Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 15 Feb 19, 19:47
Share

Het gloednieuwe Aquapark van Bellewaerde is nog niet af, of het park heeft al plannen voor een andere grote attractie! Het pretpark heeft namelijk een aanvraag gedaan voor de bouw van een familie-achtbaan en de herinrichting van parking A. Ook de lay-out van de nieuwe coaster werd al meegeleverd.

De naam van het nieuwe project bedraagt 'Canadacoaster' en betreft een familie-achtbaan van een gerenomeerde fabrikant die deels boven land en deels boven water zal gaan, namelijk de Bellewaerde-vijver. Over het land zal het de bedoeling zijn om de inzittenden zoveel mogelijk met de bomen te laten kruisen.

Uit de gegevens in het dossier blijkt dat de lifthill van de achtbaan iets hoger zal worden dan 17 meter waarna er een gedraaide drop zal zijn die kruist met Dawson Duel. Vervolgens gaat de baan verder richting het huidige Apeneiland, dat voor de bouw van de attractie zal gesloopt worden, om zo richting de vijver te gaan. Vervolgens volgt er een stuk dat doet vermoeden aan een soort launchgedeelte, gevolgd door een spike. Met behulp van een wissel zal de trein terug in het station arriveren.

(Lees verder onder de foto's.)

De nieuwe achtbaan zal een station in openlucht krijgen, maar wel overdekt, dat toegankelijk is met een houten pad dat licht boven de grond zweeft. Ook zou er een wachtrij voor single-riders voorzien worden. Over het thema of een openingsdatum is vooralsnog niets bekend.

Parking

In de aanvraag wordt ook vermeld dat men parking A wenst te herinrichten. Het betreft de parking die naast het in opbouw zijnde Aquapark en hoofdingang ligt.

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Bellewaerde