstoppen en je door middel van 'jump scares' proberen bang te maken. Yves Peeters, de directeur van Bobbejaanland, heeft gezegd dat CORP. nog niet op punt staat en dat er de komende dagen nog hard gewerkt zal worden om alles op punt te zetten om de ervaring beter te maken. Om die reden vinden wij het dit moment nog niet waard om 9 euro per persoon te moeten bijbetalen. Wij hebben er wel het volste vertrouwen in dat alles nog in orde komt zodat het toch nog zijn geld waard gaat zijn.

Texas Butcher

Na een lekkere braadworst en een frisse pint was het tijd voor het tweede spookhuis van de avond: Texas Butcher. De Texas Butcher bevindt zich in Cowboy Town, in het gebouw waar vroeger het Nightmare Motel zich bevond. De Texas Butcher staat bekend voor zijn leverpaté en houdt speciaal voor ons een opendeurdag. Wanneer we zijn slagerij betreden worden we ontvangen door zijn vrouw, die ons maar al te graag uitnodigt voor een rondleiding achter de schermen. Wij gaan hier maar al te graag op in en voor we het beseffen bevinden we ons tussen de karkassen van varkens en andere dieren. Wat volgt zijn enkele bloederige scènes waarin men ons meermaals probeert bang te maken. Wanneer we terug buiten komen, worden we nog opgewacht door een acteur die ons graag binnen wil houden voor ons bloed. Wij bedanken vriendelijk en krijgen van hem zelfs een geschenkje mee naar huis: een zakje met een geheime mengeling van de Texas Butcher zijn vleeskruiden.

In tegenstelling tot CORP. is Texas Butcher wel een klassiek doorloopspookhuis waar de klassieke jump scares niet ontbreken. Texas Butcher is een mooi spookhuis dat zeker zijn plekje tussen de andere huizen van het park verdient. Met dit huis heeft Bobbejaanland opnieuw bewezen dat ze met een zeer beperkte ruimte best veel kunnen doen. Texas Butcher kunnen we daarom zeker aanraden voor iedereen die van wat gegriezel houdt en is naar onze mening zijn toegangsprijs van 6,50 euro wel waard.

Grote investering

Voor we bij de Texas Butcher langs gingen, deed Yves Peeters samen met Peggy Verelst, commercieel en creatief directeur, nog een korte toespraak. Hierin werd onder andere gezegd men ondanks corona flink geïnvesteerd heeft in Halloween en dat men dit jaar zelfs het grootste budget voor Halloween ooit heeft. Zo heeft men buiten deze twee spookhuizen ook nog flink geïnvesteerd in nieuwe decoraties voor de scarezones. Bij het naar buiten gaan van het park hebben wij nog even de tijd genomen om enkele van deze te bestuderen en ze zien er oprecht goed uit. Yves Peeters denkt daarom ook dat we dit jaar voor het beste halloweenevent naar Lichtaart moeten afzakken.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto's: © Indy Verhoeven - Pretparken.be & © Bobbejaanland