Recentste nieuwsberichten en artikels
Nieuws🕘 19 Feb 2019
Safariland Stukenbrock: dat is de nieuwe naam waarmee Zoo Safaripark Stukenbrock voortaan door het leven gaat. Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum krijgt het Duitse dieren- en attractiepark een frisse nieuwe huisstijl aangemeten. Het feestjaar belooft echter nog meer verrassingen.
Nieuws🕘 19 Feb 2019
Het Spaanse pretpark Holiday World in Gran Canaria wordt deze winter omgetoverd tot een modern pretpark.
Artikel🕘 17 Feb 2019
Bobbejaanland deed afgelopen weekend meer informatie uit de doeken omtrent de nieuwe achtbaan die het park dit jaar opent en het bijhorende themagebied.
Nieuws🕘 15 Feb 2019
Het gloednieuwe Aquapark van Bellewaerde is nog niet af, of het park heeft al plannen voor een andere grote attractie! Het pretpark heeft namelijk een aanvraag gedaan voor de bouw van een familie-achtbaan en de herinrichting van parking A.
Artikel🕘 12 Feb 2019
Tijdens een rondleiding op de werf van Bellewaerde Aquapark op 12 februari 2019 werd aan de pers een eerste exclusieve blik gegund op het in opbouw zijnde splinternieuwe waterpretpark van Bellewaerde, dat op 1 juli 2019 officieel moet gaan openen.
Nieuws🕘 9 Feb 2019
Het Amerikaanse pretpark Kings Dominion, in de staat Virginia aan de Amerikaanse oostkust, heeft besloten om de iconische achtbaan Volcano, The Blast Coaster na 21 jaar dienst definitief te sluiten.
Nieuws🕘 31 Jan 2019
Neverland, het bedrijf dat decoratie produceerde voor onder meer de Plopsa-parken en Tomorrowland blijkt failliet. Schuldeisers die nog op achterstallige betalingen wachtten werden op de hoogte gesteld in een mail. Het verhaal van Aalsters decorbedrijf Neverland ging van start in 1997.
Nieuws🕘 30 Jan 2019
De bekende attractie Carnaval Festival in Efteling bestaat dit jaar 35 jaar. Van maart tot en met mei gaat de attractie in onderhoud, waarbij de vrolijke rit om de wereld op het gebied van techniek, thematisering en duurzaamheid wordt klaargemaakt voor de komende tien jaar.
Nieuws🕘 24 Jan 2019
Het Italiaanse themapark Rainbow MagicLand nabij Rome pakt dit jaar uit met een nieuwe themazone en attracties. In een junglezone komt als eyecatcher een boomstammenattractie met daarnaast nog een motorverkeerscircuit voor kinderen alsook een speeltuin.
Nieuws🕘 23 Jan 2019
Het nieuwste Disney resort krijgt een nieuwe themazone. Shanghai Disneyland pakt uit met een themagebied dat exclusief voor het park wordt gebouwd. De figuren van Zootopia zullen tot leven komen in het achtste themagebied van het park in China.
Artikel🕘 20 Jan 2019
  De Brexit komt eraan! In hoeverre moeten wij ons als pretparkfans zorgen maken over de Brexit? En meerbepaald: wat als er geen deal bereikt word tussen de twee partijen, wat elke dag waarschijnlijker lijkt? Zonder te pretenderen politieke experts te zijn, doken we in deze parl
Nieuws🕘 19 Jan 2019
Attractiepark Toverland ontving vorig jaar een recordaantal van 812.000 bezoekers. Dit is een stijging van maar liefst 19% ten opzichte van het bezoekaantal van 2017. De forse groei is te danken aan de miljoenenuitbreiding die Toverland in 2018 realiseerde.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.