Auteur: Bert Bael - Gepubliceerd: 26 Jul 17, 21:03
Share

De Plopsagroep heeft bij de gemeente Haßloch een nieuw voorstel ingediend voor de bouw van een zwemcomplex bij Holiday Park. Een eerder voorstel werd afgewezen, omdat er te weinig draagvlak was bij de inwoners van de gemeente. Ook het nieuwe voorstel kan nog niet op de volledige steun rekenen.

De Plopsagroep wil in samenwerking met de gemeente Haßloch een waterpark bouwen nabij Holiday Park, dat sinds 2010 deel uitmaakt van de pretparkengroep. Het moet gaan om een park dat vergelijkbaar is met Plopsaqua, waarvan nu al een vestiging te vinden is in De Panne. Volgens de plannen moeten er binnen- en buitenbaden komen, naast glijbanen en een kinderbad. Op vraag van de gemeente zou er ook een sportbad te vinden zijn. Het nieuwe waterpark zou dan het Haßlocher Badepark gaan vervangen.

Een eerste voorstel werd afgewezen, omdat bij een inwonersreferendum slechts weinig positieve reacties te horen waren. De gemeente Haßloch zou over een periode van 25 jaar een jaarlijkse som van €676.000 moeten bijdragen aan het nieuwe Plopsaqua. In ruil voor die bijdrage zou een percentage van het inkomgeld dat inwoners van Haßloch betalen wel terugvloeien naar de gemeente. Met het nieuwe voorstel wordt die bijdrage van de gemeente verlaagd tot €600.000 per jaar. Plopsa wil immers drie waterparken bouwen in België en kan daardoor de kostprijs herberekenen. Ook het nieuwe voorstel werd echter afgewezen door verschillende groeperingen binnen de gemeenteraad. Plopsa wil echter sowieso het zwembad bouwen, ongeacht of Haßloch het plan steunt.

Tekst: © Bert Bael - Pretparken.be // Bron: Die Rheinpfalz // Foto: © Plopsa