Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 25 Maa 23, 14:39

In Plopsaland De Panne heeft men de afgelopen weken een kleine aanpassing gedaan aan de spectaculaire achtbaan The Ride to Happiness by Tomorrowland. Deze aanpassingen werden gedaan om te vermijden dat een trein opnieuw vast komt te staan op het hoogste punt van de achtbaan.

In februari vorig jaar kwam een trein van de achtbaan The Ride to Happiness by Tomorrowland stil te staan op de tophat. Toen zaten negen personen enkele uren vast in de achtbaan, en moesten deze met behulp van een hijskraan geëvacueerd worden. Om te vermijden dat dergelijke situaties zich opnieuw zouden voordoen, wordt er nu een kleine aanpassing gedaan aan de achtbaan.

In samenspraak met de Mack Rides, de Duitse fabrikant van The Ride to Happiness, heeft Plopsaland De Panne besloten om op het hoogste punt van de achtbaan twee boosterwielen te plaatsen die de trein terug naar beneden kunnen duwen als hij tot stilstand komt te staan. Om te vermijden dat je er tijdens een gewone rit iets van zou merken, is de hoogte van de boosterwielen instelbaar. Deze staan standaard op hun laagste punt, waardoor ze de trein niet raken om te vermijden dat ze deze net extra zouden afremmen tijdens een gewone rit. Indien er zich weer opnieuw een probleem zou voordoen en een trein blijft staan op de tophat, kunnen de wielen naar boven geschoven worden zodat deze contact maken met de trein en deze vervolgens terug richting de lanceerstrook duwen.

Om de hinder voor de bezoekers zo veel mogelijk te beperken, werden de werkzaamheden tijdens de week uitgevoerd, wanneer het park (op woensdagen na) gesloten is. Hierdoor was de achtbaan de twee voorbije woensdagen gesloten, maar tijdens het weekend lagen de werkzaamheden tijdelijk stil en was The Ride gewoon geopend.

Tekst & foto's: © Indy Verhoeven - Pretparken.be