Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 15 Apr 10, 18:44
Share

Wat brengt 2010 voor Phantasialand?

Phantasialand moest het in het seizoen 2009 al stellen zonder hun befaamde Brandenburger Tor, Neptunusfontein en de kinderattracties eromheen. In de winter van 2009/2010 moest echter nog véel meer plaats maken voor – wat volgens het park zelf – dé grote nieuwe attractie van het park moet worden.

In de winterpauze van 2009/2010 vonden we in Phantasialand de grootste bouwput terug uit de geschiedenis van het park. Vrijwel overal werd er gewerkt. Natuurlijk is er groot onderhoud gepleegd aan de attracties, maar ook aan thematisatie. Zo heeft China Town een behoorlijke lik verf gekregen. Het pad achter Colorado Adventure is verbeterd, en aan de zelfde kant is er een speciale rolstoel-ingang voor het Silverado Theater gemaakt.

Ook aan de Infrastructuur werd flink gewerkt. P1 – De hoofdparkeerplaats – is omgevormd tot een bus-parkeerplaats. De vroegere hoofdingang zal vanaf nu dus alleen nog maar dienen voor mensen die met de bus komen. De – te kleine – ingang bij Mexico zal verdwijnen. Daarvoor in plaats zal nabij Mystery Castle de ingang Mystery ontstaan, volledig in stijl en met maar liefst 10 kassa’s een veel hogere capaciteit. Ook in China Town worden de kassa’s uitgebreid tot 10 stuks om de capaciteit te verhogen. Ook de toiletten in het park kregen een grondige update, zodat bezoekers ook op het stille oordje “feel-good” kunnen beleven.

Het grootse gebied loopt echter van Mexico helemaal tot Wuze Town, en heeft fans maandenlang in spanning laten zitten. Phantasialand zit met plaatsgebrek, zodoende heeft het veel plaats moeten maken voor de nieuwigheden:

Kinderspeelplaats “Bolle’s Spieleland”
Walzertraum
Gondelbahn
Het wachtrij-gebouw én de voortuin van “Race for Atlantis”
een deel van de Verwaltung
Atlantis Snack
en de Fantasy Shop.

Daarbij niet te vergeten de 4 kinderattracties en het Brandenburger Tor die al een jaar eerder verdwenen waren.

5 nieuwe attracties in Wuze Town

Halverwege de winter maakte Phantasialand de fans lekker met Wuzel Earth. Een sketch op Google Earth, waar je door middel van loepjes die nieuwigheden in Wuze Town kon verkennen. Geregeld gaven de loepjes andere details vrij van de nieuwigheden die er rondom Wuze Town ontstonden.

2 weken voor de opening van het park werden de nieuwigheden rond Wuzel Earth vrijgegeven. 5 kinderattracties zouden op de bezoekers wachten. Hiervoor is een groot deel van het Wuze Dal verbouwd en groter gemaakt.

De eerste attractie is “Die Fröhliche Bienchenjagd” (De vrolijke bijtjesjacht) De olijke kikkers springen op-en-neer in rondjes, in een poging om de aanlokkelijke bijtjes te vangen.

Naast de kikkers heeft zich “Der Lustige Papegei” (de leuke papegaai) genesteld. Een attractie van het type “Crazy Bus” van Zamperla, die de kleine bezoekers meeneemt  om vooruit en achteruit de hoogtes te verkennen.

Binnen in Wuze town zelf kunnen de kleintjes zich amuseren met “Wolke’s Luft Post” (Wolje’s Luchtpost). Door harder te trappen, kunnen ze hoger vliegen, en de rit maken zoals ze het zélf graag willen.

Achter Hollywood Tour, nabij de ingang van Wakobato is het “Baumberger Irrgarten” (Boombergse Doolhof) aangelegd. Een plek waar de kleintjes naar hartelust kunnen spelen en klimmen, zónder dat ze zullen verdwalen.

