Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 11 Okt 16, 11:42

Kroatië krijgt binnenkort zijn eerste noemenswaardige pretpark. In 2017 opent Mirnovec Fun Park, een pretpark met 26 attracties. Ook de eerste inversiecoaster van Kroatië krijgt er zijn plaats.

In Biograd na Moru, één van de meest toeristische plaatsen van Kroatië, wordt op dit moment hard gewerkt om in juni 2017 het nieuwe park te kunnen openen voor het grote publiek. Op een oppervlakte van 4,5 ha komen 3 themagebieden te liggen: Piraten, Wild West en Ruimte. In totaal verschijnen hier 26 attracties voor jong en oud. Thematisatie wordt een belangrijke factor in het park.

Mirnovec, een grote lokale speler op het gebied van films, investeert 15 miljoen euro in de bouw van het park. Naast attracties, zullen er ook diverse spelkramen, souvenirwinkels en horecagelegenheden gebouwd worden, maar er wordt ook ruimte voorzien voor het organiseren van evenementen en concerten.

Attracties

In het park verschijnen alvast 2 achtbanen. Alien 8 wordt een familiale Spinning Coaster, Space Witch daarintegen krijgt een looping. Het is de eerste achtbaan in Kroatië die over de kop zal gaan. Andere attracties die te zien zijn op de concept arts zijn onder andere old timers, diverse treinritjes en bootjesattracties, theekopjes, 2 piratenschepen, een reuzenrad, een carrousel, botsauto's en botsbootjes. Durvers kunnen terecht op de Starflyer en de Giant Frisbee.

Variabele ticketprijzen

Ticketprijzen komen tussen 150 en 200 kuna te liggen, omgerekend is dat zo'n 20 à 27 euro. Via online voorverkooptickets en goedkopere tickets in het laagseizoen kan die prijs ook wat lager komen te liggen. Kinderen krijgen gratis toegang op hun verjaardag. Ook zal het park inspelen op zakelijke evenementen, teambuildings zullen namelijk ook mogelijk zijn.

Het park hoopt in het eerste jaar 180.000 bezoekers te trekken. In totaal kunnen er 70 mensen aan de slag. Met de bouw van het park hoopt men een extra boost te kunnen geven aan het toerisme in de regio.

Opmars

Oost- en Zuidoost-Europa zijn momenteel bezig aan een opmars qua attracties en pretparken. Het grootste voorbeeld zien we met Energylandia in Polen, in Bosnië-Herzegovina opende recentelijk nog een Alpine Coaster en ook in Turkije schieten pretparken als paddenstoelen uit de grond. De kans is dan ook groot dat in de nabije toekomst nog nieuwe parken in die regio zullen verschijnen.

Tekst: © Bjorn Venken - Pretparken.be // Foto's: © Mirnovec Fun Park // Bron: Mirnovec Fun Park