Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Bla Taget (Tivoli Gröna Lund)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Blå Tåget is een van de meest iconische attracties van het park. Hij heeft ook een lange voorgeschiedenis. Een eerste versie van de spooktrein verscheen al in 1935 onder de naam 'Skräckexpressen', maar werd hetzelfde jaar nog verwoest door een Brand. De opvolger kwam meteen en kreeg de naam 'Blå Tåget': het blauwe treintje. Het park verving deze spooktrein in 1964 door een spookachtige rit met liftstoeltjes. De Zweden waren echter verknocht aan hun blauwe trein en de opvolger werd geen succes. Het duurde nog tot 1982 eer de spookattractie terug in treintjesvorm verscheen, maar het publiek sloot het meteen terug in de armen.

Voor de bouw van houten achtbaan twister in 2011 moest de darkride afgebroken worden. Gröna lund koos er echter voor om hem dan ineens volledig te vernieuwen. Hij kreeg nieuwe wagentjes, een nieuw railsysteem en nieuwe thematisatie. Enkele leuke effectjes zoals een losgeslagen metrostel met een oorverdovende claxon en planken met vallende borden bleven evenals de uitstraling van het station bewaard in de nieuwe versie.
Specificaties:
Type attractie: Ghost Train
Bouwer:
Opening: 1935/1982/2011
Lengte: 140 meter

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.