Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 19 Dec 17, 15:34
Share

Nadat de kandidatuur voor een Plopsaqua in het Antwerpse Deurne  werd afgewezen ten voordele van Sportoase, stijgen de kansen op een vestiging in Mechelen. Meer bepaald zou er een waterpark naast Technopolis gebouwd kunnen worden. Daarvoor is de aanvraag intussen ingediend. De vlaamse overheid moet zich nu over het dossier uitspreken.

Studio 100 is al langer op zoek naar een nieuwe vestiging voor een Plopsaqua, deze keer ergens in het binneland. Na Antwerpen en de Rupelstreek als kanshebbers is het oog nu op Mechelen gevallen. Een stuk grond naast wetenschapscentrum Technopolis zou - volgens het bestemmingsplan - voor recreatieve doeleinden aangewend mogen worden. Diverse bedrijven mochten een voorstel indienen en Plopsa diende een dossier in om op deze locatie een waterpark te bouwen. De Vlaamse regering moet nu kijken of het plan van Studio 100 overeenkomt met het bestemmingsplan.

Het zwembad zou veertig miljoen euro gaan kosten. Naast het aanbod dat we al kennen van het bad in De Panne, zou er bij deze vestiging ook een 25 meterbad buiten komen. Er zouden voorzieningen worden getroffen voor clubs en er wordt nagedacht over combitickets met Technopolis. Plopsa denkt hier het grootste waterpark van België te kunnen plaatsen. Het park zal daarvoor echter met flink meer moeten uitpakken dan wat tot dusver in De Panne staat. De ligging net in de rand van de stad is ideaal, want de locatie is makkelijk bereikbaar zowel per auto als met het openbaar vervoer, dit vanuit zowel Brussel als Antwerpen. Wanneer het nieuwe bad moet gaan openen indien Plopsa de opdracht binnenhaalt, is nog niet bekend.

Update 23/12/'17: Plopsa zal in 2020 ook een vestiging van Plopsaqua openen in Landen. Het park moet openen net over de taalgrens, in het Luikse Hannuit. Daarmee bouwt Plopsa al een derde zwembad sinds Plopsaqua De Panne. Een definitieve beslissing wordt verwacht eind januari. Meer info in het volledige nieuwsbericht.

Tekst © André Bormans - Pretparken.be // Bron: Gazet van Antwerpen // Foto: © Yelle Kleykens - Pretparken.be