Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 28 Aug 17, 16:34
Share

De toekomst van de grootste houten achtbaan van Europa ziet er niet rooskleurig uit. Colossos in Heide-Park heeft een peperdure herstelling nodig. Het park overweegt daarom verschillende scenario's waaronder de afbraak van de iconische baan. Dat blijkt uit een nieuw gesprek met het park en een Duitse fansite.

De grootste houten achtbaan van Europa staat al sinds juli 2016 aan de grond wegens dringende onderhouds- en reparatiewerken. Begin dit jaar werd door Heide park gecomunniceerd dat Colossos ook heel 2017 gesloten zal blijven. Veel details konden niet worden vrijgegeven, maar een woordvoerster van het park kon ons toen vertellen dat "het een vervanging van de rails van de achtbaan betreft, wat een erg omslachtig werk is", aldus de woordvoerster.

Afgelopen weekend vond een gespreksronde plaats met de fansite "Freizeitpark-Welt" en enkele verantwoordelijken van Heide-Park. Daarbij kwam naar buiten dat het park eind dit jaar met een officiële uitspraak naar buiten zal komen wat betreft de toekomst van Colossos. Ook werd gezegd dat de herstelling van de achtbaan gepaard gaat met een reparatiekost die onderaan een tweecijferig miljoenbedrag bedraagt, een peperdure herstelling dus.

Het park is nu aan het bekijken met het moederbedrijf Merlin Entertainments en hun investeerders welke beslissing ze gaan nemen. Er liggen momenteel verschillende scenario's op tafel waaronder het afbreken van de baan om hem te vervangen door een gloednieuwe attractie.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Pretparken.be en Heide-Park // Bron: Freizeitpark-Welt