Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 19 Jan 18, 18:05
Share

Movie Park Germany heeft een enquête gelanceerd (in het Duits) om onderzoek te doen naar een mogelijke toekomstige attractie. In de enquête ontdekken we een aantal interessante aspecten die een hint geven naar waar Movie Park allemaal aan denkt voor in de toekomst.

In het verleden zijn er al andere parken geweest waarbij mensen konden stemmen uit een stuk of vier attracties. Movie Park Germany pakt het echter een stuk grondiger aan. Zo kun je in eerste instantie volledig vrij opgeven wat je graag wilt dat er komt en wordt er niet alleen naar mogelijke attracties gekeken.

Er wordt onder andere gevraagd om diverse attractie concepten een waardering geven van 1 tot 10 in hoeverre je denkt dat het park nood heeft aan een dergelijke attractie. Hierbij worden in totaal 10 concepten voorgelegd:

Waterattractie
Attractie met projecties en/of simulatie
Achtbaan met inversies
Gelanceerde achtbaan
Familie achtbaan zonder inversies
Spinning coaster
Vrije-val attractie
Interactieve darkride (shooter)
Family Entertainment Center
Simulator (zinken van een schip, aardbeving, etc.)

Diverse van deze opties herkennen we natuurlijk al uit soortgelijke enquêtes die door andere parken van dezelfde groep gevoerd zijn. Ook wordt er gevraagd naar favoriete attracties in andere parken, binnen Movie Park zelf en - heel opvallend - welke attractie wat jou betreft mag verdwijnen uit het park. Er wordt dus ook gekeken naar wat niet geliefd is om deze fout niet meer in de toekomst te maken.

Vervolgens wordt gekeken naar elementen in een attractie waaronder hoogte, snelheid, interactiviteit, rit duur, theming en zo voorts.

Meer movie in het park?

Het meest opvallende is dat er ook weer naar licenties wordt gekeken. Je mag de bestaande licenties waarderen maar ook kijken naar toekomstige licenties. Aanvankelijk krijg je weer de vrije keuze, maar daarna worden vier verschillende licenties genoemd waar je een eerste en een tweede keuze mag opgeven. Het moge duidelijk zijn dat Movie Park op deze licenties mikt voor hun nieuwe attractie. Je kon kiezen uit 'Star Trek', 'Hunger Games', 'Twilight' en 'Game of Thrones'

Waterpark
Een tweede opvallende vraag in de enquête is of je een dag in een gethematiseerd waterpark zou door brengen, waarbij ook weer specifiek naar een thema wordt gevraagd. De thema's waar het park zelf aan denkt zijn:

California.
Franse Riviera
Tropen
Backlot-Bay
Aziatisch

Ook voor een mogelijk waterpark wordt gevraagd naar de wens van faciliteiten, waaronder diverse types glijbanen of een Spa.

Overnachtingsmogelijkheden
Vervolgens gaat de enquête heel concreet verder over overnachtingsmogelijkheden direct aan het park, iets dat Movie Park graag in de toekomst wil aanbieden. Het park biedt al enkele jaren overnachtingen aan in samenwerking met nabij gelegen hotels, ze willen echter meer naar een mini-vakantie toe zodat je niet meer van de parkgrond af moet. Er wordt zodoende ook gepolst naar de behoefte voor een themahotel, bungalowpark (niet met blokhutten, maar met huisjes in film-thema) of een camping. Vele fans kennen diverse overnachtingsconcepten al. Het is voor veel parken een goede mogelijkheid om extra inkomsten te werven, zeker als ze conferentiemogelijkheden aanbieden voor bedrijven. Het is zodoende zeker niet gek dat Movie Park deze mogelijkheden onderzoekt.

Winteropening?
De laatste vragen in de enquête hinten naar een mogelijke winteropening. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen enkel park, of combinatie park/hotel/waterpark

Het moge duidelijk zijn dat Movie Park niet zo maar op zoek is naar een vervangende attractie voor het recentelijk verdwenen Ice Age Adventure, maar met deze enquête veel verder in de toekomst kijkt. De vele mogelijkheden om open antwoorden te geven zullen ongetwijfeld voor inspiratie in de toekomst zorgen. De grote vraag wat de enquête in de toekomst gaat opleveren en welke plannen daadwerkelijk gerealiseerd zullen worden, blijft voorlopig natuurlijk onbeantwoordt. Deze enquête toont in elk geval dat het park goede ambities heeft. 

Tekst: © André Bormans - Pretparken.be // Foto's: © Movie Park Germany // Bron: Movie Park Germany