Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 3 Nov 16, 10:47
Share

De directie van Océade heeft donderdagochtend haar personeel ingelicht over de intentie tot sluiting van het Brusselse waterpretpark. “Met spijt, verbittering en onbegrip, want Océade is een succesvolle onderneming.” Het waterpretpark sluit op 8 januari 2017.

Naast Mini-Europa vind je het waterpretpark Océade, de op twee na meest bezochte attractie in Brussel. “De glijbanen zijn de grootste troeven van het park”, luidt het in een persbericht van de directie. “Die zijn samen goed voor 640 meter aan glijplezier en uniek door hun verscheidenheid en hun exclusiviteit in ons land. Daarnaast vind je in Océade onder andere een golfslagbad, jacuzzi’s en een saunaruimte.”

Ondanks het feit dat er in 2015 nog 250.000 bezoekers langskwamen, heeft de directie “met spijt, verbittering en onbegrip” nu toch de intentie tot sluiting van het park aangekondigd. “De ontmanteling van het park wordt geëist in het kader van een project (het Neo-project, nvdr.) dat nog geen startdatum en nog geen enkele licentie heeft. Nochtans is Océade een succesvolle onderneming die werk biedt aan 67 werknemers, betaalde het park vorig jaar 300.000 euro huur en belastingen aan de stad en zal het dit jaar de populairste Brusselse attractie zijn wat betreft omzet.”

De aankondiging van de intentie tot sluiting zet de informatie- en consultatieprocedure – of de Wet Renault – in gang. Tot slot wil de directie het personeel “bedanken voor de professionele houding die het aan de dag legde”.

Project Neo

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering wil op de Heizelvlakte onder de naam ‘Neo’ een aantal grote projecten mogelijk maken, die volgens haar nodig zijn om de internationale uitstraling van Brussel te verzekeren. Het gaat om een internationaal congrescentrum met minstens 3.500 plaatsen, een evenementenhal met 15.000 plaatsen en een winkelcentrum van 72.000 vierkante meter. Aan de andere kant van de Romeinsesteenweg, op Parking C, plant de stad Brussel bovendien een nieuwe voetbaltempel voor 61.500 toeschouwers.

Discussieer mee met ons over de sluiting van Océade op ons forum.

Bron: © Nieuwsblad, RTBF // Foto: © Belga