Auteur: Nick Jespers - Gepubliceerd: 11 Maa 08, 11:05
Share
Vliegende Fietsen - <a href='/NL/Park.asp?ParkID=199&LandID=4' TPVAUTOTAG='1'>Plopsa Coo</a>Plopsa Coo opent op 22 maart opnieuw de deuren. Er staan maar liefst 4 nieuwe attracties klaar waar enkele populaire Studio 100-figuren centraal staan. Daarnaast werd er ook heel wat geld geïnvesteerd in het opknappen van het entreegebied.

Plopsa Coo – het pretpark aan de voet van de Watervallen van Coo – opent bij aanvang van het nieuwe pretparkseizoen maar liefst 4 nieuwe attracties, waarbij telkens ook één figuur van Studio 100 centraal staat.

4 nieuwe familieattracties 

Labyrint van Samson & Gert

In het Labyrint van Samson & Gert moeten de bezoekers de weg zoeken naar de uitgang. Maar enige aandacht is vereist, want dankzij enkele proeven openen de poorten sneller dan je denkt. Deze attractie krijgt een plaatsje in het binnengebied van de boomstamattractie ‘Splash’.

Zoals de naam reeds doet vermoeden staan Gert en Samson centraal in deze attractie... of moeten we Fred en Samson zeggen? Want in Wallonië heeft het baasje van Samson Fred. Ze hebben er ondertussen ook al enkele cd-singles uitgebracht, met matig succes.

De Konijntjes

De Konijntjes huppelen vanaf 2008 ook vrolijk over het gras in Plopsa Coo. De attractie 'De Konijntjes' zal gelijkaardig zijn aan de attractie in Plopsaland De Panne met kleurrijke hekjes en al even kleurrijke konijntjes.

De Studio100-figuur die deze attractie voor zijn rekening neemt is Kabouter Plop. Alle afleveringen van de kleine kindervriend werden begin vorig jaar opnieuw ingeblikt met Waalse acteurs. De populariteit van Plop, Bric, Pipolette en Dordebou zijn alleen maar gegroeid. Deze week stelt de Waalse Kabouter zijn eerste CD voor. 

Vliegende Fietsen

De Vliegende Fietsen is een nieuw soort attractie, gemaakt door het Italiaanse bedrijf Zamperla. Bezoekers nemen plaats in een gondel en dienen te trappen. Hoe sneller de bezoekers trappen, hoe hoger de gondel zal ‘vliegen’. 

Superheldin Mega Mindy zal figuur staan voor deze attractie. Het programma is nog niet bekend in Wallonië, maar op termijn zou het programma op de Waalse zender Club RTL uitgezonden worden. In Vlaanderen en Nederland is Mega Mindy razend populair. 

Deze attractie zal ook een plaatsje krijgen in de ‘fonkelnieuwe’ Mega Mindy Zone van Plopsaland De Panne.

Octopus

De vierde nieuwe attractie is de Octopus, een attractie die we op de kermissen kennen als "Polyp". Een gezellige familietopper die de harten sneller doen slaan!

Capaciteitsverhogingen

De Bobsleebaan en Zetellift behoren tot de favoriete attracties van de bezoekers. Om lange wachtrijen te voorkomen voorziet het park een capaciteitsverhoging bij deze twee atttracties.

Het park investeerde voorbije winter zo’n 2,5 miljoen euro in de attracties en decoratieve veranderingen aan het entreegebied. Sinds de overname van het park door Plopsa verdubbelde het aantal bezoekers. Vorig jaar ontving het park 330.000 bezoekers.

Tekst: Nick Jespers (ThemeParkVision)
Tekening: Piet De Koninck (Plopsa)