Auteur: Pretparken.be - Gepubliceerd: 25 Maa 19, 09:12
Share

Fans zitten er al lang op te wachten, en op fora werd (en wordt nog steeds) druk gespeculeerd over mogelijke openingsdata voor het nieuwe themagebied 'Rookburgh' met Flying Launched Coaster 'F.L.Y.' dat Phantasialand momenteel aan het bouwen is. Onlangs is er een bijzonder interessant stukje informatie geplaatst op de officiële site van Phantasialand die wel eens de openingsdatum van het themagebied zou kunnen verklappen!

Opgelet: dit artikel bevat geen officieel bevestigde informatie van Phantasialand en is louter speculatief van aard.

Dat Phantasialand aan het bouwen is aan een opnieuw indrukwekkend nieuw themagebied is uiteraard al lang geen geheim meer. Vrijwel meteen na de opening van het verbluffende Klugheim begon Phantasialand in de winterstop van 2016-2017 al aan dit project met de afbraak van simulator 'Race for Atlantis'. Enkele maanden later, in juni 2017, stelde Phantasialand voor het eerst 'Rookburgh' en achtbaan 'F.L.Y.' officieel voor. Het zou de eerste gelanceerde Flying Coaster worden en de langste Flying Coaster ter wereld. Een dikke maand later, eind juli 2017, stonden de eerste supports en track al recht.

Verklapte openingsdatum?

Sinds de opening van Klugheim biedt Phantasialand een uur extra Taron- en Raik-tijd aan hun hotelgasten aan. Dat is ook dit jaar zo, staat te lezen op de website van het park. Echter wordt er daar ook één opmerkelijke uitzondering vermeld: deze extra geldt uitzonderlijk niet op 25 juni 2019. Na wat verdere research blijkt ook dat beide hotels van het park volledig gereserveerd zijn: het is volgens de online reisboeker onmogelijk om op die dag een kamer te boeken. Ook bij de persopeningen van Chiapas en Klugheim waren de hotels gereserveerd voor aanwezigen van het persevent. Het doet dus sterk vermoeden dat 25 juni 2019 wel eens een potentiële openingsdatum zou kunnen zijn.

(Lees verder onder de foto.)

IJdele hoop?

Het project lijkt effectief in zijn eindfase te zitten. Zo werden er al drie toegangswegen richting het nieuwe gebied opgeleverd: in juli 2018 eentje in het Berlijnse gebied en onlangs ook eentje langs Maus au Chocolat en in Wuze Town. Ook werden er vorige maand verschillende namen en logo's beschermd: 'F.L.Y.' (Flying Launched Coaster), 'Charles Lindbergh' (hotel) en 'Uhrwerk' (restaurant). Ten slotte werden er afgelopen week nog een resem track geleverd. Aangezien het overgrote deel van de baan al enige tijd recht stond, zal dit vermoedelijk de laatste levering geweest zijn en is bijgevolg een 'Schienenschluss' niet ver weg meer. Ook wordt op het parkplan van dit jaar het themagebied reeds geteased.

(Lees verder onder de foto's.)

Toch zijn er nog enkele zaken waar critici vraagtekens bij hebben en een openingsdatum dit jaar nog ijdele hoop vinden: Hoe staat het met de bouw van het nieuwe hotel 'Charles Lindbergh' dat in Rookburgh zal komen te liggen en pas eind vorig jaar aangekondigd werd? De achtbaan is misschien wel bijna af, maar hoe zit het met alle thematisering die het gebied tot een mooi geheel moet maken? Dat zijn op dit moment moeilijk beantwoordbare vragen, echter: het hotel blijkt niet uit één groot gebouw te bestaan maar wel uit afzonderlijke 'Aeronaut Tube Rooms'. Dit zouden een soort van capsules worden, volledig in het steampunk-thema van Rookburgh, die volgens geruchten in prefab zouden geleverd worden aan Phantasialand en dus snel opgebouwd kunnen worden. Qua decoratie is er ook al heel wat gedaan, bijvoorbeeld de grote muur tegen Wuze Town die al volledig recht staat en gedecoreerd is.

Vergelijking: de vrucht is bijna rijp?

Wie naar vorige projecten kijkt, zal opmerken dat de Rookburgh-vrucht bijna rijp 'moet' zijn. De bouw van Chiapas is begin 2012 begonnen en de attractie werd bij de seizoensstart in april 2014 officieel geopend. Het volgende project, Klugheim, startte begin 2014 en eindigde in de zomer van 2016 met de officiële opening van Taron en Raik. Respectievelijk hebben deze projecten dus een dikke twee jaar en tweeënhalf jaar geduurd vooraleer ze werden opgeleverd. Aan Rookburgh is men ondertussen een dikke twee jaar (sinds begin 2017) bezig en tegen 25 juni 2019 zal dat dus net zoals bij Klugheim tweeënhalf jaar zijn.

Phantasialand heeft dus momenteel nog exact drie maanden de tijd, moest de gespeculeerde datum (25 juni 2019) kloppen. Zal het hotel er tegen dan staan, zal de thematisatie op drie maanden afgewerkt geraken? De tijd zal het leren! Het project is online te volgen op ons forum.

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Phantasialand, Rein, CoasterFriends