Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Wunder Wald (Toverland)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Wunder Wald is de tweede hal van Toverland, onstaan omdat Toos Toverhoed zich verveelde. Hier bevinden zich al iets stoerdere attracties, die ook deels of geheel in open lucht verlopen.

Toppers hier zijn de achtbaan Booster Bike*, de log flume Expedition Zork en de nieuwe bobbaan Maximus' Blitz Bahn. Daarnaast vind je ook hier enkele familieattracties, kinderattracties en -speeltuigen.

Qua theming heeft deze hal een gedeeltelijke metamorfose ondergaan in de winter van 2014 op 2015. Enerzijds was de hal al deels mooi ingekleed door Expedition Zork die een deel van de wanden wegwerkt, dit zowel aan de binnen- als buitenzijde van de hal. Ook de Mirakelroute die de bezoeker van het Land van Toos naar Wunder Wald gidst, is een echte parel. Villa Fiasko is tevens compleet gestyled zoals het een themapark betaamt. Anderzijds is de rechterzijde van de hal heringedeeld en gethematiseerd naar de Oostenrijkse Alpen. De voormalige bobbaan Woudracer is quasi volledig afgebroken en een nieuwe, volledig aangeklede en buiten volledig overdekte bobbaan is in de plaats gekomen. Tevens is de paardenmolen die in de Tovertuin stond, verplaatst naar binnen en is de open ruimte opgevuld met een echte Biergarten.

De restyling van Wunder Wald is nog niet voltooid. Naar alle waarschijnlijkheid wordt komend winterseizoen ook de linkerzijde onder handen genomen. Na de al bij al geslaagde en gesmaakte restyling van het Land van Toos, zat iedereen te wachten op een meer doorgedreven theming voor Wunder Wald. Ook de muziek is bij alle attracties volledig vernieuwd waarbij men opnieuw beroep heeft gedaan op IMAscore, na de geslaagde samenwerking voor de Magische Vallei.

*Aangezien Booster Bike zich volledig outdoor naast de hal bevindt en zo visueel eerder bij het themagebied de Magische Vallei hoort, maakt deze attractie nu deel uit van dit gebied. Qua theming moet de attractie nog wel een restyling ondergaan in de hopelijk niet al te verre toekomst.
Specificaties:
Type attractie: Thema-land
Opening: 2004

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.