Auteur: Jelle Verelst - Gepubliceerd: 19 Jan 11, 23:59
Share

 

Na de opening van Plopsa Indoor Coevorden en het nog te openen Majaland in Plopsaland De Panne kan ook Plopsa Coo , gelegen in de Ardennen, iets nieuws verwachten. Plopsa investeert een recordbedrag van maar liefst € 3,5 miljoen in Wickie The Ride, een spinning coaster die bij de start van de zomervakantie zijn eerste rit moet maken.

 

 

 

Dankzij de grote jaarlijkse investeringen sinds 2006 is Plopsa Coo ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig Plopsa-themapark met een eigen Ardeense identiteit. Dit jaar staat Plopsa Coo voor de grootste investering ooit: Wickie The Ride. Een achtbaan van het type spinning coaster waar de bezoekers door Wickie de Viking worden uitgenodigd om samen met hem een spannend avontuur te beleven in ware viking-stijl. 

 

Eerste spinning coaster voor Plopsa

Spinning coasters worden gekenmerkt door hun bochtige baan en karretjes die om hun as kunnen draaien. Het is het eerste in zijn type die Plopsa in één van zijn parken gaat plaatsen.

Wickie The Ride zal begin juli de eerste bezoekers meenemen op een bloedstollende rit van maar liefst 400m lang. Aan de achtbaan hangt een prijskaartje van € 3,5 miljoen en is daarmee de duurste investering in Plopsa Coo tot op heden. Het wordt een spinning coaster van nieuwste technologie. De attractie is toegankelijk voor kinderen vanaf 110 cm onder begeleiding van een volwassene. Deze spinning coaster is een mooie toevoeging aan het attractie-aanbod van Plopsa Coo dat al een Coaster, Boomstammetjes, Mega Mindy Flyer en meer dan 20 andere attracties aanbiedt. 

 

Wickie de Viking

In 2008 nam moederbedrijf Studio 100 het Duitse bedrijf EM Entertainment over en verwierf hierdoor ondermeer de rechten van het avontuurlijke tekenfilmfiguurtje Wickie de Viking. De kleine viking wordt nu het thema van de familiecoaster. Zowel het station als de gondels worden volledig gethematiseerd. Sinds de overname van EM Entertainment integreert Plopsa meer en meer de nieuwe figuren in de parken. Zo opent Plopsaland De Panne in de zomermaanden van dit jaar een volledig indoor gedeelte in het thema van Maja de Bij. Wickie de Viking is in Duitsland immens populair en ook in België zijn de uitzendingen van de avonturier hervat.

 

 

Over Plopsa

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat 3 parken in België uit: het themapark Plopsaland De Panne, het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt en het toeristisch gelegen Plopsa Coo. Op 30 april 2010 opende Plopsa zijn eerste Nederlandse themapark, Plopsa Indoor Coevorden.  Begin november werd bekendgemaakt dat Plopsa het bestaande park, Holiday Park in Duitsland heeft overgenomen.

Plopsa-parken combineren de magie van de Studio 100-figuren met het plezier van vele topattracties in een unieke omgeving. Naast de parken beheert Plopsa ook 2 externe Plopsa Winkels in Wijnegem Shopping Center en in Hasselt.

 

Meer informatie over de Plopsa-parken op www.plopsa.be of op ons forum.

Tekst: ©2011 - Plopsa Coo