Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Typhoon (Bobbejaanland)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Deze Gerstlauer coaster is een zogenaamde Euro-Fighter, die de Looping Star heeft vervangen. Bij de vervanging heeft men rekening gehouden met de plaats van de Looping Star, zo staat de looping van Typhoon op dezelfde plek als waar deze van de Looping Star stond.

Beschrijving van de rit van Typhoon:

Men verlaat het station en komt terecht in de liftsectie, alwaar het wagentje loodrecht omhoog wordt getransporteerd. De passagiers liggen dus als het ware op hun rug, met hun gezicht naar boven gericht.
Eenmaal boven kan het wagentje haar weg vervolgen. De top zelf heeft een zeer kleine radius. De wagens worden dus losgelaten en beginnen met een spectaculaire verticale drop, meer dan 90°!

Direct na de vrije val wacht een loopingelement, met diameter van 19m. Hierna volgt een eerste rustzone, met een veiligheidsremsectie.
Tussen remsectie 1 en 2 wacht een dubbele schroef. Deze schroeven zijn zodanig ontworpen dat de snelheid waarmee men doorheen deze inversie-elementen gaat bijzonder laag is, waardoor het gevoel ontstaat van uit het wagentje te vallen.
Na de tweede remsectie is het weer de beurt aan een sneller stukje, met drops.
Na de derde remsectie volgt een dubbele horizontale loop, vervolgens een vierde remsectie om daarna doorheen een lagesnelheidsschroef te rijden.
Tot slot een laatste horizontale loop om na twee linkerbochten terug in het station te arriveren.

Voor de inversie-elementen wordt een extra backbone (diameter 300mm) uitgevoerd. De rails zelf hebben een diameter van 159mm. De breedte bedraagt 1.2m
Het station heeft een maximumcapaciteit van 6 wagentjes. Per wagentje kunnen 8 personen plaats nemen: 2 rijen van elk vier mensen. Het wagentje heeft een zeer korte as-tot asafstand.


Enkele cijfertjes:

Oppervlak: 75m x 29m
Theoretische capaciteit: 1400 pph
Vermogen: 90kW
Snelheid lift: 2.5 m/sMinimale lengte: 1m25
Minimale lengte met begeleiding: 1m40
Specificaties:
Type attractie: X95
Bouwer:
Opening: 2004
Hoogte: 25 meter
Lengte: 670 meter
Topsnelheid: 80 km/u
Aantal inversies: 4
Aantal treinen en passagiers: 8 treinen 8 passagiers per trein.
Speciale elementen: 95° drop

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.