Recentste nieuwsberichten en artikels
Artikel🕘 16 Feb 2018
Walibi Belgium opende gisteren zijn deuren voor nieuwsgierige en kijklustige fans en journalisten om een rondleiding te geven op de verschillende bouwwerven in het park. Walibi opent komende paasvakantie namelijk een nieuwe Tikizone met een nieuwe familiale achtbaan en avonturenparcours.
Nieuws🕘 15 Feb 2018
Donderdag 15 februari 2018 — Tijdens een werfbezoek in Walibi Belgium werd de naam van de nieuwe attractie bekend gemaakt: Tiki-Waka. Een race met een hoek af (Waka!) in een exotische Tiki-stijl.
Nieuws🕘 13 Feb 2018
Ook dit jaar kiest Plopsa De Panne voor uiterst originele sollicitatierondes. Sollicitanten krijgen de kans om de nodige portie funfactor te bewijzen op een van de vele attracties in Mayaland Indoor.
Nieuws🕘 12 Feb 2018
Vandaag heeft Disneyland Paris plannen onthuld om de Marvel Superhelden op onovertroffen wijze tot leven te laten komen in het Walt Disney Studios Park met een volledig nieuwe Marvel gethematiseerde attractie. Het nieuws komt van Walt Disney Parks en Resorts voorzitter Bob Chapek.
Nieuws🕘 9 Feb 2018
Na het gigantische succes van Plopsaqua De Panne, werden zonet tijdens een persconferentie de plannen bekend gemaakt voor de bouw van een tweede waterpretpark in Hannuit, vlak op de taalgrens.
Nieuws🕘 9 Feb 2018
Attractiepark Toverland heeft sinds dit jaar een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Op dit moment wordt er voor de zeshonderd medewerkers van het attractiepark nieuwe personeelskleding ontwikkeld. Hiervoor werkt Toverland samen met het gerenommeerde kledingbedrijf ETP.
Nieuws🕘 8 Feb 2018
Bobbejaanland krijgt in 2018 geen nieuwe attractie, maar geeft wel een grondige make-over aan twee bestaande attracties. Zo krijgt hun achtbaan Dreamcatcher een nieuw kleedje en wordt er virtual reality toegevoegd. Ook de bootjesglijbaan Big Bang krijgt dit jaar nieuwe thematisering.
Nieuws🕘 6 Feb 2018
1 juli 2019 opent Walibi Holland de eerste hybride RMC-achtbaan van Europa. De huidige houten achtbaan Robin Hood wordt door leverancier RMC verbouwd tot een achtbaan bestaande uit een combinatie van hout en staal.
Nieuws🕘 5 Feb 2018
Het Poolse pretpark Energylandia blijft bakken geld investeren. Gisteren maakte het pretpark bekend dat het nog deze lente zijn eerste verblijfsaccommodatie zal openen.
Artikel🕘 30 Jan 2018
Naar goede gewoonte maakte het team van Pretparken.be een kaartje met daarop alle achtbanen en rodelbanen die volgend jaar moeten openen. Een handig hulpmiddel voor eenieder die nog een trip wil plannen, een interessante visualisatie van nieuwe coasters voor al de rest.
Nieuws🕘 26 Jan 2018
Bobbejaanland heeft vandaag een nieuwe enquête verspreid waarin gevraagd wordt hoe jij een bepaald deel van het pretpark zou thematiseren als jij dat zou mogen kiezen.
Nieuws🕘 25 Jan 2018
Al eerder waren er diverse plannen bekend, maar diverse geruchten waren nog niet bevestigd over de nieuwigheden voor dit jaar in Gardaland. Vandaag laat het park weten wat er verandert in 2018 en welke nieuwe attracties en aanpassingen we mogen verwachten.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.