Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Vilda Musen (Tivoli Gröna Lund)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Deze wilde muis werd aangekondigd als een moderne variatie op het klassieke wilde-muis-concept. De achtbaan is een ontwerp van Werner Stengel en Wendelin Stückl. Deze achtbaangoden vlochten kunstig 430 meter coastertrack doorheen de Jetline én maakten daarbij gebruik van reeds bestaande supports. De Wild Mouse werd gebouwd door Gerstlauer. Het resultaat is een gezellige achbaanrit die al het goeds van een standaard kermis-wild-mouse brengt zonder te vervelen met de daarmee gepaard gaande tot in den treure gekopiëerde lay out.

Oorspronkelijk was er sprake van een station dat gethematiseerd zou worden als 'een kleurrijk kasteel geïnspireerd op oude luna parken en de Spaanse grootmeester-architect Gaudi.' In het uiteindelijke muis-en-kaas-thema vinden we daar weinig van terug. Hoewel het eerste idee wellicht mooier was geweest, past het tweede meer bij het goofy-karakter van het park.

De layout van deze nieuwe attractie heeft twee doeleinden:
Ten eerste wil men de coasterervaring Verrijken deur sensationeel langsheen Verscheidene attracties te rijden.
Ten tweede wilde men op een klein oppervlak een attractie toevoegen, zonder andere reeds bestaande attracties te verwijderen.

Snelheid: 55 km/u
Lengte: 430 m
Hoogte: 21 m
Capaciteit: 800p/u
Duur van de rit: 1:34
Max. Verticale Hoek: 40°
Specificaties:
Type attractie: Wild Mouse
Bouwer:
Opening: 2003
Hoogte: 21 meter
Lengte: 430 meter
Topsnelheid: 55 km/u
Aantal inversies: 0
Ritduur: 1,34

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.