Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith (Walt Disney Studios Park )
Fotoalbum:

Omschrijving:
OVER DE ATTRACTIE

Rock ‘n’ Roller Coaster is één van Europa’s meest geliefde indoor rollercoasters. De attractie begint wanneer je de “Tour de Force” opnamestudio’s betreedt. Je passeert onder andere een onthaal/receptie, waar je allerhande gesigneerde gitaren en platen van artiesten kan bewonderen. Vervolgens wandel je door tot opnamestudio "C" waar je de alom gekende rockgroep Aerosmith de laatste hand ziet leggen aan hun nieuwste muzikale avontuur: de soundtrack voor Rock ‘n’ Rollercoaster.

Bij het verlaten van de opnamestudio kom je terecht in het modern ogende station van de attractie. De treintjes worden hier - na het laden van soundtrack en passagiers - gelanceerd met een snelheid van 90km/u in 2,8 seconden. Elke trein (soundtracker genaamd) is voorzien van een on-board audiosysteem, en heeft een totaal van 120 luidsprekers waardoor de muziek van Aerosmith recht in je oren knalt tijdens de rit.

Tijdens de rit krijg je inversies en snelle bochten, terwijl spots, strobes en andere lichten het geheel nog sensationeler maken. Iedere trein is trouwens voorzien van zijn eigen muziek-en lichtprogramma waardoor elke rit een andere muzikale ervaring wordt. De hele mix van snelheid, muziek en lichtspel maakt Rock'n Roller Coasters één van ’s werelds meest sensationele indoor coasters.

Wil je meer weten over deze attractie ? Hoe het allemaal in mekaar zit ? Bekijk dan vooral The Making-of Rock'n Roller Coaster

TRIVIA

Rock'n Roller Coaster is een kloon van een gelijkaardige achtbaan in hetzelfde thema in Disney's Hollywood Studios (Walt Disney World, Orlando, Florida) Beide attracties zijn echter verschillend in beleving. De attractie in Orlando nodigt gasten uit om een concert bij te wonen van Aerosmith: er is geen tijd voor een onderonsje met de groep, waardoor je als VIP met een superstretch limo naar het concert wordt gebracht. Het verkeer in L.A. kan wel is tegenvallen, dus "pedal to the metal" om er op tijd te geraken! Terwijl je in Parijs een klank en lichtspel meemaakt op muziek van Aerosmith, is de rollercoaster in Orlando aangekleed als een autoweg. Verkeersborden en pijlen wijzen je de weg naar het concert, door het donkere L.A. Beide banen zijn identiek aan lay-out. Welke versie de beste is, hangt er vanaf welke ervaring je zelf verkiest ...

De Rock'n Roller Coaster heeft 5 treinen, met elk een eigen licht en muziekprogramma. Wanneer een trein het station binnenrijd, veranderd het licht bij het instappen. Zo kan je weten welk programma je zal krijgen tijdens de rit ...
SOUNDTRACKER 1: GEEL/ROOD - Nine Lives
SOUNDTRACKER 2: MULTICOLOR - Love in an Elevator; Walk This Way
SOUNDTRACKER 3: ROZE - Young Lust; F.I.N.E.; Love in an Elevator
SOUNDTRACKER 4: GROEN/GEEL - Back in the Saddle; Dude Looks Like a Lady
SOUNDTRACKER 5: BLAUW - Sweet Emotion

GOED OM WETEN

* Fastpass-systeem aanwezig
* Mensen die last hebben van bewegingsziekte, wordt afgeraden de attractie te gebruiken.
* Personen met neksteunen, orthopedische hulmiddelen, rug- of nekklachten wordt afgeraden Rock 'n' Rollercoaster aan te doen.
* Deze attractie is absoluut ongeschikt voor zwangere vrouwen.
* De attractie bevat acceleratie, plotse geluids- en lichteffecten.

ADVIES VOOR MINDERVALIDE BEZOEKERS

* Indien je als mindervalide deze attractie wil betreden, moet je in het bezit zijn van een Priority Card. Deze kan verkregen worden bij Studio Services.
* De Priority Card is voorbehouden aan mindervalide gasten
* Ga met de Priority Card naar de attractie en een Cast Member (medewerker van het park) zal je de juiste weg wijzen.
* De toegang via de mindervaliden-ingang is voorbehouden aan de houder van een Priority Card en maximaal vier begeleiders.
* Bezoekers moeten zelfstandig kunnen lopen, in goede gezondheid zijn en mogen geen medische problemen hebben die door deze attractie verergerd kunnen
worden (zoals bijvoorbeeld hart-, rug- of nekklachten).
* Plaatsenkeuze is niet vrij; een Cast Member zal uw zitplaats aanduiden.
* Rolstoelgebruikers moeten overstappen in de trein.
* Er moet minstens één volwassene (leeftijd van minimum 18 jaar) bij de begeleiders zijn om je te helpen bij het betreden van de attractie.

Specificaties:
Type attractie: LSM coaster
Bouwer:
Opening: 2002
Hoogte: 24 meter
Topsnelheid: 92 km/u
Aantal inversies: 3
G-Krachten: 5.00 G
Ritduur: 1.10min
Speciale elementen: 3 inversies, LSM-launch

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.