In het voorjaar van 2010 zal dan ook nog de “Würmling Express” (wormling expres) openen. Deze monorail voert de hele familie langs de vogelhuisjes, die door het Wuze volk netjes worden onderhouden.

SIEBEN – 7 – VII

De grote nieuwigheden in het themagebied Alt Berlin leken te veel gevraagd voor 2010, gezien het enorme werk wat in een grote attractie steekt en hoe relatief weinig er eind februari klaar was. Begrijpelijk dat de fans met verstomming geslagen waren, toen Phantasialand begin maart ook nog eens “Sieben” (“zeven”) aankondigde via een Duitstalige teaser-site (www.7-phantasialand.de).

De site liet een aantal enorm mysterieuze landschappen zien, telkens in de ruïnes van een gebouw. Afgezien van de start-pagina was elk deel van de site toegewijd aan één van de 4 elementen: Vuur, Water, Aarde en Lucht. Elke maandag van Maart zou een nieuw deel van de site worden vrij gegeven, die steeds raadselachtiger maakte. Sommigen hadden al vrij snel goed geraden – bleek achteraf – doch voor de meeste mensen (inclusief diegenen die wél goed geraden hadden) bleef Sieben een enorm mysterie.

Op 27 Maart werd ook dit mysterie ontsluierd. De website van “sieben” had opeens een nieuwe pagina bijgekregen, daar konden we lezen dat sieben dé nieuwe top-show van het park wordt, gehost door meester-illusionist Jan Rouven. De volledige titel: “Jan Rouven in SIEBEN – Die rückkehr der Magie” (Jan Rouven in ZEVEN – De terugkomst van de magie).  Voor Jan Rouven – die als kind al roerloos van de adembenemende magie-shows van het Phantasialand genoot – gaat hiermee een wens in vervulling: nu kan hij zelf optreden, waar het zoveel jaren geleden ooit begonnen is. Niet alleen belooft de show een enorm spannende en zelfs ietwat lugubere sfeer te krijgen, ook het voor-verhaal wat we kunnen lezen belooft veel goeds.

Het verhaal vertelt van 2 broers – tweelingen – die kort na de geboorte van elkaar gescheiden raakten, door het dramatische overleiden van hun ouders. De ene broer leeft zeer behoedzaam, in een kring van liefdevolle en beschermende mensen, de andere omgeven en doordrengt van donkere machten. Nadat de behoedzame broer een bericht ontvangt dat zijn tweelingbroer plotsklaps verdwenen is, begeeft hij zich op een gevaarlijke reis die kan eindigen in 2 situaties: De lang vooruitgezien ontmoeting, of een gemeenschappelijk graf.

Speciaal voor “Sieben” is het Wintergarten theater in Phantasialand volledig onder handen genomen, door hetzelfde team dat ook de succesvolle musical “The Perfume” op de planken heeft gezet. Reeds bij de binnenkomst wordt je doordrenkt in een mysterieuze sfeer en een soort zweeftoestand voor geest en ziel.

Let Wel: De Show duurt 45 minuten. Gezien de vele Mystieke, spannende en zelfs soms demonische elementen van de show, wordt deze aangeraden vanaf 12jaar.

Meer mysteries doen hun opwachting.

Phantasialand zit natuurlijk niet stil. Voor 2011 vinden we al de concepten terug voor de Kaiserplats, het nieuwe plein in Alt Berlin, maar na de 5 nieuwe attracties en de spectaculaire show “sieben” in 2010, zijn er nog genoeg geheimen binnen Phantasialand:

Wat ontstaat er in de nieuwe gebouwen naast de kaiserplatz in Alt Berlin?
Wat gebeurt er met Silver City en de Mexico Ingang, nu deze niet meer officiëel bestaan?
Krijgt Phantasialand ooit de broodnodige ruimte, zodat ze kunnen uitbreiden zonder bestaande attracties te moeten slopen?

Wanneer u op de hoogte wil blijven, of uw eigen mening hier over kwijt wil, bent u natuurlijk altijd welkom op ons Forum.

Bron: Phantasialand.