• De verschillende Disneyparken van over de hele wereld hebben de laatste jaren heel wat concurrentie gekregen. Welke plannen heeft Disney om daar tegenin te gaan en hun parken verder te laten groeien? Wij maakten een overzicht van alle zes parken met de reële plannen en geruchten. Het eerste deel gaat over ons Europees park: Disneyland Paris.

  • Binnen enkele dagen is het alweer Oudjaar en dat verdient een terugblik op 2016. Pretparken.be blikt in dit jaaroverzicht terug op al de belangrijkste gebeurtenissen in de Europese pretparkwereld tijdens 2016.

  • In deze serie nemen we jullie mee naar de Verenigde Arabische Emiraten. We kijken naar wat parken die een tijdje terug geopend zijn, recent geopend zijn, wonen de opening van een nieuw park bij en kijken vooruit naar wat binnenkort en in de verdere toekomst gaat openen. 

  • Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in de plannen voor Nature Wonder World mochten we op de koffie bij de recent aangeworven directeur van ADDVentures, Sjaak de Zeeuw, en projectmanager Jan Smits. Naast nieuwe informatie brachten we ook nieuwe concept arts met ons mee!

  • Onlangs maakte de Efteling hun masterplan tot en met 2030 bekend, waarin ze onder meer spreken over een gigantische groei qua bezoekersaantallen, enorme oppervlakte die bij het park wordt toegevoegd en meerdere nieuwe attracties. De belangrijkste punten uit het masterplan vind je in dit artikel.

  • Je kan nog veel meer artikels op Pretparken.be terugvinden, deze slider geeft enkel de meest recente weer. Ons volledige archief vind je op deze pagina terug.

Laatste nieuws
17 Feb 2017 Bobbejaanland presenteert komend seizoen twee nieuwigheden aan haar bezoekers....
17 Feb 2017 Voor een kaal dak hoeven de Efteling-fans niet te vrezen,...
14 Feb 2017 Een feestelijk moment vandaag op de bouwplaats van het nieuwe vakantiepark van de Efteling....
14 Feb 2017 Het Duitse familiepark Hansa-Park kondigt aan dat in 2017 de werelwijd unieke achterwaartse vrijeval in het donker van hypercoaster Schwu...
14 Feb 2017 Inbrekers zijn zondagavond rond 22 uur aan de haal gegaan met de volledige weekendopbrengst van Plopsa Indoor Hasselt, zo’n 50....
11 Feb 2017 Pretpark De Valkenier, gelegen in het Nederlandse Valkenburg, breidt in oppervlakte uit....
Pretparkdeals

Nieuw in de parkgids

Sandspielplatz NEW 2017
Toegevoegd op: 13 Feb 17
Type: Speeltuigen
Park: Eifelpark
Comedy-Factory-Show
Toegevoegd op: 13 Feb 17
Type: Shows - Entertainment - Events
Park: Eifelpark
Schubkarren-RennenNEW 2017
Toegevoegd op: 13 Feb 17
Type: Activiteiten tegen betaling
Park: Eifelpark
Lustiges Wett-Melken NEW 2017
Toegevoegd op: 13 Feb 17
Type: Activiteiten tegen betaling
Park: Eifelpark