Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 25 Jul 18, 22:21

Een tijdje terug maakte Bobbejaanland bekend dat het volgend jaar een nieuwe achtbaan zal openen, meer bepaald een triple launch coaster van Duits constructeur Gerstlauer. Het park zou later deze zomer met meer nieuws hieromtrent komen, maar dankzij documenten van het openbaar onderzoek is de lay-out voortijdig gelekt. We tonen de schetsen en lichten de statistieken toe!

De nieuwe achtbaan die Bobbejaanland volgend jaar zal openen, is een triple launch coaster van Gerstlauer, zoals Gold Rush in het Nederlandse zusterpark Slagharen. De lay-out oogt spectaculair en origineel, het wordt dus alvast geen kopie van Gold Rush. De achtbaan krijgt twee spikes en start net zoals Gold Rush met een voorwaarste launch, gevolgd door een achterwaartse launch om tot slot opnieuw voorwaarts gelanceerd te worden en zo het volledige traject af te leggen. Na een top hat en enkele inversies eindigt het traject op een spike om nadien opnieuw achterwaarts te rollen en tot stilstand te komen. Via een wissel en tussentrack keert de trein dan terug naar het station. Deze lay-out maakt het mogelijk om, ondanks het feit dat het niet om een traditioneel gesloten parcours gaat, met 2 treinen te werken.

Ook enkele statistieken werden prijsgegeven in de openbare documenten. De baan wordt 600 meter lang, maar je zal als passagier een traject afleggen van ongeveer 830 meter. De hoogte van de top hat komt uit op ongeveer 40 meter en de hoogste spike wordt 43 meter hoog. De snelheid zal meer dan 100 km/uur bedragen. Momenteel is de snelste achtbaan van de Benelux Goliath in Walibi Holland (106 km/uur), dus de kans dat Bobbejanland de snelste achtbaan van de Benelux krijgt, is niet onbestaande! De treinen worden zogenaamde Infinity treinen met 3 rijen en plaats voor 12 passagiers. Dankzij de wissels komen er dus twee treinen, wat de capaciteit brengt op 670-680 personen per uur. Een ritje zal ongeveer 90 seconden duren en de minimale lengtevereiste om de achtbaan te mogen berijden is 1,30m.

Voor het realiseren van deze attractie moeten een tentoverkapping (langs Typhoon) en een houten gebouwtje (paviljoen aan Sledgehammer) afgebroken worden​. De achtbaan komt dus te liggen op de ruimte tussen Sledgehammer en The Forbidden Caves enerzijds en de kinderattracties Dino en Viking anderzijds.

Bobbejaanland bevestigt dat deze plannen effectief de plannen zijn, maar heeft momenteel geen extra info om eraan toe te voegen. Het was nog niet de bedoeling om over de achtbaan te communiceren, maar aangezien het park momenteel in de fase van de omgevingsvergunning zit, worden de plannen vrijgegeven bij het Omgevingsloket.

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Bobbejaanland // Bron: Omgevingsloket