Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Dragon Khan (PortAventura World)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Dragon Khan is een B&M multiloop coaster en het absolute pareltje van PortAventura. De coaster telt maar liefst 8 inversies, is snel en comfortabel. Bovendien is de attractie mooi ingekleed binnen het Chinese thema met een heus Chinees dorp en de Chinese Muur.

Na de drop wordt men in een eerste indrukwekkende looping gestuurd om daarna in een diving loop te duiken. Van hieruit gaat men doorheen een zero-G-roll en Cobra Roll waarna men opnieuw de diepte induikt om een tweede looping te maken. Dan resten er nog twee leuke corksrews vooraleer dit beest getemd is. Leuke woordspeling want Dragon Khan is effectief een monster van een coaster en mag dan ook tot de betere coasters wereldwijd worden gerekend.

Elementen: 1x Loop; 1x Dive Loop; 1x Zero G-Roll; 1x Cobra Roll; 1x Loop; 1x Interlocking Corkscrews
Etymologie: Volgens de Chinese mythologie is Draak Khan de gereïncarneerde geest van de kwaadaardige Prins Hu van Peking. Prins Hu trachtte de keizer af te zetten en werd hiervoor door de goden gestraft. Zij veranderden hem in een draak die voor eeuwig en altijd zou ronddwalen. Velen denken dat ook vandaag nog het woedende bloed van de Prins door het skelet van de draak vloeit. Ontdek het zelf tijdens een ritje op Dragon Khan...
Specificaties:
Type attractie: Steel Multiloop Coaster
Bouwer:
Opening: 1995
Hoogte: 45 meter
Lengte: 1270 meter
Topsnelheid: 105 km/u
Aantal inversies: 8
Ritduur: 1.45 minuten
Aantal treinen en passagiers: 3 treinen 28 passagiers per trein.

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.